Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

p159

Pozbyć się tkanki tłuaszczowej

Polecane posty

;) mam problem z wystającym brzuchem i boczkami;/ Chciałabym się pozbyć nadmiernej tkanki tłuszczowej.Dużo czytalam o hula hop z masażerem. Czy to naprawdę daje efekty? ograniczyłam już posiłki. Mam siedzącą pracę przez 8 godzin więc rano zjem lekkie śniadanko, w pracy jedną grahamkę i owoca a ok 17 obiado-kolacje...Jak mogę jeszcze sobie pomóc?

Gość lece
jedz 4, 5 posiłków dziennie gdzie pierwszy 1,5 godz po wstaniu maksymalnie a ostatni 3 godz przed snem, tylko na ten ostatni ogranicz węglowodany. Niejedzenie po 17 czy po jakiejś konkretnej godzinie to mit, bo jak przyzwyczaisz organizm że codziennie od 17 do rana nie dostanie nic do jedzenia to organizm zaczyna magazynować , oczywiście schudniesz na tym ale nie z tłuszczu. Podobnie jak z dietami niskokalorycznymi i głodówkami. Ograniczanie posiłków też nie jest dobrym pomysłem bo prędzej spalisz tym mięśnie a nie tkankę tłuszczową. Hulahop jest raczej dobre do modelowania. Tkankę tłuszczowa spala się w procesie tlenowego spalania glukozy czyli podczas ćwiczeń aerobowych, może to być skakanie na skakance, bieganie, jazda rowerem, szybkie chodzenie, pływanie i powoli zleci, ale nie da się tego zrobić miejscowo, tłuszcz spala się z całego ciała. Ćwiczenia siłowe też poprawiają wygląd więc warto je robić, poza tym jak się pracuje nad mięśniami to są one bardziej zbite i nie zwisają. Jak masz hulahop to kręć na pewno poprawi wygląd.

Gość jedz wiecej białka
będziesz mniej głodna i organizm będzie spalał tłuszcz "Mam siedzącą pracę przez 8 godzin więc rano zjem lekkie śniadanko, w pracy jedną grahamkę i owoca " grahamka i owoce to żródło węglowodanów, jeśli ktoś chce spalać tłuszcz musi ograniczać węglowodany a jeść wiecej produktów białkowych zamiast owoców w pracy zjedz np twarożek o niskiej zawartości tłuszczu albo jakąś sałatkę z gotowanym kurczakiem

Gość lece
z rana grahamka i owoce jeszcze ujdzie zwłaszcza w tak niewielkich ilościach. Jak się węglowodanów i tłuszczy nie dostarczy w ciągu dnia to też organizm będzie spalał białko w energię i też może spalać mięśnie. Za dużo białka to z kolei mogą być problemy z nerkami, ale większość ludzi którzy nie mają pojęcia o dietach i ćwiczeniach to je go za mało, więc przychylam się jak najbardziej do wypowiedzi wyżej. Prawidłowo powinno się jeść dziennie białko minimum 1,5 g na kg masy a przy ćwiczeniach siłowych 2 - 3 g na kg masy ciała. Proponuje też jeszcze poczytać o węglowodanach prostych i złożonych i unikać tych prostych na korzyść złożonych. Węglowodany proste zazwyczaj szybko podnoszą cukier we krwi i później szybko człowiek jest głodny a po złożonych to może się nasycić na długo i dostaje kopa energetycznego. Proste węglowodany za to są dobre po treningu siłowym, bo szybko uzupełniają glikogen w mięśniach.

Gość kokosza nel
Aeroby, aeroby i jeszcze raz aeroby, min. 40 minut co drugi dzień, a tłuszczyk zniknie ani się obejrzysz!

Gość Wszystko pieknie
Ale jak sie idzie do pracy to zwykle sie robi kanapki i bierze jablko. Juz bez przesady. Grahamka i owoce sa ok. Skad codziennie brac salatke z kurczakiem? ALbo sam ser wpieprzac... Przeciez to rano mozna zjesc ok. Ale potem przez 8 godzin nic? A bez lodowki to kiepsko taki ser sam przechowac...

Gość 1,5 godziny na siłowni
3 razy w tygodniu

Gość test4lifepl
Do pracy wez ta grahamke ale zjedz ją z serkiem wiejskim i warzywami np.W każdym posiłku musi sie znależc pełnowartosciowe białko. Możesz też pokroić piers z kurczaka na cienkie plastry i wsadzić do tej grahamki. Opcji jest wiele wystarczy tylko chcieć. http://sylwetkamarzen.blogspot.com/

Gość Profesor Radzi
zrób dziurkę pod skórą, wsadź słomkę i wyssaj tłuszcz

Gość inesines666
Cześć! Tak, hoola naprawdę daje efekty. Mówię Ci to mając za przykład siebie samą: ćwiczyłam na kółku codziennie po godzinie i zgubiłam 5 kg w ciągu tylko 1 miesiąca. Oczywiście, dużo też pomogła tutaj dieta.. Także machaj na hoola hopie i zobaczysz, że szybko tłuszczyk zacznie znikać, szczególnie z okolicy ud, tyłka i boczków. Uważaj tylko na zbytnie obciążenie stawów kolanowych - dobre są na to kąpiele w soli bocheńskiej.

Gość inesines666
Cześć! Tak, hoola naprawdę daje efekty. Mówię Ci to mając za przykład siebie samą: ćwiczyłam na kółku codziennie po godzinie i zgubiłam 5 kg w ciągu tylko 1 miesiąca. Oczywiście, dużo też pomogła tutaj dieta.. Także machaj na hoola hopie i zobaczysz, że szybko tłuszczyk zacznie znikać, szczególnie z okolicy ud, tyłka i boczków. Uważaj tylko na zbytnie obciążenie stawów kolanowych - dobre są na to kąpiele w soli bocheńskiej.

Cwicze na hula hop po 15 minut codziennie (jak narazie tylko 15 minut)... Narazie ubyło 4 cm za trzy tygodnie. to trochę chyba mało:(