Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123456789qwertyuiop

Czy takie zachowanie jest normalne ?

Polecane posty

Gość 123456789qwertyuiop

Moja córka w tym roku skończy 14 lat. Pamiętam że zawsze była nieco "opóźniona" w zainteresowaniach w podstawówce, myślałam że jej to przejdzie. Kiedy dzieci w klasie 6 wolały iść do kina , to ona wolała iść pobawić się na placu zabaw. Dzisiaj zapyałam się jej , czym się interesuje. Córka odpowiedziała "Lubię bawić się z koleżanką lalkami, lubię kolorować kolorowanki, i lubię też klocki lego. I jeszcze lubię jeździć na rowerze" Z rówieśnikami się nie koleżankuje, nie mogą znaleźć wspólnego języka. Koleguje się jedynie z dziewczynką która ma 11 lat, i chłopcem który ma 12. Wczoraj jej zachowanie strasznie mnie zdziwiło, kiedy zaczęła biegać po całym domu , mówiąc, że musi trenować, bo ma jutro wyścigi z psami -.-''. Jest dość samodzielna, bo potrafi sobie zrobić sama jedzenie, kiedy trzeba zachowuje się w miarę dobrze. Tylko najtrudniej jest, jej usiedzieć w miejscu kiedy idziemy w pobliżu jakiejś zjeżdżalni (zwłaszcza do wody) czy placu zabaw. Wszyscy znajomi mówią mi że to jej przejdzie. Może i tak, ale czy ja , jako matka, mam jej w tym jakoś pomóc ? Sama nie wiem czy mi to przeszkadza , czy nie. W sumie, wolę to od wymalowanych dziewcząt w wyzywających strojach...

Gość Izakczyk
Według mnie, Twoja córka przechodzi teraz okres "przełomu" i po prostu sama nie wie czego chce. Nie przejmuj się, daj jej jeszcze rok. Nagle Twoja wesoła córeczka (nie koniecznie) zamieni się w buntowniczą nastolatkę .. TAk więc ciesz się , że jeszcze masz taką córeczkę :) Daj jej czasu :)

Gość Koleżanka groszku zielonego :)
Powinnaś się cieszyć. Też uważam że jej to przjedzie i nie powinnaś się martwić. Może jej się tak szybko odmienić że się zdziwisz. Z dnia na dzień.

U mnie była podobna sytuacja :) Starsza córka w wieku 12 lat chciała się malować, szeptała z koleżankami o chłopcach i się chichrotały po kątach, a młodsza była całkiem inna. Ja ciagle o tym opowidałam jaka ta młodsza inna od starszej i jak się cieszę że ją nie ciagnie do malowania i innych pierdół, tylko jeest taka dziecinna i bawi się czasami lalkami. To była chwila jak lakę odstawiła i kazała schować na zawsze. Teraz przsiaduje na facebooku, zaczęła kombinować z makijażem i ciągle robią sobie sesje zdjęciowe z koleżankami. Nie przejmuj się, bo to faktycznie może się zmienić z dnia na dzień. A im dłużej taka będzie, tym bardziej się z tego ciesz. Pozdrawiam 🖐️

Gość Dziękuję !
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi ! :)