Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piotrkowow

Ludzie bez wykształacenia to jakiś koszmar

Polecane posty

funia dokładnie, autor ma po prostu kompleks niższości, a ludzie z kompleksami starają sie za wszelką cene ponizyc innych aby pokazac ze sie jest "lepszym".... zadna filozofia, takich ludzi mozna łatwo rozgryzc

Do szczypiora Nie masz pojęcia jak mnie tacy ludzie wnerwiają! Widać że facet jest zakomleksiony i tutaj chce podnieść swoje ego, chciałby dominować,ale nie wychodzi! Każdy go olewa i pewnie tak jest w jego codziennym życiu? DUPEK!!! tak o nim mówią!

Gość wqeqeqweq
ech ja pracuje ze studentami ,ludzmi po studiach(mam średnie) i nie mam z nimi wspólnych tematów oni chleją ja sobie spaceruje lub ide z kolezanką na kawe oni się uczą ja czytam kafe ,gazetę lub jakąś lekką książkę oni idą do kina ja odpalam kompa i szukam filmu online :P:P:P

Gość Gość
gnojek ale taki prawdziwy i czego tu nie pojmujesz ? Słowo tyczy się pewności siebie autora, przepraszam, raczej jego głupoty... 312312312 - prostolinijność myślenia - niema nic wspólnego z mądrością wypowiedzi. Tym bardziej, definicja słowa wyciągnięta ze słownika świadczy o niezbyt mądrym toku myślenia autora. O moje braki się nie martw i tak swoją drogą, ze mną się raczej konwersuje a nie gada...... Chcesz poważnej rozmowy ? Konfrontacji w danej dziedzinie ? Zapraszam.

Gość 3476726323
312312312 - prostolinijność myślenia - niema nic wspólnego z mądrością wypowiedzi. lol czy ty człowieku wiesz w ogóle o czym piszesz? nie da się myslec prostolinijnie, nie rozumiesz w ogóle znaczenia słów jakimi sie posługujesz... :( Szkoda w ogóle z tobą gadac... konfrontacja powiadasz? W kazdej dziedzinie jestes ekspertem?

Gość klaaaaa19
tyyy a ty co zacząłeś ten wątek to jakie masz wykształcenie??sadze ze doktorat jezeli twoj sposob myslenia idzie po takiej sciezce. koniec kropka

Gość Gość
Ekspresja myślenia jest u Ciebie w okowach sztywności. Wyobraźnia pani magister to coś więcej.............. A w jakiej dziedzinie czujesz się mocna ?

Gość 3476726323
ok, ostatnio interesuję sie wczesną historią koscioła. To co sądzisz o zwojach znalezionych w Nag Hammadi i doktrynie Trójcy Swiętej, tzn jej ewolucji? Albo o zmianach w 10 przykazaniach?

Gość klaaaaa19
w życiowych ,a wiadomo ze człek uczy sie by pózniej z tego skorzystac w ZYCIU. coś konkretniej??????????

Gość Gość
Ja ostatnio przerabiam początek końca imperium Azteków, może o niefortunnych decyzjach Montezumy ? Możemy tez porozmawiać o bitwie na łuku Kurskim i przyczynach niepowodzeń na froncie wschodnim. Ciekawi mnie tez ostatnio bytność i spadek populacji jaguarundi i ocelota w lasach równikowych Ameryki Płd dokładniej w rozlewisku Rio Negro, Orinoko i Amazonki.

Gość 3476726323
odpowiedz na moje pytania, sam chciałes

Gość 3476726323
Ja ostatnio przerabiam początek końca imperium Azteków, może o niefortunnych decyzjach Montezumy ? przerabiasz? To robisz zaocznie szkołę średnią pewnie? Przerabianie z zainteresowaniami ma mało wspólnego...

Gość Gość
Podając się za osobę inteligentną i błyskotliwą, a przede wszystkim wykształconą powinnaś wiedzieć, że nie da się wiedzieć wszystkiego. Co innego mnie interesuje, co innego Ciebie. Choć z chęcią i przyjemnością poczytam Twój temat, w każdym bądź razie jestem na niego otwarty. Kiedy zapoznam się bliżej z Twoim tematem, wtedy możemy wymienić poglądy i podyskutować.

Gość 3476726323
No widzisz, ja bym ci o Montezumie i łuku kurskim napisała bez czytania google... ale mniejsza z tym. Więcej pokory.

Gość Gość
Chyba nie zarzucisz mi braku pokory ? Chyba że wolałabyś bym szybko poczytał w google, itp ? Powiedziałabyś, podstawowe informacje, bo wątpię byś się w to wgłębiała. Zresztą jak sama widzisz rozmowa, jest o niczym w tym momencie, a i przekrzykiwać możemy się do rana.

Gość 3476726323
to sobie wątp dalej, pisałam magisterkę z II wojny światowej. Na razie, lecę.

Gość Gość
Więc mielibyśmy o czym podyskutować, mimo że nie pisałem magisterki :P

Wyższe wykształcenie się przydaje, chyba że chcesz zostać w Polsce prezydentem.

Gość gnojek ale taki prawdziwy
LadyONE: co za kwas hehehe ale żeś pierdolnęła na koniec! hehe jak łysy łbem w mur

Gość 3213123123
u nas na studiach ześmy polewali przed absolutorium, ze mamy wykształcenie prezydenckie ( chodziło o niepelne wyzsze)

Gość ffadsfdsfs
Mylisz się-jestem po technikum a moja inteligencja jest znacznie wyższa od tych niby wykształconych. Potrafie tylko i wyłącznie rozmawiać z inteligentnymi ludźmi.

Gość nasturrrcja
baardzo płytkie myślenie. Sama pochodzę z rodziny typowo "inteligenckiej" i przy tym większość jest zarozumiała i pusta, nie da sie z nimi pogadać bo w każdym zdaniu słychać, nawet jeśli tego nie podkreślają ich chwalenie się, jacy to oni są wspaniali, poukładani, mądrzy, co oni nie zrobili itp. Natomiast znałam wiele osób, które nie miały wykształcenia, nie uczyły sie dobrze i znam do tej pory. Często są to własnie dobrzy przyjaciele i w dziecinstwie i teraz. Bo są może i prości, może i nie pogadam z nimi o najnowszych trendach w literaturze, albo nie porozwiazuję matematycznych zawikłanych zagadek, ale za to szczerze porozmawiam i oni też mi szczerze odpowiedzą. Czy rozmowa zawsze musi być górnolotna? czasem wystarczy jak ktos da wsparcie, wysłucha, porozmawia, zrozumie prostą rzecz. Niektórzy to lubią utrudniać sobie życie.

DOnasturrrcja I to mi się podoba w jaki to napisałaś i dla takich ludzi jak ty należy się szacunek jeśli taka jesteś.

A ja jestem prostym facetem i olewam takie osoby co mają takie podejście do życia jak autorka bo na nich świat się nie kończy:)

Gość unicorn_
jest wiele aspektów tego.... i w sumie to temat rzeka, ale zwrócę tylko uwagę na pewną kwestię... choć sam miałem babcię, która miała podstawowe wykształcenie, ale była bardzo dobrym z natury człowiekiem, dużo też czytała, i miała pewną mądrość, rozumienie życia, a jej córka (moja matka) miała wyższe, ale za to jej mądrość życiowa wydaje mi się niższa i w ogóle nie ma w sobie takiej dobroci - raczej wyrachowanie... ale mimo wszystko, ogólnie tak jest że wiedza, rozumienia problemów, mądrość czyni za nas ludzi bardziej sprawiedliwych, zdolnych do pomocy innym (bo też nie posiadając wiedzy i mądrości, często nawet jeśli by się chciało nie jest się w stanie pomóc, człowiek głupi może nawet zaszkodzić chcąc pomóc - np. źle radząc, lub podejmując złą decyję) podobnie można zwrócić uwagę na ludzi z dawnych epok - np. średniowiecze, gdzie nie było wykształcenia i przez ludzi ci byli głupi i prości, nic nie rozumieli, nie rozumieli świata w którym żyją, dlatego można było nimi łatwo manipulować i stanowili przez to zagrożenie (nie zdawali sobie sprawy, że źle robią, bo brakowało im wiedzy i mądrości)