Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plusik_

a może kwiecień 2013 :)

Polecane posty

Dzieki dziewczyny. Skocze do sklepu po czosnek i bede jeść platerek dziennie - by zpaobiegac. Teraz wypiłam letnią herbatę z miodkiem i troche pomoglo - no bo miod lagodzi chyba? :) aneckaa głowa do góry - Twoj organizm już się przyzwyczaił do odmiennego stanu :) Ja tez się bałam, miałam dwa dni mdlości a wczoraj zero objawów - znowu bo ja mam straszne wachania objawowe ale dzisiaj cycuchy znowu kluja wiec wiem ze jest ok, poza tym czuje ze mi sie brzuszek powieksza, znaczy ze rosnie :) A wczoraj mialam kiepski dzien, pol przeryczalam, dzisiaj lepiej. mimo przeziębienia.

aneckaaa ja nie mam objawow ciazy juz od prawie 2 tygodni... e-ona, kochana chociaz ze 4 zabki dziennie a nie plasterki :D

aneckaa, a bylas juz na pierwszym usg? widziałaś bijące serduszko? Kiedy masz wizytę u lekarza?

Gość antonówkaa
Witajcie dziewczyny!:) Też mam termin na kwiecień, jestem w 9 tygodniu. To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się niepowodzeniem, potem długie starania, dużo by opowiadać. Ponieważ pisze na innych forach od poprzedniej nieszczęśliwej ciąży nie mam za bardzo możliwości rozpisywać się jeszcze na kolejnym (pomiesza mi się kto jest kto), ale czytam Was w miarę na bieżąco. Wiadomo - wymiana doświadczeń:) Będę się odzywać, ale pewnie nie często:) Postanowiłam się odezwać, bo też byłam lekko przeziębiona i bolało mnie gardło i lekarz zalecił mi tak: -płukanie szałwią lub rumiankiem -nie solą, bo sól odkaża ale podrażnia (podał przykład posypania solą rany, wiadomo jak boli), solą to przy anginie ropnej jeden raz, bo pomaga tak jakby złuszczyć się błonie śluzowej i wydostać się ropie (dokładnie nie powtórzę, nie pamiętam) - nie Amolem - bo alkohol i też działa wysuszająco - można co ciekawe Tantum Verde (jest bardzo skuteczne, działa przeciwzapalnie i znieczulająco, stosuje od kilku lat, polecam) Mnie bolało lekko i sam rumianek wystarczył, ale zrobiłam też sobie syrop z cebuli i na noc jadłam czosnek. Mam na to sposób, jeden ząbek siekam na drobno i na łyżeczkę, łykam, nie gryzę, i popijam szybko wodą. Nie czuć tak bardzo a działa:) Dobry jest też grejpfrut (po polsku;)), ma działanie odkażające.

Czesc dziewczyny nie nadazam za wami... karcia odezwij sie po obronie, trzymam kciuki:) aneckaa nie stresuj sie, to hormony buzują, ja sama czasem placze i przestaje i placze i znow przestaje.... i to jest normalne w ciazy bediemy tak miały...

wróciłam pod lekarza i tak... gardło czerwone, chrypa, ogólne przeziębienie zatoki na razie prawie bez kataru, wydzielina raczej od strony gardła. l4 tydzień, mam przyjśc w pon jak coś się pogorszy. MIXTURE mogę pić, ale leków ŻADNYCH!! pytałam o tamtum verde mówiła, ze raczej nie i że w ogóle nie powinnam nic brać ewentualnie jak po szalwi nie przejdzie to leki na gardło, ale te które mo żna w ciąży skoro jednak tamtum verde piszecie, ze można i na innych forach czytałam, że można to jak psiknę 2 razy dziennie to chyba nic się nie stanie. Leki dopiero przy bardzo zaostrzonym stanie a Apap tylko jeśli jest gorączka. Może też dlatego, ze ja na duphastonie jestem poza tym jestem w grupie podwyższonego ryzyka przez tarczycę. Także Mikstura, łóżko, maść majerankowa pod nos, szałwia do płukania gardła i chyba tyle na razie... i wylegiwanie się w łóżku. Mam nadzieję, że puści bo niestety mnie jak złapie przeziębienie to KONIEC! aaa na bolące zatoki podgrzewam sól zawijam w ręcznik papierowy i okładam bolące miejsca - czoło i okolice nosa. pytałam o sinupret- ponoć mozna brać w ciązy to też mi zakazała :/ powiedziała że dopiero jak by był ostry stan przeziębienia czy zapalenia gardła czy coś w tym rodzaju ale najlepiej wystrzegać się wszystkich leków w 1 trymestrze. cycuszki bolą dużo mniej i trochę jak dotknę a jeszcze tydzień temu leżeć nie mogłam spokojnie bo tak bolały, że łzy do oczu napływały dlatego się martwię, tym bardziej, że Was mdli a mnie nie. Tak jakbym w ogóle w ciązy nie była. Wzdęcia też mniejsze... USG mam 11 października to genetyczne. Wcześniej musze iśc do doktorka z wynikiami badań a poza tym powiem mu, że mam obawy co do braku objawów. ktoś coś pisał o usunięciu ciąży jakby badania wyszły źle. Czy jeśli np wyjdzie w badaniu, ze dziecko będzie mieć zespół Downa to można tak w Polsce po prostu usunąć ciążę ??????

aaa ulotka tamtum verde: Ciąża i okres karmienia piersią: Można stosować. czyli oprócz szałwi będę to stosować bo to dobry lek.

aneckaaa ja bede miec w piatek wizyte to Cie moze uspokoje, mam taka nadzieje bo jestem dobrze nastawiona mimo ze tez mialam zalamanie, bo ja tez nie mam objawow, i piersi tez nie mam juz tak spuchnietych, i tez juz nie bola, a jeszcze dwa tygodnie temu budzilam sie w nocy przez bol... i mdlosci brak... ale mysle ze bedzie dobrze... na razie tylko tej mysli sie trzymam... takze staraj sie tez tak myslec, nie martw sie tak strasznie, okej?

karolowa mam nadzieje, że nasze dzieci będą miały się dobrze! moja siostra miała mdłości już od 6tc :( Mój mix ma właściwości: CZOSNEK: Zawiera on węglowodany, białko, składniki mineralne (wapń, fosfor, magnez, siarkę, chrom, cynk, jod), olejki lotne oraz witaminy (C, A, B1, B2, PP). Zawiera związki nazywane fitoncydami, a działające bakteriostatycznie i bakteriobójczo. GOŹDZIK: Mają właściwości antyseptyczne, antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne. Ponad to poprawia metabolizm. IMBIR: Wspomaga trawienie, poprawia krążenie, działa odkażająco i przeciwzapalnie. Łagodzi mdłości i migreny, reguluje pracę woreczka żółciowego, przeciwdziała nadmiarowi gazów w jelitach oraz zmniejsza wydzielanie kwasów żołądkowych. No i CYTRYNA to du żo wit C a miód też działa przeciwbakteryjnie. Także jak Was będzie łapać choróbsko stosujcie mój mix, koleżanka w ciąży też się tym leczyła. Co prawda mozna się po tym kiepsko czuć bo jednak duża dawka czosnku i imbiru może nam pogorszyć samopoczucie. A na katar ta maśc majerankowa jest super. jakby któraś przy przeziębieniu dodatkowo miała zaparcia to gwarantuje, ze po 1 dniu mixu odwiedzi na długo toaletę :)

Gość antonówkaa
A jeszcze mi lekarz powiedział, że można brać wapno i rutinoscorbin. Ja jestem zdania, że wolę teraz łykać wapno i rutinoscorbin, niż potem antybiotyki, oczywiście jeśli naturalne metody nie pomagają. Widzę, że co lekarz to inna opinia. Ja do swojego mam ogromne zaufanie, uratował mi zdrowie, a może nawet życie, potem pomógł uporać się z niepłodnością, w ogóle taki z powołania, także na pewno by nie polecił czegoś złego.

hej kochane od piątku byłam nad jeziorem, dziś wróciłam bo szykuje nam sie remont przedpokoju zapisałam sie na usg genetyczne- termin mam na 25 września przed 19h , zaraz poczytam co u was :)

Despina, ja nie napisałam nic takiego, że badania typu usg genet. i test papp-a są dla kobiet genetycznie obciążonych. Nie wiem gdzie to wyczytałaś w moim poście? Ja napisałam, że usg zrobię i będę wierzyć w to, że te badanie wystarczy. Jezeli usg bedzie ok, nie bede dalej robić szczegółowych badań (kombinować w jęz. potocznym). Jezeli tfu, tfu wyjdą jakieś nieprawidłowości oczywiście zrobie test itd. Nie mam nic przeciwko takim badaniom, ale jeżeli sytuacja mnie nie zmusi, ograniczę je do minimum. Buziaki dziewczyny, zmykam do pracy.

CHYBA zwariuję doczytałam że czeka cie zabieg :(, bardzo mi przykro, tulam cie mocno 👄 dziewczyny wy tu piszecie sie juz kupujecie luźniejsze ubrania i ciągle męczycie sie z wymiotami, już macie "zachcianki" a u mnie nic a nic sie nie zmieniło. Czuje sie jak przed ciażą, czyli dobrze martwiłam sie że brak objawów to źle ale u mojej fasolki wszystko ładnie pieknie wiec spokojnie moge uspokoić dziewczyny - "bezobjawowe: ;)

KamilkaK dziekuje bo sama zaczelam sie troche stresowac ;) wiec brak objawow nie zawsze musi oznaczac ze jest zle z ciaza... rany zeby juz byla sobota po wizycie u gina :o

ANIGRA ja dokładnie 18,45 :), to ty może zaraz po mnie ;)? ja mam w gorzowie, więc co ? czekamy razem :D

KAROLOWA spokojnie przyznam że martwiłam sie brakiem objawów a szczególnie jak tu czytałam że prawie każda je ma.... byłam juz na 2 wizytach i wszystko ok , ciaża prawidłowo sie rozwija :) każda z nas jest inna i inaczej przechodzi ciążę tak sama jak każda z nas inaczej przechodzi np. miesiączkę :)

kamilkaK. ja sobie tez tak tlumaczylam, ze kazda ciaza jest inna przeciez, jedne moje kolezanki mialy takie PSM ze i bole glowy i bole jajnikow, chodzily jak polamane :D a ja czasami jakis bol w podbrzuszu mialam i tyle... i jestem dobrej mysli ale gdzies sie zahaczy o jakis artykul o poronieniach, jakas dziewczyna odpadla z kwietnia, pocieszylam aneckaaa ale we mnie tez sie juz watpliwosc zapalila, wiecie jak to jest... ;) ale juz sie poprawiam :)

Gość Dzidosław
Hej. 11 tc termin na 5 kwietnia, to moja 3 ciąża, pierwsza poroniona, z drugiej 3 letni skarb, teraz leżakuje, na duphastonie, bo mam krwiaki i 2 tyg temu krwotok. Widze ,że niektóre z Was są z Gorzowa, do jakiego ginekologa chodzicie? Pozdrawiam.

Dzidosław witamy 🖐️ a ja zla jestem okropnie, bo dzwonilam przed chwila i przyjmie mnie gin w srode a nie piatek :( mialam nadzieje ze w piatek i unikne wizyty rodzinnej u szwagierki :( bo nie czuje sie na nia dobrze, bedzie cala rodzina K* a ja ostatnio hustawke nastrojow mam :( ale jestem zlaaaaa :(

DZIDOSŁAW wiesz wolę tak "publicznie " nie pisać ..... nie wiem nawet czy to tak można a ty tez jesteś z gorzowa?

KAROLOWA ale w środę jutro , tak? z jednej strony fajnie bo będziesz szybciej po wizycie na ale ta wizyta rodziny... :( a nie możesz coś nawymyślać żeby uniknąć tego spotkania ???? idę kochane podszykować obiad mój piękny już zaczął walczyć z przedpokojem cieszę sie że będę miała odnowiony przedpokój ale przeraża mnie ten bałagan a kurz bedzie sie nosił wszędzie :(

Gość Dzidosław
Tak jestem z Gorzowa. Mysle ze przestępstwa nie popełnimy, ewentualnie bedzie to niezła reklama dla lekarza.

Witam w piekny słoneczny dzień :)) Dziewczyny, nie martwcie się brakiem objawów. Cieszcie się, że nic Wam nie dolega. Ja w poprzedniej ciąży czułam się bardzo dobrze. Nic mnie nie bolało, nie miałam żadnych mdłości. Nie czułam wogóle że byłam w ciąży. Teraz niestety mam wszelkie dolegliwości ciążowe :(( Jeśli chodzi o badania prenatalne to ja nie zamierzam robić, chyba że lekarz prowadzący zasugeruje. Z natury jestem optymistką i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Nie jestem w grupie ryzyka, nie miałam problemów w pierwszej ciąży, więc wszystko musi być dobrze :)) Wcale nie krytykuję osób które takie badania robią. Jeśli to spowoduje że będą spokojniejsze to jak najbardziej powinny zrobić.

wiecie naprawde mi sie nie chce jechac, tak to jest ze oni o nas nie pamietaja, ale o nich trzeba pamietac, nam musza wystarczyc smsy z zyczeniami, choc zdarzylo sie ze i o tym nie pamietali, ale my powinnysmy... mojemu mezowi tez chyba nie zalezy bo widze to, ale wypada nam jechac... po dniu kobiet w tym roku stwierdzil ze inaczej juz bedzie, bo co roku jezdzi z kwiatami do swojej zenskiej czesci rodzenstwa, mimo ze ja nigdy nawet glupiego smsa nie dostalam nigdy od zadnego z szwagrow w tym dniu... to po kilku latach zaczyna byc irytujace... choc nie powiem ze w tym roku jakos irytuje mnie to bardziej, no, pozalilam sie :D kamilkaK. a co robisz na obiadek? Ancyk80 mysle ze to dobre podejscie, no i ciesze sie ze juz przeszlas taka bezobjawowa ciaze i wszytsko bylo okej. Mam nadzieje ze aneckaaa tez sie juz uspokoila :)

Anecka no to jedziemy na tym sammy wozku ;) Ja tez kupilam tantum verde - stwierdzilam ze psikne teraz i potem wieczorem i tyle. A gdzie masz na ultoce napisane ze mozna stosowac, bo ja mam ze jesli lekarz zaleci to tak. Najadlam sie czosnku wiec dobrze ze komp nie przesyla mojego oddechu.

KAROLOWA a tak na szybko ziemniaki z piekarnika do tego małe kotleciki z fileta z kurczaka i jakaś mizeria :)

kamilkak a jak robisz ziemniaki z piekarnika? Ja zawsze sie balam ze spale blaszke a ziemniaki beda nie dobre...

ja dzis dostalam od taty kalafiory i do tego ziemniaczki zapiekane... podsunelas mi mysl kamilkaK :D chociaz mam jeszcze ryby smazone, rybki dostalam od mamy przez brata, i jeszcze dala nam bigosu (robi najlepszy na swiecie) i flaczki... niewiem czemu nas dokarmia :D wie ze sama lubie gotowac :D