Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małaczarna1234

GINEKOLOG PODCZAS USG DOPOCHWOWEGO-co sadzicie?

Polecane posty

ja nie siedze na samolocie,dlatego,ze usg znajduje sie wlasne obok tego łózka.na "kozle"wykonuje badanie reczne itp.,a na łozku usg.To nie jest prowo.gdybym nie widziala,ze on traktuje mnie inaczej,to oczywiscie podobałby mi sie,ale bym odsuwała te mysli od siebie,a tak jest to trudniejsze.\No chyba,ze sobie wkrecam

Gość abcdefgkobieta
może sobie wkręcasz a może faktycznie coś w tym jest... ale może on tak traktuje każdą pacjentkę, najlepiej jakbyś spytała jakąś :) ja na łóżku miałam tylko zwykłe usg i ani moja ginka ani inni, którzy mnie badali nie robili w tym czasie nic niestosownego (i nie mówili do mnie na "Ty"), może wpadłaś doktorkowi w oko ;)

Gość omajgad
raczej nie normalne to co ci robi - ja mialam takie badanie i nogi mialam zgiete ale gin mnie nie dotykal - poprostu lezalam na lezance swobodnie on prawa reka jezdzil mi wziernikiem a lewa cos tam pstrykal na tym usg

On mowi "na ty" ale to chyba do wszytskich,no chyba,ze pacjentka jest starsza od niego.\w sumie chodzi do niego moja przyjaciołka,mogłabym jej zapytac,ale jakos tak troche mi głupio.tylko,ze gdyby u niej byly takie sytuacje to na sto by mi powiedziała...

omajgad no wlasnie on tez cos pstryka albo czasem cos pokaze,ale to wiadomo tylko chwila,a potem z powrotem reka na udo..i dzis jak ja zdjemował to wlasnie nie tak od szybko,jednym ruchem,tylko powoli.

Gość abcdefgkobieta
ja bym spytała tej koleżanki jak wygląda jej usg.

No tak,anwet jesli wpadłam mu w oko,bo doktor przeciez tez człowiek,to jemu etyka nie pozwala na blizsze relacje z pacjentka.pewnie bedzie sie tego trzymał i mam taka nadzieje.

Gość omajgad
moj caly czas trzyma lewa reke na usg i tlumaczy co i jak, wydaje mi sie ze twoj chyba na Ciebie leci. nie powinien cie dotykac w taki sposob.

abcd chyba spytam,choc nie ukrywam,ze troche mi glupio i musze jakos tak zagadac zeby sobie za duzo nie pomyslala,tylko,ze ona miała takie usg juz jakis czas temu i nie wiem czy bdz pamietac,ale jesli kladl jej reke tak jak mi itp.to pewnie tak...

Mi tez sie to wydaje dziwne no i jeszcze te jego hasełka,komplementy.W ogole widze jak sie na mnie patrzy...wiadomo o co chodzi-takie cos sie widzi i da sie wyczuc.Najgorsze w tym wszytskim jest to,ze on mi sie podoba od pierwszej wizyty.jednak mysle,ze on nie bdz sie posuwał dalej,bo raz jest prawie 2 razy starszy ode mnie,dwa wie,ze mam meza

Podczas badania mój gin trzyma mnie za kolano i słodko się uśmiecha :-) gdybym nie była wtedy w ciąży inaczej bym się nim zajęła👄

damona ja tez bym sie moim chetnie zajeła,ale mam meza,sumienie by nie dało spokoju mimo,ze go nie kocham,ale to inny temat

Wiem, że to prowo ... nie znam nikogo kto cały czas chodziłby do lekarza. Pochwa, macica itd. dla lekarza nie są podniecającym widokiem - najczęściej przychodzą starsze panie z problemami ginekologicznymi lub kobiety po tabletki antykoncepcyjne. Bez sensu nakręcać się takim tematem - ginekolodzy to nie zboczeńcy, ordynator i człowiek na takiej pozycji nigdy nie zachowywałby się w taki sposób - mówił na ty i komplementował ( sic!) lakier do paznokci pacjentek . provo 2/10

gosia,mylisz sie to nie prowo.chodze do niego od nieco ponad roku. zwraca sie na ty itp.ja to widze tak,ze on mnie od poczatku probuje,sprawdza na ile moze sobie pozwolic.

Gość omajgad
trzymalam nogi na lezance - obie, zgiete, jak podczas seksu po bozemu ;-) i lekarz wkladal mi koncowke do pipki ;-) nie dotykal mojej nogi

Gość omajgad
inaczej - jak badanie. to co ty opisujesz to wyglada na hmnn mysle ze on dotyka ciebie w ten sposob a pozniej w domu fantazjuje na Twoj temat. Co zrobisz, piszesz z meza nie kochasz wiec moze.....

nie wiem co zrobie,to jest trudne.Myslisz,ze on sie bedzie dalej posuwał czy jednak nie?W koncu etyka,mam meza itd?Mysle,ze on moze czekac na moj ruch, ja na razie udaje,ze jego zachowanie uznaje powiedzmy normalne czy jako zarty i tyle.Olewam to.Ale to tylko z pozoru,bo sama nie wiem jak sie zachowac...

Kolejna wizytę mam gdzies za ok.miesiac,troche czasu wiec jest.musze sobie to przemyslec i widze 2 wyjscia,albo dam mu do zrozumienia,ze mi sie podoba-wtedy moze do czegos dojsc,albo zmieniam lekarza-bo dluzej tak nie wytrzymam.Najgorsze to,ze doszło juz do tego,ze sni mi sie po nocach...

Gość końcówka cierpliwości
moim zdaniem zachowanie twojego lekarza nie jest normalne. ja miałam wielokrotnie robione usg dopochwowe i nigdy się nie spotkałam z jakimś trzymaniem ugiętej nogi, a tym bardziej z kładzeniem ręki na udzie. niby po co? co ty tam wierzgasz na tym łóżku, że trzeba cię trzymać? i co to w ogóle za argument, że trzyma rękę na twoim udzie bo mu tak wygodnie? no bez jaj. nie ma prawa naruszać twojej prywatnej strefy. gdyby to jego zachowanie miało jakiekolwiek uzasadnienie medyczne to ok, ale to są jakieś jego dziwne fantazje.

Jeśli jednak nie jest to prowo to koniecznie zmień lekarza - nawet jeśli to twoje subiektywne odczucie to podpada pod molestowanie seksualne i w ogóle... Facet ma skutecznie leczyć a nie obmacywać pacjentki. Wasze kontakty powinny być oficjalne. Znajdź innego lekarza i po problemie. Być może sama się nakręcasz i to wszystko naciągasz pod to, że mu się podobasz...

Gość gość
Ja zawsze mam przy całym badaniu ginekolog krocza partnera mam do tej obecności PRAWO nawet w szpitalu ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta. Partner wspierał porody jesteś wtedy szanowana i nic ci nie zagraża jak u tej pacjentki co była zacofana i poszła sama bo wstydził się męża. .. Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek - poranny.pl..

Gość gość
Zdarza się że ginekolog wprowadzając ową sondę dopochwowo sam szybciej i głębiej oddycha i pojękuje ale tym się nie przejmuj bo to oznacza tylko jedno-masz do czynienia z prawdziwym,doświadczonym i wrażliwym specjalistą!

Gość gość
Dobry specjalista w zakresie pochwowej diagnostyki ultrasonograficznej ma również w zwyczaju wprowadzać do pochwy sondę usg trzymając ją odpowiednio oburącz na wysokości swych ud a ciałem będąc skierowanym wprost na pacjentkę. Zaleca się także przed przebrowadzeniem takiego badania kilka lub kilkanaście tzw próbnych wsunięć sondy.Z początku płytkich a potem już głębszych.Ta technika wynika z uwzględnienia różnic poszczególnych pacjentek w budowie ciała a także pozwala pacjentce odpowiednio się zrelaksować. I to również kolejny sygnał ,iż mamy do czynienia z prawdziwym spcjalistą a nie jakimś felczerem,który odwalal swą pracę byle jak!

Gość gość
O tak! Po tym wlasnie mozna poznac prawdziwego specjaliste.Takiego ktory robi to z pasją i naleznym zaangazowaniem. Dodalbym tylko jeszcze stosowne nawilzenie i relaksujaca muzyke w tle....! :classic_cool:

Gość Gosciowa 3
Jak ja mam robione takie USG to lekarz mnie w ogóle nie dotyka, po za włożeniem tego przyrządu do pochwy z kamerą. Niczego nie dotyka. Patrzy tylko w monitor i tlumaczy, jeśli oczywiście jest co tłumaczyć.. dziwnie Cb bada Twój lekarz.. zmień go lepiej. Pzdr