Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajeczka444444

czystosc przedmalznska

Polecane posty

ps. seks przedmałżeński nie przeszkadza w chodzeniu do spowiedzi, do komunii już tak ale... przeciec chcesz chodzic do spowiedzi

Gość kajeczka444444
Jasne, pomijajcie katoliczki. Lepiej sie wiazac z kobietami upadlymi moralnie, ktore uprawiaja seks z kim popadnie, gdzie popadnie, ktore uwielbiaja zmieniac partnerow, kochac sie w trojkatach i nie wiadomo jeszcze co. Powiem tak, chyba nienadazam za moda. Bo chce zyc wedlug 10 przykazan i byc lojalna i wierna zona. Tak wiec lepiej mnie unikac.

Gość głupia gęsio wszyscy
uwielbiamy takie zestawienia albo katoliczka albo upadła szmata, pomiędzy oczywiście nic nie ma bo dla ciebie tak wygodniej. wyrazy współczucia składamy partnerowi :classic_cool:

Gość podobnego argumentu używają
kobiety którym przeszkadza ich mały biust: lepiej mieć małe piersi niż zwisy do pasa :classic_cool:

haha, upadłe moralnie? bo co? bo bardziej cenią swój rozum nad książkę sprzed 2 tysięcy lat? bo nie pozwalają sobie z góry mówić co im wolno a czego nie woli robić ze swoim życiem? to jest upadłość moralna? nie, tylko katolicy tak sobie wbili do główek że jak ktoś nie daje spętać swojej cielesności w katolickie kajdany to jest upadły moralnie. a czymże jest moralność jak nie próbą narzucenia innym danego postępowania? i tak, właśnie wolę kobiety wyzwolone a nie zaprogramowane przez kler i katolickie społeczeństwo

Gość jigfyu
niedawno postanowilam przestac wspolzyc z moim chlopakiem do slubu. To raczej czystością przedmałżeńską nie jest bo już to robiliście.

tym gorzej dla niego. poznał normalną laskę która nagle po latach zamieniła mu się w dewotkę

W zyciu bym nie zamieszkala z chlopakiem bez slubu :P dla mnie to szmacenie sie dla kobiety. Dziwie sie, ze te dzisiejsze dziewczyny maja tak malo szcunku do samych siebie. Zamieszka facet z taka wydupczy na wszystie strony przez pare lat a potem zeni sie z inna bo kto chcialby taki przechodzony towar. Sorry , moze ostro ale tak mysle.

heh, czyli co, byś brala ślub z obcą osobą? z która ledwo się znasz bo wasza znajomośc bazuje na wieczornych spacerkach jak para dzieciaków? to jest dopiero niepowazne. i to jest dopiero brak szacunku do siebie - bierzesz ślub z osobą której się nawet dobrze nie poznało.

Gość aaaaaaarwena
kocham ten kraj, nie chcesz seksu przed slubem: manipulantka, zimna suka przeciez to 21 wiek!! dziwko!! ;) mialas wiecej niz 2 partnerow: szmata, dziwka rozjechana, kurewka darmowa (bo nie daj boze platna, taka to trzeba na stosie spalic)

ja tam nie mam nic przeciwko kobietom które miały wcześniej doświadczenia. nie podoba mi się takie neandertalskie myślenie, a dla mnie faceci którzy oczekują dziewicy jako żony to zakompleksieni kolesie którzy boją się porównań

Gość kajeczka444444
No to niezle mi pojechaliscie. Moze zwariowalam ze to robie, moze mi sie cos we lbie poprzestawialo, a moze robie dobra rzecz? Nie wiem. Dziwie sie tylko dlaczego ludzie tak nienawidza religii i wartosci chrzescijanskich. Zwlaszcza Polacy... A jesli chodzi o moralnosc, to spanie z kim popadnie, puszczanie sie na prawo i lewo to chyba nie jest moralne. Trzeba sie chodz troche szanowac.

a kto mówi o spaniu z kim popadnie? pomijając kwestie szacunku to jest po prostu ryzykowne zdrowotnie. poza tym zdaje się że nie tylko przedmałżeński seks jest grzechem, ale antykoncepcja również. więc co, bierze z tobą ślub po czym planowanie rodziny opiera się na kalendarzyku, tzn "watykańskiej ruletce"? I to w dodatku tylko po bożemu bo kościół seksu oralnego czy analnego tez nie uznaje?

Gość kajeczka444444
Nie, z antykoncepcja nie bede miala problemu. Jem lekarstwa ktore zabijaja plod w pierwszych tygodniach zycia wiec nie zabespieczanie sie w moim przypadku byloby niemoralne. Bez przesady. W przykazaniach seks oralny nie jest zakazany.

"Katolicyzm dopuszcza stosunki oralne tylko pod określonymi warunkami. Kościół katolicki dopuszcza wszelką aktywność seksualną jedynie pomiędzy małżonkami dotyczy to także seksu oralnego. Uprawianie seksu oralnego jest dopuszczalne jedynie w ramach gry wstępnej, pod warunkiem, że stosunek zakończy się wytryskiem w pochwie kobiety." sorry, ale ja bym nie chciał mieć żony której życie erotyczne regulują jakieś zasady religijne

Gość kajeczka444444
To dobrze ze ludzie sie roznia miedzy soba. Ja nie widze nic zlego w dazeniu do zycia wedlug przykazan bozych.

a ja nie po to mam swój rozum aby dać się zaprogramować religijnym zasadom

jeżeli przyjmiemy że Bóg istnieje i stworzył człowieka to łatwo zauważymy że stworzył mu także popęd seksualny a instytucja małżeństwa powstała znacznie znacznie później. jestem zdania że jezeli Bóg istnieje to nie po to dał mu popęd seksualny aby potem go ograniczać absurdalnymi zakazami.

"8 lat, ktore do niczego nie prowadzi" kurrwa mac, czy ja dobrze czytam?! jak to do niczego nie prowadzi? to wy nie jestescie razem bo wam sie dobrze razem zyje, bo sie kochacie, wspieracie?? musi byc papier bo jak nie to nara, a co to kurrwa biznes??????????????? JA PIERRDOLE CO SIE DZIEJE Z TA POLSKA CO ZA CIEMNOTA I ZABOBON CALE SZCZESCIE ZE WYCHOWYWALAM SIE GDZIE INDZIEJ druga znowu kurrwa uwaza, ze mieszkanie razem bez slubu to szmacenie sie. no tak wiec mam zamieszkac z kims po slubie, kogo praktycznie nie znam, a potem wielki zonk i rozwody, zdrady. DZIWWKI JEBANE OPAMIETAJCIE SIE BO JA JUZ NIE MOGE WASZEJ CIEMNOTY CZYTAC PO PROSTU NIE WYTRZYMUJE NERWOWO, ZE MOZNA MIEC TAK IDIOTYCZNE MYSLENIE, WASZE MATKI POWINNY SIE BYLY WYSTERYLIZOWAC ALBO PORONIC WAS A NIE SIE DUPCZYC NA PRAWO I LEWO. WSIURY JEDNE!

Gość kajeczka444444
Jesli chodzi o 10 przykazan to nie uwazam ze sa one absurdalne. Sa to zasady potrzebne aby ludzie przestrzegajac ich mogli zyc w harmonii. Zycie byloby cudowne gdyby wszyscy ich przestrzegali - a co mamy w dzisiejszych czasach? Ja sie boje po zmierzchu wyjsc sama gdziekolwiek. Jesli chodzi o seks, co jest zlego w wstrzemiezliwosci? W zyciu roznie bywa. Co jesli bede w zagrozonej ciazy lezala 9 miesiecy, zero seksu i facet mi ucieknie bo mu instynkt tak kaze, bo nie radzi sobie bez seksu?

dopiero wtedy bym się bał gdyby ludzie nie robili sobie krzywdy nawzajem tylko dlatego że przyjmują z góry jakieś przykazania. dopiero wtedy byłbym przerazony co jest złego we wstrzemięźliwości? chociażby to ze jest ona wbrew naturze. masz faceta, stałego od wielu lat i nagle szlaban na seks. bo co? sądzisz że to go utrzyma przy tobie? naiwna jesteś. skoro widzi że z jakichś absurdalnych powodów nagle, po latach szantazujesz go seksem to czego moze się spodziewać po ślubie? jeżeli chodzi o szantazystów, niezależnie jakich to jest jedna wspaniała zasada - nigdy im nie ulegać, niezależnie od sprawy o którą walczą. ps. w jakiej ciaży? twierdziłaś że bierzesz leki hormonalne które uniemożliwiają utrzymanie ciązy. a skoro tak, to seks wiąże się ze śmiercią poczętego dziecka i założe się że w takim wypadku kościół nakazuje zaprzestanie współżycia skoro będzie się to wiązać ze śmiercią płodu

Kajeczka, jako katoliczka rozumiem Cię :) ale to jak próbujesz ugrać oświadczyny i małżeństwo, jest trochę niepoważne. Szantażem? Facet widać nie chce się żenić. OK. Ale chyba Cię kocha, prawda? Porozmawiaj z nim. Powiedz, o co chodzi, spróbuj wytłumaczyć, powiedz,ze to dla Ciebie ważne. Jeśli on nie chce się żenić na zasadzie "a bo mi papier nie potrzebny, i tak cię kocham", to co mu szkodzi Cię uszczęśliwić? Inna sprawa, jeśli jego niechęć do małżeństwa wynika z czego innego, mówiąc brutalnie, nie wie, czy chce z Tobą zostać do końca życia. A z innej strony.. czemu zgodziłaś się na wspólne mieszkanie??

Gość kajeczka444444
hahaha i do komunii tez :) Widze ze chcesz mnie nawrocic na dobra droge :)

Gość kajeczka444444
leki mozna odstawic przed planowaniem dziecka. "dopiero wtedy bym się bał gdyby ludzie nie robili sobie krzywdy nawzajem tylko dlatego że przyjmują z góry jakieś przykazania. dopiero wtedy byłbym przerazony"-masakra, tego to w ogole nie rozumiem Gdy podejmowalam decyzje o zamieszkaniu razem nie przejmowalam sie tym ze nie bede mogla isc do komunii. Teraz to sie zmienilo - zrozumialam pewne rzeczy i jest mi ciezko zyc w ciaglym grzechu. Nie sadze, ze chec pojscia do komunii byla 'absurdalnym pomyslem' i hmmm czy to co robie to jest szantaz? Dlaczego on nie moze uszanowac mojej decyzji? Skoro ciezko mi sie zyje w grzechu, slub musi byc nastepstwem. A jesli odemnie odejdzie, trudno. Nie jestem jakas desperatka zeby zrobic wszysto zeby utrzymac przy sobie faceta.Jesli taka decyzje podejmie, bedzie ciezko ale to uszanuje.

Gość afcvbc
Dobry temat, przed małżeństwem trzeba się myć aby mieć tą czystość po już nie :P

kajeczka, to jest szantaż .. strzeliłaś fochem i wyniosłaś się spać do innego pokoju. Pogadaj z nim wprost, a nie stosuj sztuczek. Nikt nie każe Ci z nim sypiać, ale nie wymuszaj brakiem seksu małżeńśtwa, to niedorzeczne...

A on może od Ciebie odejść nie dlatego, że brakuje mu seksu, ale dlatego, że go zmuszasz do czegoś w taki sposób, zamiast potraktować go jak równorzędnego partnera i ukochaną osobę.

"masakra, tego to w ogole nie rozumiem" Hehe, tak myslałem. ludzie nie powinni robić sobie krzywdy dlatego że widza w tym krzywdę innych osób i wiedza że co jest złe, ewentualnie dlatego że boją się kary a nie dlatego że jedno z przykazań tak mówi. bo co będzie jeżeli ludzie stracą wiarę? stracą także wtedy też i przykazania. "Nie sadze, ze chec pojscia do komunii byla 'absurdalnym pomyslem' i hmmm czy to co robie to jest szantaz?" Tak, to jest szantaż, albo ślub albo celibat. jeszcze rozumiem jakbyś tak powiedziała na wstępie ale po latach? co do tabletek - tak jak napisałem, skoro jestescie świadomi iż może się to zakończyć poczęciem a jednak z powodu zażywanych leków płód umrze to wtedy kościół zakaże wam współżycia. przeciez wg kościoła nawet wytrysk poza ciałem kobiety jest grzechem. "Skoro ciezko mi sie zyje w grzechu, slub musi byc nastepstwem. A jesli odemnie odejdzie, trudno. Nie jestem jakas desperatka zeby zrobic wszysto zeby utrzymac przy sobie faceta.Jesli taka decyzje podejmie, bedzie ciezko ale to uszanuje." A co jest w ogóle złego w seksie przedmałżeńskim? Tylko nie pisz mi iż jest to grzech tylko ja właśnie pytam co sprawia że jest to grzech. Poprosze o logiczne argumenty

Gość kajeczka444444
Kreska, oczywiscie ze najpierw z nim porozmawialam. Rozmawiamy juz od miesiecy. Dareios argumenty? Zalezy. Ogolnie to 1. milosc i szacunek powinien byc na pierwszym miejscu nie seks, seks to dodatek ktory uzupelnia zwiazek - po co mi facet ktory przy braku seksu od razu poleci do innej? Ktory nie bedzie potrafil wytrwac czasu bez seksu? Wole sie o tym przekonac przed slubem niz po. 2. dzieci - bede w wolnym z wiazku z facetem, ktory z pewnych niewiadomych mi powodow jeszcze sie nie oswiadczyl, roznie bywa, leki moga byc zmienione na inne, wpadam. Mamy dziecko, po 12 latach sie rozstajemy bo cos tam i co dalej? Dziecko wychowywane w rodzinie rozbitej, bez przykladu jak zycie rodzinne ma wygladac...