Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etrdtyfy

chce isc do pracy ale sie boje :o

Polecane posty

Gość etrdtyfy

:O

Gość no jak to tak?
Nie Ty jedna. Ja tez odczuwam lęk czy nawet fobię przed podjęciem pracy.

Gość etrdtyfy
ludzi, obowiązków tego co bede musial tam robic, i tego ze codziennie bede musiala tam chodzic :O

Gość *liliann
I tak do 67 roku życia :)

a pieniądze masz, nerpacując? albo ma Cię kto utrzymać? albo nie zalezy Ci na papierkacvh>? jeśli tak, to pierdol robotę i siedź w domu.

Gość marionetta
mam tak samo, niby wiem ze mozna zrezygnowac jak cos jest nie halo ale chcialabym znalezc prace i w niej siedziec a nie zmieniac co chwile bo to dodatkowy stres.

ja leczyłam fobię społeczną kilka lat. pierwszym i najwiekszym krokiem , było pojście do pracy. i tak tu siedzę od półtora roku. boję się zmian, więc do innej nie pojde. ale nie tylko dlatego.

Gość dsffsafd
o to witaj w klubie! mnie aż mdli na myśl o podjęciu pracy, ale w tej sytuacji w jakiej się na tą chwilę znajduję - nie mam wyboru. Mam nadzieję że znajdę cokolwiek. Ale boję się tego wszystkiego, obowiązków, współpracowników, klientów, szefa... a

Gość no jak to tak?
kciukiem - miałaś fobię? chodziałas na terazpię? ja mam dda i chyba stąc mój lęk wynika, w ogóle mam popiepszony charakter. czuję siię jak śmieć pasozytując na rodzinie i chłopaku. Druga rzecz że u mnie w 90% to praca po znajomości.

Gość etrdtyfy
nie mam pieniedzy ,siedze na utrzymaniu rodziców :O:( przydałoby sie isc do pracy ,ale ten lek powoduje ze odkladam to w nieskończonosc :O:O:(

Gość no jak to tak?
w 90% dostaje się prace po znajomości - o mi chodziło

Jak masz za co zyć bez konieczności pracy (utrzymanek, spadek, co tam jeszcze ...) zajmij sie czyms pozyteczniejszym i przyjemniejszym dla siebie niż praca. W ostatecznym rozrachunku co czym się zajmiesz bedzie również praca ale taka dla Ciebie i bez poborów. Jesli się boisz tego co bedzie jak sie jednak zdecydujesz iśc do pracy, nic się na to nie poradzi. Normalny człowiek ma wysoki poziom stresu na tym tle. Ba to jedno ze źródeł największego stresu człowieka obok smierci bliskiego, przeprowadzki itd. Jesli przezwyciężysz strach pogódź sie z tym, że nie trafisz za pierwszym razem i Cie zwolnią lub zwolnisz ise sama. Ktoś bez doświadczenia i zaszytego geniuszu raczej nie trafi od razu :P. Powidzenia i pogódx sie z obawami. Nie gryzą :)