Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PierwszyRazCosRobiee

jak zrobic ciasto na kilka racuchow i jak smazyc?

Polecane posty

Gość PierwszyRazCosRobiee

proszę o rady;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość PierwszyRazCosRobiee
same:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to wiec tak..robisz rozczyn z drozdzy (z 5 dag),pol szklanki cukru.troche maki,cieple mleko (nie gorace bo drozdze sie sparza) i wymieszac i odstawic do wyrosniecia..jak troche wyrosnie to wsyp reszte maki ( pol kilo maki),2 jajka i mozesz dodac jablka..ciasto musi byc takie jednolite i znowu odstawiasz do wyrosniecia..nastepnie rozgrzewasz olej na patelni i nakladasz po jednej lyzce i pamietaj o tym ze przy kazdym nalozeniu ciasta na patelnie trzena zanurzyc lyzke w zimnej wodzie to szybciej sie odklei ciasto od lyzki..no i smaz na rumiany kolor..ja smaze i uwielbiam racuchy z jablkami i na dodatek posypuje cukrem pudrem..pycha.mniam :) no i oczywiscie zycze smacznego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×