Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile miały wasze dzieci...

ile miały wasze dzieci?

Polecane posty

jak zaczeły chodzić? Moja ma 14 miesiecy i juz nawet kroczka sama nie chce zrobic a jakis czas temu potrafiła zrobić jakieś 5 a teraz juz nie chce wcale od razu siada na pupę :( Nie przewróciła się ani nic żeby sie jakos zniechecić zawsze sie cieszyła jak robiła te kroczki my razem z nią ;) a teraz juz nic... :( Jak ją w końcu nauczyć?

Gość yukki
14 miesięcy i 2 dni - po prostu zaczął chodzić i już. NIe rób niczego na siłę, zacznie chodzić ak będize gotowa na to. Jeszcze zatęsknisz za dzieckiem w miarę "stacjonarym":)

Gość moja córka
jak 2 tygodzie po swoich pierwszych urodzinach. może powinnas zachecic ja, jakas zabawa. a jak nie to do lekarza.

Gość nianiazpowołania
skoro jeszcze nie chodzi, to po prostu nie jest gotowa, nie martw się i daj jej czas :)) a jak już ruszy, to nie zatrzymasz ;)

Gość Małaa 29
Córka miała rok i 2tyg to poprostu wstała i zaczęła chodzić, a synek jak miał 9miesięcy to już zasuwał wszędzie na dwóch nogach tylko jeszcze się przytrzymywał ścian i bram na podwórku a bez trzymania to już na dobre biegał 2tygodnie przed rokiem. Ale autorko nie martw się na zapas każde dziecko zaczyna chodzić inaczej. Jeśli lekarze mówią że jest ok to jest ok. Jeszcze ma czas:-)

bawie się z nią właśnie tak żeby zachecić chodzić a ona nic :( boi sie jakoś idzie tylko ze mną za rączkę albo przy meblach przy ścianie jakiś miesiąc temu jeszcze potrafiła sie puścić sama i przejśc te kilka kroczków a teraz nawet stać sama nie chce od razu siada ;/

Gość ssssssssssssssssssssssss
Moja zaczela chodzic jakos parę dni po skonczonym roczku

Gość dkjkdk
mój miał 9 miesięcy..:) ale on jest silnym chłopakiem, siadał już majac4-5 miesiecy.

byłam własnie tydzień temu na szczepionce z nia i mówiłam, że jeszcze nie chodzi a lekarz powiedział "to co" i tyle... nawet zębów nie ma tylko dwa ;/ i ciale mam problem co jej dawać jeśc bo w sumie juz prawie może wszystko zjeść a przez zęby nie może i jeszcze musze jej miksować nie które rzeczy...

Gość zmeczonadobolu
16 miechów. I było podobnie, zaczęła robić sama kilka kroków i po jakimś czasie przestała. Dopiero po ok 3 miesiącach się przekonała do samodzielnego chodzenia a nie wiecznie za paluszek mamy

kurcze już się doczekać nie mogę ;):)

Gość Moje Zaczelochodzic
samo, nie za reke 2 dni przed ukonczeniem 15 m-ca. Tez wczesniej sie balo-chodzilo za reke albo przy meblach. Na podworku samo sie puscilo-trzymalo w raczkach pilke i myslalo, ze to podobnie, jak sie trzyma mojej reki :D

Gość ????????????????????????!!!!!!
autorko nic na sile nie lec z tym do lekarza bo dziecko do 18 miesiaca ma prawo nie chodzic,spokojnie nabiere pewnosci i odwagi to zacznie chodzic

Gość Garberia
Syn miał 10 miesięcy jak zaczął sam chodzic.

Gość oka oka
15,5miesiąca. ale siostrzenica była lepsza, bo poszła dzień przed skończeniem 18miesięcy.

Gość bambaryllka
13 miesiecy i tydzien. Nie pospieszaj,jak juz zaczela,to bedzie chodzic,a ze ma chwilowy zastoj -nic sie nie dzieje. Jeszcze bedziesz tesknic za czasami,kiedy siedziala na tylku i nie umiala sama sie ruszyc :p

Gość zroznicowana Lady
Najstarsza w roczek poszla,druga miala 11 miesiecy trzecia 9.5 miesiaca a synek jakos przed samym roczkiem