Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marianna pe *

moja kicia odchodzi...

Polecane posty

Gość marianna pe *
annia.. dzięki.. wiesz, jakie to trudne, zdecydować o jej końcu ona się broni, nagle w drodze , ożyła i chciała uciec z torby... ja wiem,że na hip nie ma leku....ale walczę...walczymy.. skoro do mnie przychodzi, tzn. pamięta i czuje...

Gość annia.....................
Wiesz co mówią ,że kot ma 7 żyć.Może da radę.Mam 3 kicie .Baaaaaardzo je kocham. W ubiegłym roku miała wypadek.Zmiażdżoną tylną łapkę.Weterynarz chciał amputować ,albo uspić .Pojechałam do innego.Kuleje ,ale zyje. TRZYMAM MOCNO KCIUKI.BOŻE OBY SIĘ UDAŁO.

Gość marianna pe *
badało 3 wetów dodatkowe badania najpierw im nie wierzyłam, teraz kicia coraz słabsza ale dopóki pije i je...żyje mam 2 kotki, jednak one tworzyły teem i fajnie się wtulały w siebie, myły.. licze na cud!

Gość annia.....................
Pamiętaj cuda się zdarzają. Spokojnej nocy życzę.

Gość marianna pe *
dzięki dopóki żyje, jest nadzieja

Odizoluj kotki w takim razie od tej chorej bo fip to choroba zarazliwa jak dlugo juz zyje z objawami?

Gość moim zdaniem przynajmniej
póki kotka kontaktuje i szuka twego towarzystwa, nie usypiaj jej ani nie zostawiaj samej. moja kotka kiedyś zachorowała, spała przy moim łóżku w na swoim legowisku - musiała spać osobno bo miała ranę i bałam się, że ją uszkodzę - całą noc miałam spuszczoną z łóżka rękę tak,żeby mnie czuła. po kilku dniach obudziłam się w nocy, a ona dziwnie oddychała. wzięłam ją na ręce, przytuliła się do mnie i po kilku chwilach odeszła. ciężko mi było wtedy, ale cieszyłam się, że nie odchodziła sama.

Gość marianna pe *
przed tygodniem miała usg i wet postawił diagnozę, ale już z m-c temu dostała zastrzyki i antybiotyki..coś się działo

ehh.. kotki tak mlode nie zyja dluga z ta choroba, kilka tygodni maksymalnie przykro mi ze musisz przez to przechodzic :(

Gość marianna pe *
ona mnie szuka jednak nie mogę jej brać na ręce czy kolana, bo ma bolesny brzuszek i 2x wymiotowała od noszenia, wożenia w samochodzie... obserwuje kątem oka i czeka na głaski..chętnie pije glukozę ze strzykawki i przyjmuje leki, musi wierzyć,że jej pomogę/ druga kotka jest poza domem, dostaje tylko jedzenie...

zobacz tutaj: http://www.vetopedia.pl/article44-1-Zakazne_zapalenie_otrzewnej_kotow__-_FIP_.html - tam jest napisane: "Mój kot ma FIP. Jak długo będzie żył?W jaki sposób mogę zapewnić mu komfortowe warunki podczas ostatnich dni jego życia? Kiedy wystąpią pierwsze objawy kliniczne, koty z postacią wysiękową (mokrą) przeżyją od kilku dni do kilku tygodni od momentu ich pojawienia się. Niektóre dorosłe koty mogą pozostać przy życiu nawet do sześciu czy ośmiu miesięcy. Koty, u których wystąpiła sucha forma (bezwysiękowa) zazwyczaj umierają w przeciągu kilku tygodni, ale mogą przeżyć nawet do roku czasu. Zapewnienie dobrej opieki medycznej oraz zbilansowana, bogata w odpowiednie składniki dieta zapewni komfort kotu w końcowych stadiach choroby. Weterynarz może przepisać lekarstwa, które zredukują dyskomfort związany z chorobą lub wprowadzić bardziej specyficzną terapię wspomagającą." jeżeli nie cierpi bardzo i chce żyć jeszcze chociaż trochę, pozwól jej na to. faktycznie nie możesz brać jej na ręce, ale może pomóż jej wejść na twoje łóżko (złap pod przednie łapki, jak dziecko) i głaszcz?

annia..................... "Boże ,to młoda kicia.Bardzo współczuję.tak bądz przy niej cały czas. Wiesz co Ci powiem.Miałam kedys pieska Rak odbytu.Weterynarz uspić.Tak zrobiłam.Nie walczyłam o niego.Do końca zycia będę miała wyrzuty sumienia. Trzymaj się kochana." A ja pozwoliłam mojemu kotu przez 4 dni umierać i mam do siebie straszny żal. Gdybym miała świadomość, że umrze, to od razu dałabym go uśpić, żeby nie cierpiał! Teraz mam 2 koty i wiem jedno- jeżeli któryś z nich zachoruje na nieuleczalną, śmiertelną chorobę- dam do uśpienia zanim zacznie naprawdę się męczyć. Taką samą sytuację miałam z chomiczką... za późno się zorientowałam, że umiera--- musiała cierpieć... nie mogła urodzić dzieci... zmarła razem z nimi- w brzuszku Nie mogę myśleć o tym bo mi się płakać chce... że w porę jej nie uśpiłam i skazałam na cierpienie :( Nigdy więcej!

Gość marianna pe *
ma wodobrzusze/ postać mokra/ była gruba, odżywiona i nigdy bym nie pomyślała o takim końcu dostała steryd na 2 tyg. i odwadniające..tzw paliatywne przeczytałam całe forum miau..i wiem, że po uszkodzeniu neurologicznym - uśpimy..nie dopuszczę do męki, ślepoty...

a możesz być przy niej jak wet będzie ją usypiał? bo to różnie robią i żeby nie było jej źle :O lecę spać, a twojej kotce i tobie życzę nadziei i choć jeszcze kilku wspólnych dobrych dni.

Gość marianna pe *
po tych doświadczeniach już nigdy nie wezmę kota! to okropna choroba o kotkę dbałam, wysterylizowałam w ubiegłym roku ostatnio zastrzyk / odrobaczanie, wzmocnienie/ moja kicia to mieszaniec, ale urodzony u nas w domu choroba atakuje również koty hodowlane

Gość marianna pe *
umówiłam się, zadzwonię, przyjedzie do nas.. chciałabym ją trzymać i głaskać ..do końca być przy niej... wybrałam m-ce na pochówek ale...czy nie pęknę? wiem,że muszę być z kotką... przeraża mnie ta świadomość! ona jeszcze żyje, a ja planuję... kiedyś trzymałam psa...jego oczy i ten ból widzę do dzisiaj

Gość marianna pe *
Kicia odeszła.... jak to pięknie nazywacie za...TĘCZOWY MOST 16.50 - lilia wsadzona na mogiłce... mogę...odwiedzać ten zakątek ogrodu, spojrzeć z okien...w to m-ce... rzeczy osobiste zlikwidowano została jej mama Fruzia...ale...ale ..nie ma psotnej białaski!!!!! ...... Dziękujemy za wsparcie. myślałam, naiwnie myślałam, że kotka urodzona w domu, zadbana, pożyje z 15 lat..tymczasem 1 m-c przed 2 -mi urodzinami...odeszła...ale nie było wyjścia! za bardzo cierpiała i nikła w oczach... ...krótka historia, rzeczywiście okazała się krótka!!! --

Gość ewa konewa
kot zdech i tyle :D