Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama potrzebuje pomocy

Czy to prawda, że bliźniaki mają głęboką więź? Pomocy.

Polecane posty

Gość Mama potrzebuje pomocy

Witam, mam 5-letnie bliźniaczki, pół roku trmu urodziłam trzecią córkę i boję się, że będzie ona odtrącana przez siostry. Mama i teściowa ciągle mi mówią, że bliźniaki kochają się bardziej niż nie-bliźniacze rodzeństwo, że mają głębszy kontakt. Widzę, że starsze córki biją się namiętnie i kochają bardzo, ale to chyba normalne w rodzeństwie. Boję się, że młodsza córka będzie trochę odtrącana przez siostry, że nie będą z nią tak blisko jak ze sobą nawzajem.

Gość raczej tak będzie
Mam dorosłe bliźniaki w rodzinie,są nadal bardzo ze sobą związane,siostra -strasza to raczej jak jedynaczka,rzadko się widują,ale to w sumie jak w rodzeństwie gdy jest trójka dzieci,zawsze jakaś para dogaduje się lepiej i poźniej ma częstszy kontakt.

Gość vbij kły
Twoja mama i teściowa mają niestety rację. Ja mam młodsze siostry bliźniaczki i nie odtrącają mnie ani nic takiego, spotykamy się często dobrze nam się gada, ale widzę, że miezy nimi jest coś takiego czego nie ma między mną a nimi, jakaś bliskość, więź, rozumieją się bez słów. Jest tak, że bliźniacza miłość jest głębsza niż między rodzeństwem nie-bliźniaczym.