Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekheemmmmmm

Czy położna też ogląda wam krocze ??

Polecane posty

Gość ekheemmmmmm

moja sie upierała abym jej pokazala krocze ale odmowilam

Oglądała na moja prośbę, bo coś źle się goiło. Doradziła i pomogło.

Gość junn
Nie. Pytała czy wszystko ok i koniec tematu.

Gość krocze??? ale kiedy i po co?
?

mnie pytała tylko czy chce żeby zobaczyła bliznę, powiedziałam że miałam cc, ale chciałabym żeby ja obejrzała i tak też zrobiła. Doradziła w pielęgnacji. U mnie była bardzo fajna babka.

Gość ekheemmmmmm
Ja uważam że od tego mam lekarza i nie bede jakiejś babie pokazywac krocza :/ a ona juz 2 razy wręcz nalegała ze mam pokazac, nie pytala sie czy chce czy mam jakiś problem, a mnie się goi dobrze i nie czuje potrzeby obnażania przed nią.

Gość elag
a ty myśłisz ż eona z przyjemnosci chodzi i oglada nasze krocza?

Zmusić cie nie może przecież. To Twoja decyzja. Dla mnie to była pomoc i tyle. Bo za wizytę u ginka bym dała 100 a i tak teraz muszę się wybrać po połogu.

Gość ekheemmmmmm
nie nie myśle ze dla przyjemności ale po cholere nalega jak mowie ze nie chce. jakbym miala problem to bym sama poprosila o pomoc

Gość svsfxxc vzx
u mnie oglądała wyciągała szwy doradzała spróbowała by nie zapytać czy nie obejrzeć to by z domu nie wyszła położna przychodzi do ciebie i do dziecka a nie tylko do dziecka

Gość svsfxxc vzx
i za opiekę nad tobą nfz też daje jej kasę ale jak nie chcesz to twoja sprawa ja i tak byłam 2x u lekarza i ona też mi 2 razy sprawdzała krocze i piersi

Gość Self Fish
tak, sprawdzała.Dodatkowo pytała się czy wszystko gra, doradzała w pielęgnacji, zbadała mi piersi, doradzała co do karmienia itp. Ba! nawet na koniec ściągała mi SZWy:-) Super babeczka, położna z 40 letnim stażem, bardzo miła i kontaktowa kobieta:-) czego się tu wstydzić, rodziłaś i też widzieli twoje krocze, ona jest POŁÓŻNĄ taka jakw szpitalu tylko chodzi po domach...ech

Gość ekheemmmmmm
no przecież mowie ze u mnie dobrze sie goi i zadnych problemow z tym nie mam wiec po mam jej pokazywac ? ja zadnych tam szwow nie mialam

Gość ekheemmmmmm
to co ze rodzilam to teraz mam każdemu na zawolanie krocze pokazywac ? bez przesady.

Gość Self Fish
Kobieto to jest jej zawód.Prosi o pokazanie krocza rodzącej, bo należy to do jej obowiązków.Jak jesteś taka paniusia, to nie pokazuj, przecież siłą Cie nie zmusi.Nawet jeśli Cię nic nie boli, lepiej żeby luknęła fachowym okiem, bo nie zawsze musi boleć,albo kobieta stwierdza,mże to normalny ból po nacięciu,porodzie. Czy jak lekarz robił obchód i też oglądał krocze każdej rodzącej, nacinanej i tej nienacinanej, też robiłaś problem.Jesteś w połogu, kontrola Twojego organizmu jest wskazana i tyle.

Gość Magda33334
"to co ze rodzilam to teraz mam każdemu na zawolanie krocze pokazywac ? bez przesady" nie chcesz to nie pokazuj, twoja brocha. Ale położna nie jest "każdym" z ulicy więc nie przesadzaj. To po cholerę ten temat założyłaś?!?

Gość jugo
a ja Cię rozumiem. miałam cc, więc położna spojrzała na bliznę, ale krocza też bym raczej nie pokazywała... tym bardziej, że piszesz, że wszystko jest ok. mam wrażenie, że po porodzie przestaje się nas już traktować jak kobiety - ludzie czują się uprawnieni do gapienia się na nasze nagie piersi (jak dziecko je), pokazywanie krocza obcej kobiecie ma nie krępować... :O u lekarza to co innego, to gabinet, jest taka konieczność, ale w domu? położna powinna zapytać czy wszystko ok, czy chcesz aby Cię tam obejrzała, a jeśli nie, to Twoja sprawa

Gość A ja Cię...
rozumiem. To Twoje ciało i to Ty nim rządzisz. Co innego jeśli położna grzecznie spyta, czy masz ochotę na to, a co innego jak cokolwiek CI nakazuje. U mnie w takiej sytuacji automatycznie włącza się siła obronna i już.

Gość ekhemmmmmmm
Lekarz to co innego. I żadna paniusia nie jestem, na patologii leżałam i kilku studentow oglądało mnie podczas badania i problemu nie robiłam. jednak nie zamierzam sie rozkraczac przed ta baba bez żadnego powodu. Poza tym ja nie mam żadnych szwow i nacinana nie byłam. a temat zalozylam zeby sie dowiedziec czy każda polozna tak robi i tyle... jak nie chcesz to nie odpowiadaj.

Gość Self Fish
tak, jugo Twoja sprawa. Jeśli dostaniesz stanu zapalnego, będą jakieś powikłania.Lepiej iść przecież z powikłaniami do GABINETU lekarskiego i tam pokazać i już cierpieć z bólu i głupoty:) niż pozwolić położnej w domowym zaciszu obejrzeć stan rodzącej przez 5 sek;)

Gość ekhemmmmmmm
a co mi polozna pomozna ? to nie jest lekarz. jak bym miala problem to i tak bym do lekarza poszla a nie do poloznej.

Gość ja nie pokazywalam....
nie każda ma rozryte krocze po porodzie i musi pokazywac .

Gość Self Fish
to,że np. położna szybciej zauważy,że coś jest nie tak.I wtedy we wczesnym stadium zakażenia, złego zrastania i innych powodów wyśle Cię do lekarza aby temu zaradzić. Położną można porównać do profilaktyki, ale widać tego nie rozumiesz.Ok, Twoja sprawa przecież masz takie prawo.

Gość ekhemmmmmmm
U mnie w takiej sytuacji automatycznie włącza się siła obronna i już. --> dokładnie, co innego zapytac sie czy chce, czy mam jakis problem... a co innego gadac ze MAM sie rozebrac i pokazac krocze i to juz na 2 wizytach nalegała ale ja nie zamierzam tego robic. :) toleruje ta kobiete tylko ze wzgl na dziecko

moje zdanie jest takie, że położna akurat w kwestii gojenia się krocza po porodzie ma większą wiedzę i doświadczenie niż ginekolog. Ja na szczęście miałam położną, która jest mamą mojej przyjaciółk i i znam ją od dziecka, więc nie krepowalam sie i akurat mi wiele pomogla w kwestii gojenia rany. I mysle, ze lepiej w domu u siebie pikazac poloznej krocze zeby sprawdzila, czy wszystko ok i byc spokojna. Mnie tez nic nie bolalo a okazalo sie, ze mialam poczatek stanu zapalnego. Poza tym polozna zdjela mi szwy, bez stresu, w zaciszu mojej sypialni:)

Gość ekhemmmmmmm
a czy ty nie rozumiesz ze ja ze swoim kroczem nie mam problemu ?? nie każda ma po porodzie zapalenia i cuda wianki. ale zaraz mi pewnie napiszesz ze mam zapalenia infekcje i nie wiadomo co jeszcze tylko o tym nie wiem, bo sie przed polozna nie wypięłam. spoko :)

Gość jugo
Self Fish - tak, na szczęście mam prawo. nie rozumiem, co się tak rzucasz? lataj sobie nawet z gołą dupą po osiedlu jeśli zechcesz i podtykaj swoje krocze pod nos każdemu, ja nie mam na to ochoty :O

Gość jakim cudem polozna moze
sprawdzic czy w pochwie jest zapalenie ? wziernikiem bada ?? bo skoro na zewnątrz jest wszystko ok to skąd to wiadomo?

Gość ekhemmmmmmm
"wyśle Cię do lekarza aby temu zaradzić. " heh no właśnie i nic poza tym:) a do lekarza to ja sie sama umiem wyslac, za pare dni mam wizyte kontrolna.

Gość junn
No profilaktyka -ja po pierwszym porodzie leżałam w szpitalu 2tyg. i w krocze na obchodzie zaglądnęli mi przez pierwsze 3 dni. A potem to już tylko że tak powiem na liście odhaczali moją obecność i tyle. Ze mną było ok, czekałam z wyjściem na dziecko.