Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pati845894574

Czy lody naprawdę tak tuczą?

Polecane posty

Gość Pati845894574

Mówię o tych ze składem woda, cukier, tłuszcz roślinny, mleko odtłuszczone, aromaty... Bez żadnej śmietanki itp. Pytam, bo zjadłam dziś litr lodów truskawkowo-waniliowych, a się odchudzam i boję się, że wszystko zawaliłam. Zjadłam dziś: Śniadanie: 2 jajka smażone bez tłuszczu, 100 g fasolki szparagowej, 100g marchewki z groszkiem, szklanka soku pomidorowego. Lunch: 100g makreli i 150g papryka czerwona, kubek kakao bez cukru, bez mleka. Obiad: kurczak z grilla bez skury. Był bardzo mały. Zjadłam szyję, 2 udka, 2 skrzydełka. 100g szpinaku i 100g brokułów. Podwieczorek: niestety ten przeklęty litr lodów... Kolacja: za karę tylko 300g gotowanej piersi z kurczaka. Ten mój dzisiejszy jadłospis jest troszkę ekstremalny, bo nie było mnie długo w domu. Ale na co dzień staram się jeść więcej ryb i warzyw.

Gość NieBójSię
po jednym razie nie przytyjesz poza tym lody mają wapń a wapń jest znany ze swoich właściwości odchudzających lepiej zjeść lody niż drożdżówkę czy chipsy. Pozdro

Gość NieBójSię
anyway dużo jesz białka więc cały cukier z tych lodów spalisz spokojnie dziś w nocy

Gość jukj
popatrz na pudełku ile kalorii zjadłaś. Nie przerywaj diety tylko ciągnij ją dalej. Polecam ci książkę "Dieta Dr Beck. Myślenie wyszczuplające" -pomoże ci ona poradzić sobie z takimi wtopami jak ta z lodami. A swoją drogą to nie wiem gdzie się mieści litr lodów podczas jednego posiedzenia. :)

Gość Moccccc
Jak mozna przytyc od litra lodow jednego dnia? Gdybys jadla chleb, kasze, ryz to na pewno, a ty tylko mieso jesz i sladowe ilosci skrobi i cukru...

Gość spoko.spoko
niec ci sie nie stanie,przeciez jest nawet dieta lodowa. Pozdrawiam serdecznie!!!

Gość ozon12
pewnie, że on jednego pudełka nic się nie stanie! Ale na przyszlość moze lepiej mniejsze porce na raz;) Polecam też soe=rbety np grycana - maja 40 kcal na gałkę więc tyle co nic:P

Gość może to tylko woda
jak trochę zjesz to się nic nie stanie ;) oby nie za często , pamiętaj ,że w lodach jest cukier z tą teorią odnośnie białka się nie zgodzę , ponieważ nadmiar białka zawsze przetworzy na węglowodany a waga leci bo przy nadmiarze białka organizm się po prostu odwadnia , z każdych nadmiarowych 100g białka organizm wytworzy następne 54g węglowodanów ale przy tym traci wodę , także wiele dietetyków to chodzące matoły i nie mają pojęcia o biochemii i fizjologi , tyle

Gość skóry kurde skóry
skóry przez "Ó" a nie skury matole, widać dieta szkodliwa dla mózgu

Jak raz zgrzeszyłaś to nie przytyjesz od razu 10kg ale na drugi raz uważaj. Litr lodów? Nie wiem gdzie to zmieściłaś. Od czasu do czasu pewnie, że można zjeść sobie loda ale nie jedz od razu litra, bo to z 800 kcal jest, w dodatku dużo cukru i tłuszczu. Ale jakiegoś małego typu rożek, na patyku to jasne, że można. Od Grycana masz pyszne sorbety i pistacjowe :)

Gość gagua
nom, sorbety maja znacznie mniej kalorii , 40 kcal w gałce z tego co sie orientuję

Gość bardzo nie lubię makaronu
taaa grycana szczególnie :D chcesz wyglądać jak Grycanki to nie odmawiaj sobie lodów

Gość Romeooooo
kolezanko-nawet jak ktos zrobli blad ortograficzny ,to nie powod ,zeby go tak wyzywac!!!Widac,ze jestes zla osoba i sprawia ci to radosc!!!NIe ladnie ,to sa braki w wychowaniu!!!nietety mila Pami.

Gość Romeooooo
mam wszy

Gość rozwiewam watpliwosci ....
takie lody jak opisujesz za bardzo nie tucza, ale jakie niezdrowe! o smaku jez wole nie wspominac, fuj :P tluszcz roslinny - trucizna, aromaty (zamiast czegos zdrowego, np. owocow, bakalii) mleko odtluszczone to juz kompletna porazka i pomylka .... lepiej bys zjadla nie litr, ale mala miseczke NORMALNYCH lodow, zrobionych z mleka, jajek i smietanki. wtedy mialabys dobry humor, czula sie ustatysfakcjonaowana, dostarczyla organizmowi zdrowego jedzenia i nie bylo by bezsensownych wyrzutow sumienia ;) ze tez w dzisiejszych czasach ludzie jeszcze wierza w takie zabobony dietowe ze tluszcz be, normalne jedzenie be, trzeba jesc sztuczczyzny-trucizny i byc wiecznie glodnym i w zlym humorze .... :o olaboga!