Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szafirek....

Jak się bawicie z niemowlakami?

Polecane posty

Gość szafirek....

Mój ma 3,5 miesiąca i nie za bardzo wiem, jak mam mu organizowac czas między jedzeniem i drzemkami. są oczywiście spacery, czasem chwile poleży i popatrzy się na karuzele, bujaczek i tyle moich pomysłow. bo zabawkami jeszcze się za bardzo nie interesuje. jak to u was wygląda?

Gość mama melństwa 2,5m
czytać rymowanki lub wierszyki, wydawać odgłosy zwierząt, potrząsać zabawkami grzechotkami, nosić po domu i pokazywać różne rzeczy. Naśladować jego odgłosy i robić miny, pokazywać gdzie ma nóżki, rączki, uszka itd, pokazywać rozkładane książki z obrazkami, śpiewać piosenki. To wszystko i co jeszcze przychodzi mi do głowy robię ze swoim dzieckiem.

Gość Przed30-stka
Mama2,5m-dobrze sie czujesz?

Gość bo wszędzie otacza nas
przecież MAMA MALEŃSTWA 2,5 MIES dobrze napisała. dlaczego podejrzewasz,że jest nienormalna w tym co zaproponowała? ja tak samo zabawiałam swojego synka.

Gość Podobnie
ja z 4 miesięcznym bawiłam się w akuku, sroczka kaszkę, idzie kominiarz, ale większość czasu to sprzątałam i gotowałam i mu opowiadałam co robię.

Gość Przed30-stka
Wy psychiczne jesteście, moje maleństwo do 5 miesiąca leżało spokojnie w łóżku. Dzieci się nie denerwuje jakimiś krowimi odgłosami :O

Gość CHaCHaCHa
A potem narzekacie, ze dziecko bez zabawiania nie polezy samo, ze nie macie czasu na zrobienie obiadu czy umycie wlosow, bo dziecko placzem wymusza zainteresowanie i zabawianie. Zreszta taki maluch nic z tegio na razie nie wyniesie, ze bedziecie mu czytac, czy pokazywac nosek.

Gość yyyhmyyy
Przed30-stka biedne to twoje dzieciątko, pewnie takie apatyczne bo ma taką dziwną matkę.

Gość CHaCHaCHa
Moje dziecko od malego po karmieniu, przewijaniu, lezalo sobie w lozeczku. Potem przenioslam je na mate-czesto wlaczalam jakas spokojna muzyke.

Gość bo wszędzie otacza nas
psychicznie chore kobyły

Gość Przed30-stka
Walcie się szmaty, wasze dzieci to pewnie mają zeza od tego ciągłego machania im tanimi zabawkami przed oczami :O

Gość Przed30-stka
I się pochował, plebs :)

Gość - - ---- -- -
z niemowlakiem sie nie pobawisz bo on jeszcze nie kontaktuje. Swiat oseska zamyka sie w zakletym kregu jedzenie-spanie-zalatwianie-przytulanie-kapiel ( z naciskiem na spanie) ktorego nie idzie przelamac. Taki dzieciak jest rownie swiadomy jak goly przewod pokarmowy czy slepe kocie a wszelkie twoje wysilki wlozone w zabawienie go czy zainteresowanie otaczajacym swiatem spelzna na panewce wiec jesli masz dla niego czas to zajmij sie pomocą przy zasopkajaniu jego czysto biologicznych potrzeb (skoro masz watpliwosci co do faktu, iz powinienies ograniczyc sie do tego wlasnie to znaczy ze nie jestes glownym opiekunek, ktory pada na ryj po wykonaniu zadania, a tatusiem czy mamusia z doskoku)

Gość mama melństwa 2,5m
nie bawicie się z dziećmi a później ciągle widzę tematy że dziecko ma 2 lata i nic nie mówi albo nie chce siadać, czy chodzić. Poczytajcie o rozwoju dzieci np na babyonline ja czytam dla poszczególnych tygodni, nawet 2 do przodu i robimy to co proponują. Stymulacja poprzez zabawę. http://babyonline.pl/kalendarz_rozwoju_dziecka.html?cac_week=11

Gość yyyhmyyy
Szkoda mi twojego dziecka, tylko oczy w ścianę ... straszne

przed 30-stka nie wiem w jakiej patologii żyjesz, ale proponuję ci zacząć używać innego słownictwa niż szmaty itp? W domu facet tak do ciebie mówi, że rzucasz takie epitety na forum. Kultury trochę kobieto, bo twoje spokojne dziecko wyrośnie na menelstwo.

Gość mama melństwa 2,5m
by piszącej powyżej - delikatnie mówiąc chyba cię pogrzało!!!!! Nie będę polemizowała z kimś tak zidiociałym, którego poglądy są ze średniowiecza. Jedyne wytłumaaczenie, że to trol!

Gość mama melństwa 2,5m
- - ---- -- - moja opinia była do osoby bez nika czyli "nikogo"

Gość - - ---- -- -
ewentualnie mozesz sie z mim pobawic w "zjedz i wysraj, tudziez wyzygaj"

Gość mama melństwa 2,5m
widać że tak bawiła się z tobą, twoja matka - widać jakim jesteś człowiekiem :p

Gość dfgh098
mlode matki calkowicie pojebane, potem sie dziwic ze zamiast dzieci przyglopy nam rosna male dziecko-niemowle potrzebuje spokoju i snu a nie skolowanych nerwow, przez pseudo matki-psycholki

Gość a co z tematem
Mamuski ale naprawde przesadzacie z tym czytaniem bajeczek i innymi cudakami dla tam malego dziecka . Jemu sie mozg rozwija dopiero ,wiec nie mozna go bombardowac tyloma wrazeniami. Dlatego maluchy tyle spia ... Niedlugo to mama 2,5 miesiecznego synka da mu dlugopisik i klawiaturke , niech sie dziecko rozwija ..

Gość mama melństwa 2,5m
już od tygodniu mu daje ;0 a ty nie musisz mnie pouczyć jak wychowywać moje dziecko, jedno już odchowałam kończy podstawówkę :P

Gość szafirek.....
mojego denerwuje jak wymachuje mu zabawkami. najbardziej lubi jak się do niego mówi i go nosi ;) i macie racje, ze nie ma co przesadzać z zabawami, bo rzeczywiście jeszcze za mały. a wiec poki co bez wyrzutów moge trochę posiedzieć na kompie a on sobie leży koło mnie ;)

Gość mama melństwa 2,5m
no tak zawsze znajdzie się wymówka dla własnego lenistwa... :)

Gość - - ---- -- -
tak czytajcie niemwleciu baje a on zamiast spac bedzie slyszal tylko ciagle irytujace SSSSSSYYYYY (polski jezyk tak brzmi dla bezstronnego ucha) , dajcie sobie i jemu spokój

Gość mama melństwa 2,5m
to po co mówić do dziecka skoro ono nie rozumie?

Gość a co z tematem
Mamo szanowna malenstwa , nie piej tak strasznie nad tym ze Ci dziecko skonczylo podstawowke , bo moje jadno skonczylo studia a drugie gimnazium i bez machania im przed oczami ksiazkami i bez czytania dalo rade :P

Gość Dobrawka88
Przed30-stka dobrze kobita mówi. Moja córa ma 2 latka, byłą młodsza była przyzwyczajona od małego do tego, ze siedzi na kocyku ma zabawki albo w łozeku, nie było latania koło niej, zabawiania, broń boże jakiegoś noszenia, i nie sądze by nie robiąc tego zrobiłam dziecku jakąs krzywdę. Za to moja kuzynka: jej synek ma teraz 9 miesięcy, od malutkiego nosiła go ćwierkała koło niego, niczym innym się nie zajmowała tylko nim. Obecnie nie schodzi jej z rąk, płacze gdy zostawi go w lozeczku na minutę, nie może sie nawet wysrac sama:D ma efekty. pozatym dziecko ma dopiero 3,5 miesiaca jakies odglosy, ptaszki, pajacyki to dla starszego malucha. Poza tym widzę, że masz duzo wolnego czasu, że pytasz o takie rzeczy, wydaje mi się, ze wlasnie psotepiujesz jak moja kuzynka, ktora teraz umiera na bol kregoslupa