Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzący...

chciałbym jej pomóc...

Polecane posty

Gość niewiedzący...

... ale nie umiem. Moja przyjaciółka ma 23 lata jest trochę młodsza ode mnie( ja mam 30). Kiedy widzę jak jej ciężko to mam ochotę jej pomóc ale nie wiem jak. Od początku w życiu nic dobrego jej nie spotkało... Ojciec alkoholik w domu ciągłe kłótnie i awantury. Na szczęście udało jej się stamtąd wyrwać, zdała maturę wyprowadziła się z domu, zaczęła pracować. Przez jakiś czas było w jej życiu ok.Nawet przez jakiś czas byliśmy parą. Jednak ona stwierdziła, że nie jestem w jej typie i możemy być przyjaciółmi. Zgodziłem się bo jest interesującą kobietą. Poznała potem miłego i fajnego faceta, wyszła za mąż z miłości jak mi mówiła... Jednak rok po ślubie jej mąż pije nie pracuje, robi jej awantury i nawet ją bije. Wkur... mnie to ostro, nawet chciałem z nim po męsku pogadać. Jednak ona tłumaczy, że widocznie taki jej los, i na nic więcej nie zasługuje. Tłumaczę jej, że tak nie jest, próbuję ją przekonać, że powinna się rozwieść, a ona nic tylko cierpi... Czuję się bezradny.. Czy to dobry pomysł, żeby z tym dupkiem jej mężem pogadać po męsku za jej plecami? BO JUŻ NIE WIEM CO ROBIĆ! NIE MOGĘ PATRZEĆ JAK ONA SIĘ MĘCZY!

Gość .....KOperek.....
Ale o co kaman ?

Gość klklklkll
ty juz zrobiłes co mogłes, powiedziales jej to co miała od ciebie usłyszec, ona jest kowalem własnego losu, mozesz co najwyzej zgłosic to na policje, ty sie za bicie go nie bierz bo sam pojdzie to zgłosic i to ty w efekcie bedziesz miał przesrane, ale nie wiem czy nasza cudowna policja cos tu pomoze bo mają to w dupie czy w domach dzieje sie przemoc, poprostu ją zostaw i zapomnij o niej

Gość facet przystojny i bogaty
wlasnie o co kaman? ona cie nie chce chce swojego pijaka i damskiego boksera jej wybor

Gość woda sodowa uderzyła
ledwo wydostała się z domu rodzinnego,w którym miała bagno to nie minęła hwila--a wdepnęła w drugie. widocznie nic ją to doświadczenie nie nauczyło.

chwila* coś mi C nie wchodzi:P

Jeśli chcesz jej pomóc to kup jej jakieś wydania na temat ofiar przemocy w rodzinie ,jak sobie radzić i zrozumieć ,ze absolutnie nie może godzić się na taki los ,nikt ale to absolutnie nikt nie ma prawa bić drugiego człowieka.Na kafeteri jest topik na temat przemocy w rodzinie ,niech poczyta to może coś zrozumie.Z jej mężem daj sobie spokój bo będzie mścił się na niej.Jeszcze jedno możesz jej powiedzieć aby dobrze się zbezpieczała bo dzieci też narazi na taki dom jak miała sama.

Gość możesz jeszcze zaproponować
jej terapie w klubie aa dla uzależnionych członków rodziny.Idź z nią,niech ma w tobie wsparcie,skoro tak bardzo chcesz jej pomóc.Jak nie wiesz jak to działa to poczytaj w necie.

Gość niewiedzący...
Chyba nadal coś do niej czuję...Wiem, że ona nie chce mieć z nim dzieci. Ona tak w ogóle to chciałaby coś zmienić, ale nie potrafi, nie wierzy, że jej się uda po tym co ją w rodzinnym domu spotkało...

Gość sadsadadsa
fajny z ciebie fcaet. nie odpuszczaj. walcz o nia i albo o to by bylo jej lepiej albo by byla ztoba.

myslę,ze dobrze byś się nią zaopiekował. porozmawiaj z nią na spokojnie. powiedz,ze ci na niej zależy,ze chcesz,żeby była szczęsliwa,ze zrobisz wszystko,zeby było jej dobrze. szkoda,ze tkwi w takim bagnie. duzo,bardzo duzo z nią rozmawiaj,bądź przy niej kiedy tego potrzebuje. zyczę ci,zeby cie posłuchała i zaufała w to co mowisz.