Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdruzgotany Kacper

Czy mówić rodzicom o swojej orientacji seksualnej?

Polecane posty

Gość Zdruzgotany Kacper
trebaczka - wolałbym jednak żyć w Polsce. Mimo tego co się tutaj dzieje to jednak kocham ten kraj! No ale jeśli sytuacja mnie do tego zmusi to niestety chyba pomyslę o wyjeździe...

Gość tyuytytytty
Boję się, że obudzę się w świecie gdzie nienormalnym będą pary z przedstawicielami obydwóch płci. Wiem to czysto futurystyczne, aczkolwiek logiczne o ile dalej będzie się szerzył liberalizm. tylko to sa twoje totalnie bezpodstawne leki, których podłozem jest zwyczajna niewiedza. Ja zawsze mowię, że jakby ludzie mieli wiedze, to kłopotów byłoby 90 % mniej. Przecież geje istnieli nawet w starozytnej Grcji, ich ilosc się nie zmienia, obojętnie jakie mamy czasy.

Gość trebaczka
tyuytytytty geje to juz istnieli w jaskiniach :P

Gość Zdruzgotany Kacper
Właśnie słyszałem, że protestanci są pod tym względem bardziej tolerancyjni, ale Polska to jednak kraj w 90% katolicki (tak mówią statystyki)

Gość Dolores' Ubervile
Zaden wierzacy, praktykujacy katolik nie mogl napisac takiej glupoty. widac sam jest pogubiony. dla Boga takie czyny sa 'obrzydliwoscia', no i niestety jak sie chce byc w tej wspolnocie to nie mozna akceptowac grzechu smiertelnego, wiec albo ta osoba byla pogubiona, podatna na propagande mediow, nieswiadoma winy albo to byla osoba udajaca, podszywajaca sie pod katolika

Gość trebaczka
Zdruzgotany Kacper mi bliżej do buddyzmu > tutaaj nie ma żadnego potępienia homo :) mam zamiar zacząc praktykowac:)

Gość kacperrr
Zdruzgotany Kacper nie masz się co martiwć niektorzy ksieza od tysiąceli praktykują sami homoseksulizm i neich sobie robią, gorzej z pedofilia :/

Gość Zdruzgotany Kacper
Dolores' Ubervile - a może właśnie osoba ta potrafi wyrazić swoje zdanie, nie sugerując się tym co jest napisane w Piśmie Świętym albo wysłuchując kazanie księdza w Kościele. Zresztą wydaje mi się (mam taką nadzieję), że Bóg chyba kocha wszystkich ludzi bez względu na "grzechy" jakie popełniają (i nie chodzi mi tu o grzechach typu morderstwa, gwałty)

Gość tyuytytytty
dla Boga takie czyny sa 'obrzydliwoscia', buachachachacha... :) To tylko kwestia religii, Boga wymyslili ludzie, i to co oni sądzą, ma sądzic tez Bóg.

Gość Dolores' Ubervile
a po co wam w ogóle religia? ja autorowi polecam islam i żeby koniecznie pojechał do jakiegoś muzułmańskiego kraju, żeby praktykować swoj homoseksualism oj zateknilby wtedy za tymi okropnymi katolikami

Gość anke.w
Jestescie jeszcze, nie ma co sie przejmowac tymi wpisami. WHO jest wiele lat na plusie pod tym wzgledem i za homoseksualizmem. Ja sie obracam w tym srodowisku i znam wielu ''gejow''. Ide spac, autorze nie zwracaj uwagi tylko jak bedzie okazja wyjedz z Pl albo do wiekszego miasta.

Gość kacperrr
Dolores' Ubervile akurat w krajach muzlumanskich homoseksualizm kwotnie bo kobiety maja zamknięte paszcze faceci robią co im sie żywnie podoba

Gość tyuytytytty
Religia... to opium dla ludu... mi to po nic, nie chodze do kościoła od 15 lat.

Gość kreolllka
Dolores' Ubervile to ze ktoś jest urodzony w danej religi nie znaczy że mu ona pasuje MI NIE

Gość Zdruzgotany Kacper
👄🌻

Gość Zdruzgotany Kacper
Dolores' Ubervile - a co ma islam do katolicyzmu? Żyję w kraju, gdzie ponad 3/4 ludzi jest zadeklarowanymi katolikami, a tego typu komentarze mają się nijak do tego, co napisałem. Odnieś się do mojej wypowiedzi dotyczącej religii powszechnej w Polsce.

Gość Zdruzgotany Kacper
Kocham Was. :D

Gość Zdruzgotany Kacper
Zdruzgotany Kacper

Gość Zdruzgotany Kacper
Nie wiem czemu ma służyć ten kwiatek i usta? Wydaje mi się, że niektóre osoby nie doczytały mojego tematu do końca... ;/

Gość fdbgfdc
mi sie zdruzgotany kojarzy z tym topikiem o anime boy :D:D:D

Gość Dolores' Ubervile
ech, napisałam koment ale mi sie skasował, wrrr ok, jeszcze raz, w skrocie Dolores' Ubervile - a może właśnie osoba ta potrafi wyrazić swoje zdanie, nie sugerując się tym co jest napisane w Piśmie Świętym albo wysłuch*jąc kazanie księdza w Kościele. na pewno ma swoje zdanie i moze je wyrazac, ale jest ono niezgodne z religia, ktora ponoc wyznaje jeszcze nie ma obowiazku byc katolikiem, ale jak sie nim jest to akceptacja grzechu smiertelnego jakim jest sodomia jest niemozliwa, do tego pismo swiete to jest glos samego boga, wiec nie moze byc mowy o 'nie sugerowaniu' sie nim, co to w ogole za pomysl? Zresztą wydaje mi się (mam taką nadzieję), że Bóg chyba kocha wszystkich ludzi bez względu na "grzechy" jakie popełniają (i nie chodzi mi tu o grzechach typu morderstwa, gwałty) tak, bog kocha wszystkich ludzi, homoseksualistow, mordercow, gwalcicieli tez, ale nie kocha ich grzechow dlatego sam fakt, ze odkryles u siebie te chorobe grzechem nie jest, szkoda mi ciebie, ze na to cierpisz, tak po ludzku ale juz praktykowanie grzechu jest 'obrzydliwoscia w oczach boga' i zamknieta droga do zbawienia

Gość Zdruzgotany Kacper
🖐️:classic_cool:

Gość tyuytytytty
Dolores' Ubervile- mimo że jestem obecnie niewierzaca, to chodziłam na religię, studiowałam historię koscioła, wiem sporo o tym i za przeproszeniem: bredzisz. nie masz pojęcia o tej religii, tzn masz to powierzchowne, jakie wtłaczają katecheci. Tak naprawdę kosciół sam przyznaje, że nie ma absolutnej pewnosci co do tzw. spraw naturalnych. Jego nauka obejmuje wiarę i to jest domena koscioła. Sprawy naturalne to tez kwestia antykonepcji - co do której kosciół jest podzielony.

Gość Dolores' Ubervile
kłamiesz. zajmij sie lepiej studiowaniem swojego nowego konika, buddyzmu

Gość tyuytytytty
http://wyborcza.pl/1,75515,5752125,Antykoncepcja_dzieli_Kosciol.html tu jest artykuł o sporach wokół kwesti antykoncepcji, mało osób o tym wie, bo kościół uwaza ludzi za tępaków i katecheci ucza na zasadzie nieomylnych prawd. W artykule jest o podziale : tzw, nieomylna nauka koscioła i omylna "- Po pierwsze, encyklika jako dokument nie ma takiego charakteru; po drugie, Kościół nie jest nieomylny w sprawach zjawisk naturalnych, do których należy również kwestia ludzkiej płodności." - to pisze Prusak o kwestii Humanae vitae

Gość trebaczka
mója szkoła buddyzmu jest ok z homo, tak samo zwierznik sie wypowiadal z akceptacja

Gość tyuytytytty
nie studiuje buddyzmu, ale to bardzo mądra nauka, przewyzsza sto razy katolicyzm

Gość Zdruzgotany Kacper
Wydaje mi się, że Pismo Święte nie ma monopolu na rację. Doprawdy trudno mi uwierzyć w biblijny obraz powstania człowieka... Darwinowska teoria ewolucja bardziej do mnie przemawia w przeciwieństwie do tego, to co jest napisane w Świętej Księdze (spisywanej zresztą przez ludzi) Chyba odbiegliśmy trochę od tematu. Trudno tutaj rozstrzygnąć spór i argumenty przedstawiane na forum nie są w stanie zmienić wykreowanego wcześniej przez nas wszystkich światopoglądu.

Gość Zdruzgotany Kacper
c

Gość Zdruzgotany Kacper
💤