Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kndvohnduovh

POMÓŻCIE Z PREZENTEM DLA 4 LATKA KTÓRY WSZYSTKO ROZWALA

Polecane posty

Gość kndvohnduovh

jest do chłopiec bardzo energiczny,nie słucha się-jest po prostu diabłem wcielonym i musimy mu kupić coś na 4 urodziny.Lubi samochody,ale nie wiem co mu kupić aby go to zainteresowało i czego by nie zepsuł od razu.

Gość niechcemisiewierzyć
Worek treningowy.

Gość Zajrzyj do Nas na pewno coś zn
Zajrzyj do Nas na pewno coś znajdziesz http://woodentoys.pl

Gość ruda_mysza
stalowy sześcian o wymiarach 6x6x6 niewidzialnego różowego jednorożca czarną skrzynkę z samolotu dużego otoczaka

Gość peach tea
z synkiem możemy polecić grę planszową bystre oczko z adamigo . przy niej trzeba się wyciszyć, skupić i dosyć pochłania

Gość kndvohnduovh
worek treningowy to chyba nie za bardzo-żeby też to drogie nie było

Gość kndvohnduovh
gra ciekawa,ale go ciężko jest do czegoś nakłonić.nie umie usiedzieć w miejscu,nawet z przedszkola go trzeba było zabrać bo bił dzieci i rozwalał zabawki.

Gość niechcemisiewierzyć
No to gumową piłkę z uchwytami, taką do skakania.

Gość kndvohnduovh
oo właśnie. zaraz zobaczę za nią. a macie jeszcze jakieś propozycje?

Gość lalalum!
młotek :)

Gość kndvohnduovh
tak młotek-to pozabija.Widzę jakieś koniki do skakania ale nie wiem jak one działają.A nie wiecie czy ta piłka jest wytrzymała aby mógł na niej skakać po dworze? bo to nie jest zły pomysł na prezent,ale duży a oni mają małe mieszkanko w bloku.

Gość lalalum!
to zamów mu wizytę super niani, albo nawet abonament ;)

Gość tak poważnie
mój syn też wszystko rozwalał. Zabawki które przetrwały: duże klocki konik do huśtania little-tikes miecz świetlny Star Wars

Gość kndvohnduovh
no metalowe autko na bank. wydam na niego z 50zł a nie 700

Gość czterolatka to chyba
Agresywnemu dziecku nie podsuwałabym nic do wyładowania energii. bo jak nauczy się, ze tak można, to jak worka nie będzie w pobliżu.... Autorko, z takimi dzieciakami trudno. Jak nie jest nauczony cieszenia się z drobiazgów i szanowania rzeczy- nie dogodzisz. Ja bym poszła może bardziej nie w typowe zabawki a ciekawe drobiazgi jak pisaki do malowania w wodzie, farbki w pisakach, farbki do malowania na szkle, kredki do twarz i takie tam

Gość kndvohnduovh
te rekawice do boksowania to bardzo fajna sprawa bo chodzi o to ze on bije inne dzieci i rodzicow a jak bedzie mial to to zostawi wszystkich w spokoju.może.

szczerze watpie ze zostawi ludzi w spokoju. ja uwazam ze uczenie wyładowywania złosci to głupi pomysł. człowiek musi uczyc sie panowac nad emocjami a nie tluc co popadnie

jak maluch ma za dużo energii, to może jakaś mała batuta? mały się wyskacze, wyszaleje... oczywiście ważne żeby był ogród, bo w mieszkaniu to ciężko się tak pobawić. ale to dobra opcja, a krzywdy sobie nie zrobi.

a ja własnie doskonale pamiętam jeden z programów superniani, gdzie był chyba najbardziej niegrzeczny chłopiec ze wszystkich edycji, bił matkę, rodzeństwo, klną jak szewc, i właśnie ona kazała mu kupić worek treningowy i rękawice, i wyładowywać się na tym sprzęcie na nie na ludziach. "czterolatka to chyba" - a jak nauczysz 4latak panować nad emocjami? muzyka relaksacyjna, medytacja? joga? ;)

MAm w domu czterolatka który nie bije wszystkich jak jest zły. nie pozwalam mu rzucać zabawkami, kopać ani być ludzi. To dziecko jest po prostu niewychowane. A co do superniani- to nie jest moje guru jeśi chodzi o wychowania.

A jak myślisz, co taki dzieciak, który nauczony jest w coś tłuc kiedy jest zły, zrobi kiedy nie będzie miał pod ręką tego wora? z pewnością zasunie cios temu, kto mu się nawinie pod rękę

Ja nie mówię, ze czterolatek musi w pełni panować nad emocjami. Ale dzieciaka trzeba pewnych rzeczy uczyć. kiedy mu powiesz, ze w złości należy też zachowywać się w określony sposób- jak będzie miał 5, 6, 10 czy 20 lat?? Czy jako dorosły człowiek, kiedy ktoś go zdenerwuje, też powinien zapalić kopa w krzesło??