Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natashaa !:)

Czy zdecydowac się na terpie hormonalną?!

Polecane posty

Hej dziewczyny ! Chciałam po prosić was o radę w kwestii..właśnie terapii hormonalnej.. Mam 20 lat, i zmagam się niestety z trądzikiem.. ! Latałam od dermatologa do dermatologa..nafaszerowałam się antybiotykami..żeby jakoś pozbyć się swojego problemu.. ale to nic nie skutkowało...Maści,kremy,toniki,maseczki..to wszystko nie przynosiło żadnego skutku ! Nawet , podczas zażywania leków.. często miałam wysyp.. nic nie było w stanie jej ruszyć. Aż w końcu poszłam do ginekologa.. który przepisał mi moje pierwsze tabletki CYPRODIOL .. ,lekarz nie zrobił mi żadnych badań..nawet tych podstawowych..wypisał mi ,je ..na podstawie wywiadu..gdy opowiedziałam mu o swoim problemie. Brałam tabl. przez pół roku.. ogromna po prawa cery.. nastąpiła..bardzo się cieszyłam ,że jest wszystko ok. Ale niestety..po 4 miesiącu.. zaczęły się częste bóle głowy.. i wyszło..że występują u mnie skoki wysokiego ciśnienia. Niestety tabletki musiałam odstawić. Poszłam znowu do gin.. i otrzymałam kolejne tabletki.. o nazwie AKTYWIA. ,fakt są lżejsze.. skutków ubocznych nie miałam żadnych..ale za to moja cera się nie ruszyła niestety:< Znowu mam zamiar wybrać.. się do lekarza..chciałabym własne wypróbować te tabletki SANDI 35..ale mam sporo obaw..boje się nasilenia trądziku..a dekolt i plecy mam czyste.. co byście mi poradziły? spróbować jeszcze raz? A i jeszcze jedno.. chciałabym wiedzieć,czy przy wypisywaniu tabl.hormonalnych.. lekarz powinien wykonać podstawowe badania? Ja jestem dziewicą,więc też mam z tym nie lada problem . Pozdrawiam.

Gość ni prikma
idz do lekarza zapytaj on ci udzieli informacji tu nie przychodnia lekarska

Wiem,że to nie jest przychodnia lekarska ....ale chciałam porozmawiać z kobietą która, zdecydowała się na takie rozwiązanie.. ..i chętnie wymieniłabym się z nią poglądami :)

Gość kazdy ma inny organizm na ci
bie dziala tak na kogos innego jeszcze inaczej idz do lekarza jak pisze osoba wczesniej