Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrząca na mm

Kobiety ważące 80 kg i nie tylko-ZAPRASZAM

Polecane posty

Hej dziewczyny :) przeczytałam co pisałyście i postanowiłam się do tego jakoś odnieść :) Hgg fajnie że próbujesz jakoś uszczęśliwić dziewczyny, ale nie oszukujmy się że lepiej by było gdyby zeszczuplały. Nie mówię o samym wyglądzie ale również o samopoczuciu i zdrowiu:) Ja ważąc prawie 90 kilo nie mogłam sobie kupić praktycznie NIC ! nie ważne czy był to drogi czy tani sklep , we wszystkim wyglądałam jak wielki baleron. Dalej walczę z kilogramami bo nie oszukujmy się- najlepsza waga dla mnie to 65 kilo :) Smutna z całym szacunkiem ale gadanie że nie stać Cie na dietę to zwykła wymówka ! Po pierwsze tak jak Hgg mówiła - są dietetycy z NFZ, a dwa masz internet który jest kopalnią wiedzy :) zobacz co wspomaga pracę tarczycy np a co ją blokuje:) ponad to masz tyle ćwiczeń chociażby na youtubie że odrobina chęci i możesz ćwiczyć. Moja rodzina, zwłaszcza mama też mówiła " zrób coś ze sobą" i nie dlatego że mnie nie akceptowała, ale chciała mojego zdrowia ! Pomagała mi w tym jak mogła , nawet jak mówiła że jestem gruba to po to zebym się wzięła za siebie i jestem jej wdzięczna teraz za co mimo że wcześniej się z nią o to kłóciłam, płakałam i krzyczałam ze mnie nie kocha !

Gość gbgrbvg bb
"gbgrbvg bb - ktoś tu czytać nie umie, czytaj wypowiedzi nim coś napiszesz i to bez sensu.." - nie bardzo rozumiem co napisałam bez sensu i wcześniejszego przeczytania twojej wypowiedzi. "Doskonale wiem jak jest z ta chorobą, moja mam też choruje na niedoczynność i ciągle tyła dopiero po kilku latch leczenia się gdy wyniki badań się unormowały zaczęła chudnąć" - z całym szacunkiem, ale może powinna była zmienić lekarza, bo kilka lat na unormowanie hormonu to jakiś konował chyba a nie lekarz. "niestety moje wyniki nie są najlepsze co wizyta słyszę tylko "podnosimy dawkę" ale co mi z tego jak to nic nie daje.. " - co wizytę? Jak później piszesz jesteś na euthyroxie 50, a z tego co wiem wcześniej jest jeszcze 25 i mniejszej dawki nie ma. To ile było tych wizyt, 2? Jak długo sie leczysz? A swoją drogą nie jest z tą twoją tarczycą tak źle skoro bierzesz tylko 50. Ja byłam już na letroxie 150, teraz zeszłam do 100. Nie wkręcaj sobie że waga jest przez tarczycę. Waga jest bo jesteś leniwa i tak wygodniej jest ci powiedzieć. I żeby nie było, nie piszę tego aby cię dołować, ale czasem tak jest że ktoś obcy musi nam otworzyć oczy na to, co sami wiemy tylko nie chcemy się przed samymi sobą do tego przyznać. "chciała bym chociaż by waga stanęła w miejscu a tu nici.. Słodyczami się nie opycham bo za nimi specjalnie nie przepadam, średnio na tydzień zjem loda, ogólnie na jedzenie nie mam apetytu jem max 3 razy dziennie i to małe porcje bo jakoś nic nie mogę wepchnąc do ust.." - weź kartkę i zapisuj wszystko co zjadasz, każdy kęs, zobaczysz że wcale tak malutko nie jesz. Nie utyłabyś na 3 malutkich posiłkach.

Ja z góry przepraszam, że się wcisnę to tematu.:) Mam niedoczynność od lat młodzieńczych, biorę Euthyrox 75, wyniki w normie. Też wszystko co złe zawsze szło na tarczycę. Waga dobiła do 86kg. Wtedy bez zmiany leków, tylko przy własnym zdrowym odżywianiu i ruchowi zaczęły kg spadać. Wolno, ale spadały. Niestety nie oszukujmy się, nadmiar i niezdrowe żywienie, siedzenie z dupskiem na kanapie to jest nasza przyczyna otyłości. Dziewczyny naprawdę warto zmienić sposób odżywiania i dodać ruch i zobaczycie, że można. I naprawdę warto dla siebie, swojego ciała i samopoczucia. Pozdrawiam. Monika

Gość whiteleady
Czesc dziewczynki!!bardzo chetnie dolacze sie do was!!obecnie waze 84 kg przy 174 cm.rRok temu wazylam 106 kg...przeszlam diete dukana(niestety zakonczylam ja bo pojawily sie u mnie hemoroidy-do tej pory z.nimi walcze,pozniej south beach,zgubilam 10 kg na.niej-jednak waga stanelaprzez ostatnie 2miesiace)wczesniej jezdzilam na rowerku robilan brzuszki jednal teraz przez maly wypadek nie moge za bardzo..poniewaz daje mi popalic kolano.Ale sie rozpisalam.Mam nadzieje ze was nie zanudzilam.

Gość patrząca na mm
witam kobietki.jak tam dietkowanie dzisiaj?ja jestem w miare zadowolona,na śniadanie zjadłam 2 kromki pieczywa wasa z serkiem almette,na drugie banan,obiad-pierś z kurczaka gotowana z warzywami, na kolacje jogurt. a jak u was?

Gość patrząca na mm
oczywiście w międzyczasie kawka z mlekiem,czerwona herbata i woda

Gość patrząca na mm
whiteleady witam.Miło że dołączyłaś.czy teraz jesteś na jakiejś konkretnej diecie? i czemu uważasz że hemoroidy pojawiły sie po dukanie?

Witam:) ja w sumie dzisiaj odstapilam od diety ale tylko dzisiaj bo zjadlam salatke makaronowa z majonezem co prada nie duzo ale jednak:) no i dwa batoniki majace razem 160 kcal. Wszystko okej:)

Gość chuckborys
ale big ch ci w oko

Gość pytanie do smuciary
Pisałaś, że oprócz tarczycy masz jeszcze niefajne hormony płciowe, możesz mi napisać, które to hormony i czy związane jest to z chorobą jajników. Może będę mogła ci coś doradzić. Sama borykałam się z płciowymi i nie dawałam rady schudnąć.

Gość whiteleady
NIe jestem na konkretnej diecie.A dokladnie jestem tak strasznie zdesperowana zeby szybko teraz schudnac ze mam "swoja diete" czyli w godzinnach rannych (lub ok 12 zalezy jak dzien mi sie ulozy) jem obfite sniadanie( obfite u mnie znaczy jajecznica -na teflonie,warzywa i np,pomidor,albo salatka oczywiscie bez majonezu itd) a pozniej jem same jablka i wode.Wiem ze to nie jest zdrowe.I ze moge miec efekt jo-jo.(mimo ze nigdy go nie mialam-np.po 6 dnia norweskiej i czterech kilo mniej zaczelam jesc jak prosiak-pizza itd.nie przytylam ani grama) Jednak poprostu MUSZE:/

Gość mexyk
Witam i zapraszam na zakupy osoby z większą ilością xelków, jest tutaj także odzież dla dzieci. dobra jakość, dobra cena: www.allegro.pl/listing/user.php?us_id=2423876