Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kornelka elka

drugie dziecko - on nalega

Polecane posty

Gość kornelka elka

czuję się pod presją, on nalega na drugie dziecko i odgrywa się na mnie mówiąc że to dla dobra naszej córki... Mała ma 4 lata, mieszkam sama z córką, ojciec dziecka nas nie chce, mieszka za granicą. Jak się dowiedział, że jestem w ciąży, wyraźnie mu się to nie spodobało, mimo iż byliśmy on - off przez ponad 8 lat. Po porodzie po kilku miesiącach wspólnego mieszkania jednak stwierdził, że chce mieszkać sam i wyprowadziłyśmy się od niego. Ja wróciłam do rodzinnych stron, sama wychowuję córkę, rodzice pomagają mi zająć się małą, gdy jestem w pracy itd. Od września córka idzie do przedszkola. Ojciec małej odwiedza ją regularnie (ok raz na miesiąc), daje pieniądze itd i od jakiegoś czasu nalega na drugie dziecko żeby mała miała się z kim bawić... Nie jest łatwo byc samotną matką, cieszę się że wróciłam do pracy i jakoś zaczyna mi się układać bez niego, jakoś odżyłam. Nie chcę znowu pakować się w pieluchy i fundować sobie samotną ciążę, poród i połóg. Czy on ma coś nie tak z głową, czy to ja wychodzę na egoistkę?

Gość rozumiem ze nie jest z Toba
A chce kolejne dziecko,kobieto nad czym Ty sie zastanawiasz?Przeciez wszystko spadnie na Twoje bary ,a on sie wypnie,daj sobie luz ,jak bedziesz dbac o corke i bez rodzenstwa wyjdzie na ludzi ! Wiekszej glupoty jeszcze nie slyzalam jak zye !

W życiu bym nie przystała na jego hmm..żądania.Wiesz jak to jest?Ojcem łatwo zostać tylko trudniej nim być..radziłabym 1000 razy przemyśleć decyzję o 2 dziecku,choć dla mnie to jest kompletna paranoja.

Gość ????????????????????????!!!!!!
ale ja nie rozumiem jednego jakie sa relacje miedzy wami? jesli on tylko odwiedza corke a miedzy wami nie ma milosci to czy on jest normalny?? powiedz mu ze owszem bedziesz miala kiedys dziecko ale napewno nie z nim tylko z kims odpowiedzialnym ktory nie podwinie ogona jak bedzie cieko

Gość kornelka elka
nie jesteśmy razem, on jest z tych co chciałby zjeść ciastko i mieć ciastko... facet ma 35 lat a zachowanie 15-latka...

Gość ale pustee
dla mnie to wy oboje jesteście pieprznięci

Gość kornelka elka
ja nie chcę miec już dzieci, kochałam go przez te wszystkie lata, ale od jakiegoś czasu to mija i pozostał coś jakby sentyment... z resztą jego zachowanie i trudny charakter pomagają mi w tym...

Gość ojtam ojtam
mam nadzieje że to prowo bo większej głupoty i paranoi dawno nie słyszałam!!! kobieto weź i znajdź sobie fajnego faceta a nie pakuj się w drugie dziecko z kimś takim - ogarnij się bo ten chłop chyba myśli że dalej ciebie ma a żyje sobie po swojemu - weź i poszukaj kogoś: w realu albo w necie i bądź szcześliwa

Gość kornelka elka
ja jestem szczęśliwa właśnie teraz, jak jesteśmy tylko we dwie, nie szukam nikogo i to jest moja świadoma decyzja.

Gość junn
To chyba jakieś żarty. :O On zrobi ci dziecko i znów pójdzie w długą. No pomysł roku!! Nie wiem nad czym ty się w ogóle zastanawiasz?!

Gość Livia_85
:-/ Ja bym się w ogóle nie liczyła z takim facetem, który nie chce mieszkać ze mną i z dzieckiem. Śmieszny ten Twój facet, a Ty też przy okazji. Olej to co mówi! Jakbyście ze sobą żyli to ewentualnie mógłby Cię zachęcać, ale na litość boską kobieto, przecież wy ze sobą nie żyjecie, nie mieszkacie razem! Łatwo mu mówić, że chce drugie dziecko, skoro nie żadnego dziecka nie będzie miał na co dzień, tylko odwiedzał od czasu do czasu. Olej jego gadanie i w ogóle się tym nie przejmuj!

Gość a ja widze.......
Provo jak nic :P

Gość rgehgr4huy
tak, tak daj sobie zrobic drugie mądra kobieto....... Żal.pl

Gość Ant......
"nalega na drugie dziecko żeby mała miała się z kim bawić..."-mała może się bawic z kolegami na podwórku... A tak na serio to mogłaś mu powiedziec że gdyby nie zwiał od odpowiedzialności to dziecko mogłoby bawic się z nim...Ciekawe dlaczego zależy mu na kolejnym potomku? A może raczej na seksie?????

Naprawdę trzeba mieć nasrane w głowie!!! Ty też jakaś niepoważna musisz być, skoro w ogóle został taki temat podjęty przez niego! Dobre!

Gość kornelka elka
dzięki za wszystkie głosy zdrowego rozsądku, potrzebowałam, żeby ktoś postawił mnie do pionu

Nie no doprawdy trzeba miec zaszurany mózg o beton aby taką propozycje walnąc.Kobieto, nad czym ty sie zastanawiasz? facet egosista i hipookryta ma nie równo pod kopułą ,i zapomnij ,nie bierze pod uwage jego slow Ten czlowiek to ironia losu i nic poza tym.Miej swoją godnosc i dume, i corcie wychowaj w poszanowaniu wlasnej osoby aby ona w przyslzosci nie dawala sie tak manipulowac jak twój chce to robic