Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niko123

Odnośnie waszych ciażowych brzuszków.

Polecane posty

Jaki macie rozmiar brzuszka, w którym tygodniu ciąży? Ile macie wzrostu i z jaskim obwodem startowałyście? :) Bo ja aż zaskoczona jestem, dziś się zmierzyłam - aleeee mam dużego brzucha. :D 62 cm - obwód przed ciążą 168 cm wzrostu 33 tydzień ciaży 104 cm w brzuchu. Niedługo będę się kulać. ;)

a kiedy cie pierwszy raz zmierzyli itp czyli zrobili opis u lekarza? bo ja jestem w 8 tyg i nic mi jeszcze nie zrobili ani stycznosci z polozna nie mialam. mam sie martwic? aha a ja mam 159 wazylam jeszcze 2 miesiace temu 58, teraz juz pewnie wiecej ale nie mialam okazji sie zwazyc. ale brzusio widac juz sie ksztaltuje. w sobote zaczynam 9 tydzien. boze jak to leci przed chwila byl 4

Gość jika
przed ciążą ok 70cm, przed porodem 102 cm. Wzrost 170cm.

W 9 tc bylam wazona, juz wtedy mialam jakis kg na plusie. Teraz mam 8 kg. Obwodu brzucha nikt mi nigdy nie mierzyl :)

to w sumie niko dzuzo nie przytylas ale jeszcze masz czas... ile wazylas przed ciaza? moj brzusio zawsze bedzie moim brzusiem bo jest tam moj skarbek

Fakt. :D Więc poprawiam - jaki macie rozmiar ciazowego brzuszyska. ;)

Niedużo ważyłam - 52 kg. Ale obwód chyba dość duży się zrobił. :)

oj to naprawde brzusio ci wyskoczyl pokazny. ja mialam 58 wiec chyba na tym etapie co ty bede wygladala jak gruba berta

Gość no tom ozeja sie wypowiem
prawie 36 tc przed ciaza - 70 cm teraz 108 cm wzrost 155 cm

Gość CzekamNaCiebie
Hej kasia04021991 :) Ja tez własnie wkraczam w 9 tydzien:) U mnie brzuszka jeszcze nie widac,mam taki sam wzrost jak Ty ale u mnie waga nadal pokazuje 52kg:)

kasia04021991: Jesteś tak dziecinna, że aż żal. Ale czego się spodziewać po dziecku, które urodzi dziecko.

Gość abcdefgkobieta
Przed ciążą 70cm (170cm wzrostu). Na dzień dzisiejszy 112cm (38tc)

Gość CzekamNaCiebie
Jak zwykle ktoś musi komus dokopać na tym forum. Ja mam 20 lat i tez jestem w ciazy,dodam ze planowanej. I co zazdrosc was zżera czy jak?

ja jestem w 12 tc, ale nic nie widać, waga w miejscu wszystko jak było, ciekawa jestem kiedy będzie coś widać

W 12 tc u mnie tez nic nie bylo widac :) Ale sie ciesze ze obwod rosnie, bo juz schizowalam ze w 1.5 miesiaca nic nie przytylam i w ogole 8 kg to tak jakos malo.

ja mam 21 lat i tez to jest planowana ciaza a dzieckiem przestalam byc juz dawno o ile kiedykolwiek bylo dane mi nim byc wiec wsadz sobie w dupe te glupie docinki. a poza tym ile w glowie moze miec ktos kto ma nick mis uszatek. kto tu jest dziecinny

ja tylko zauwazylam ze sie zaokraglilam tu i tam. tak sobie tluszczyk zbieram choc za wiele nie jem bo nic mi nie smakuje.

ale jak wy takie chudzinki to wam nic nie widac a u mnie zawsze bylo widac kazdy kilogram na plus od razu

Gość CzekamNaCiebie
Dokładnie Kasiu. A jak się czujecie? Bo mnie rano mecza mdłości a w nocy przynajmniej 4 razy latam siusiu;/

Gość u mnie w ostatniej ciąży było
tak: wzrost 169cm przed ciążą w talii (nie na wysokości pępka gdzie mierzy się brzuch w ciąży) było 62cm w dniu porodu mierzono mnie i było 102 cm

Ja do 12 tc wymiotowałampo kilka razy dziennie, w koncu szpital, kroplowki. W 12 tc - jak reka odjal :)

Gość u mnie w ostatniej ciąży było
dodam jeszcze, że już w 11 tc miałam 80 cm na wysokości pępka:O a ciąża była widoczna od samego początku;)

nic mi nie mow o siusiu... to jest masakra. w nocy tak mi sie nie chce wstawac ale musze. pozatym ostatnio czesto budze sie w nocy i zasnac nie moge. od mdlosci uratowala mnie herbatka rooibos. tak mnie przez 2 tyg meczyly ze sily juz nie mialam na nic a potem kupilam ta herbatke i jak reka odjal. naprawde uratowala mi zycie. czuje sie wzglednie dobrze. tylko lenia mam a czasem jeszcze brzuch mnie pobolewa ale mam nadzieje ze to minie niedlugo. przed chwila to byl 4 tydz a jeszcze troche i wejdziemy w 2 trymestr...

Gość CzekamNaCiebie
Ja nie wymiotuje tylko mam mdłości,ale po sniadaniu mijaja:). Oprocz tego to czuje sie juz troche lepiej niz na poczatku bo mam wiecej energii. Boje sie jak to bedzie,zostal mi jeszcze rok szkoly. Ale jak zobaczyłam swoje dziecko na usg ostatnio to sie zakachałam:)

ja tez jakos tak jak widzialam ten pecherzyk w 4 tyg to nie wierzylam ze to ciaza ale jak zobaczylam ostatnio juz dzidzie 12 mm bijace sreduszko to od razu sie zakochalam. tylko zla na lekarke jestem ze zdjecia mi nie dala bo jak to stwierdzila na nfz takich luksusow nie ma... wiec moj chlopak nie mogl zobaczyc malenstwa. :( ja tak mam np ze jak jestem glodna to mnie tak mdli ze wyrobic nie moge dzis np obudzilam sie o 5 i tak mnie saczylo... ale nie dalam sie. jeszcze tak zle ze mna nie jest bym po nocach podjadala

ja czuje ze brzusio rosnie bo jak sie przeciagam albo cos z gory siegam to ciagnie mnie tak w dole brzucha, nie ze bol ale ze skora i miesnie sa juz bardzo napiete

Gość CzekamNaCiebie
Tez tak mam. ^ rano pobudka i mdlosci okropne z głodu. Ja zdjecie dostałama chłoapk az sie rozplakał jak je zobaczyl:)