Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie tego :(

pytanie o studia!!! Pomozcie!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Jeśli się nie zakwalifikuje na studia tzn będę na liście rezerwoej (jestem 150/120) to czy mam składać dokumenty (17-20lipiec). Wyniki czy się zakwalifikowałam będą 6 lipca. Ale pewnie się nie zakwalifikowałam czyli lista rezerwowa więc mam skladac dokumenty w tym przypadku???????? A ogloszenie list przyjetych 23 lipiec. Nie orientuje sie w ogole co i jak.

no prosze was....pomocy....

jesli jest ktos niezakwalifikowany to moze skladac dokumenty?>???? Bo to chyba nie ostateczny wynik co nie??? Lista przyjetych to co innego niz lista zakwalifikowanych prawda????

upupupp prosze pomoz :(

no to co, że jest 12 ale za niedlugo bedzie 15 i wtedy sie dowiem czy jestem zakwalifikowana czy nie. Jestem 150/120 wiec nie ma co sie ludzic jestem niezakwalifikowana. Czy osoby niezakwalifikowane skladaja dokumenty?????

a jest tu ktos kto studiowal i sie w tym oreientuje????? Prosze o pomoc bardzo :(

Gość justin bibber
nie, nie składasz dokumentów!! teraz składają dokumenty ci ludzie, którzy się dostali! z nich pewnie spora częśc nie złoży, wiec wówczas na te 'puste' miejsca przyjęte zostaną osoby z listy rezerwowej - zostaną one poinformowane i dopiero wówczas składają dokumenty

Gość justin bibber
chyba, ze chodzi ci o złożenie zwykłego podania na studia, to składają wszyscy kandydaci.. w sumie tak to napisałas, ze nie wiem o co ci chodzi:O

podania zadnego nie skladalam. Zapisałam sie przez system e-rekrutacja na stronie uczelni. Mam zlozyc podanie?

Gość Osoby niezakwalifikowane
(gdy juz bedziesz pewna ze sie nie dostalas) ale w dalszym ciagu zainteresowane studiami skladaja ODWOLANIA OD DECYZJI (aby zapewnic komisje ze wciaz sa chetne na ewentualne miejsce ktore sie zwolni) a nie oryginalne dokumenty

Chodzi mi o odwolanie od decyzji "Nieprzyjeta z powodu braku miejsc"

z tego co pamietam niektorzy ze znajomych pisali takie odwolania od decyzji komisji i ostatecznie dostawali sie na studia wlasnie "z odwolania"

Jeżeli zostałeś zakwalifikowany, to możesz wydrukować z systemu e rekrutacja podanie, podpisać je i złożyć komplet dokumentów. Dokumenty można składać dopiero po ogłoszeniu listy zakwalifikowanych. Szczegółowe informacje dotyczące sposobu składania dokumentów znajdziesz tutaj. Składanie dokumentów Dokumenty będą przyjmowane w punkcie rekrutacyjnym znajdującym się w Łączniku Politechniki Opolskiej w Opolu przy ul. Mikołajczyka 16 w godzinach od 9-00 do 16-00 w dniach: 17-20 lipca 2012 na studia stacjonarne pierwszego stopnia, 20-25 września 2012 na studia niestacjonarne pierwszego stopnia, studia drugiego stopnia (stacjonarne i niestacjonarne) oraz w przypadku uruchomienia naboru dodatkowego również na studia stacjonarne pierwszego stopnia tylko to pisze. Nic o niezakwalifikowanych :( czyli w tym czasie kiedy zakwalifikowani skladaja dokumenty ja mam zlozyc odwolanie?

Gość justin bibber
kurwa ale ty jestes tępa! masz wszystko wypisane! zal ze tacy ludzie na studia idą:O

czemu nic nie pisze o niezakwalifikowanych ?! Nie obrazaj mnie !!!

Dostaniesz z pewnoscia list priorytetowy, tzw decyzje wlasnie, niezaleznie od tego cz sie zakwalifikujesz czy nie (oczywiscie w internecie bedzie wiadomo od razu jakiego rodzaju list dostaniesz) i jesli tam bedzie napisane, ze nie dostalas sie na studia z powodu "braku miejsc" (a tak bedzie napisane jesli przekroczylas ustalony "prog punktów", a zapewne tak wlasnie bylo; ale byli po prostu lepsi od Ciebie) to z pewnoscia zostaniesz poinstruowana w liscie o tym ze masz prawo zlozyc odwolanie od tej decyzji w okreslonym terminie (na ogol 14 dni). I wtedy nie pozostaje nic inego jak zlozyc to odwolanie. Natomiast Osoby ktore sie dostaly otrzymaja list zalecajacy im zlozenie okreslonych dokumentow (z tym ze wielu sposrod nich dostalo sie na kilka uczelni i zlozy oryginaly dokumentow na te ktora byla ich wymarzona a co za tym idzie zrobia sie luki i proces rekrutacji bedzie w toku - to Twoja szansa). Po tych ktorzy od razu sie dostana rozpatrywanbe beda podania z odwolania wlasnie a jezeli nie uda sie skompletowac studentow to oglaszaja drugi nabor PS jesli zdawalas na bardzo oblegany kierunek prestizowej uczelninp: AM to moze byc ciezko bo dla wszystkich kandydatow byla ona pierwszym wyborem ale probowac zawsze warto a noz sie uda

Gość justin bibber
bo gówno ich obchodzą niezakwalifikowani. jak cie mam nie obrażać- przeczytaj swojego 1 posta, czy tak pisze osoba, która wybiera sie na studia? przeciez z tego NIC sie nie da zrozumiec!

aaa no i jesli napiszesz stosowne odwolanie to na nie tez dostaniesz odpowiedz poztytwna (wtedy poprosza o szybkie zlozenie dok) lub odmowna :(

Osoby niezakwalifikowane dziekuje za odpowiedz, wlasnie teraz rozumiem o co chodzi. Bardzo ci dziekuje.

Gość Popieram justina bibbera
Laska, weź no się ogarnij. Nie umiesz przeczytać informacji na stronie internetowej? Jak Ty sobie poradzisz na tych studiach?

wiem ze to wyglada glupio ale nie mialam o tym pojecia ani nikt z rodziny nie mogl mi o tym powiedziec bo jestem pierwsza w rodzinie ktora idzie na studia, w ogole sie nie orientuje w tym. Ale patrzcie co znalazlam malym druczkiem napisane Jeżeli posiadasz status "na liście rezerwowej" wydrukuj i złóż podanie wraz z kompletem dokumentów w punkcie rekrutacyjnym zgodnie z harmongoramem postępowania rekrutacyjnego dla danego kierunku. O ewentualnym przyjęciu na dany kierunek studiów dowiesz się w dniu ogłoszenia list przyjętych sprawdzając swój status (przyjęty, nie przyjęty) w systemie e-rekrutacja. Stosowną decyzję dostaniesz również drogą pocztową. W przypadku nie przyjęcia Twoje dokumenty zostaną odesłane pocztą. Jeżeli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z Wydziałową Komisją Rekrutacyjną. :) jestem w domu :) przepraszam za moja glupote:(

jestem 147/120 czyli 27 miejsc pod kreską. Mam nadzieję, że przyjmą mnie - przecież co niektórzy sie wypiszą :) dziękuję za wszystko i jeszcze raz przepraszam za kłopoty i stracone nerwy

Gość gigigigigi
moja kolezanka nie dostala sie na UG, znaczy jest na liscie rezerwowych ale pojechala złożyc papiery, ja we Wrocławiu tez jestem na rezerwowej ale u mnie pisze ze za tydzien mam druga liste i dopiero wtedy bedzie cos wiadomo, na kazdej uczelni inaczej jest :)

No, skoro prosza o zlozenie dok oraz podania rowniez osoby z listy rezerwowej to sa spore szanse wiec nie denerwuj sie, i nie bierz do siebie tego co sugeruja co poniektorzy (ze jestes glupia) poniewaz biurokracja uczelniana nie jest czyms latwym do ogarniecia dla kogos kto nie mila z nai wczesniej do czynienia a co za tym idzie niejeden gubi sie w jej meandrach

Osoby niezakwalifikowane dziękuję za wsparcie i ciepłe słowa, mało jest dobrych i pomocnych ludzi w tych czasach :) życzę powodzenia i pozdrawiam :)