Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasion

rozszerzanie diety dziecka karmionego piersia

Polecane posty

Gość kasion
uff, dobrze ze mi o tym napisalas;/ teraz juz chyba nic nie spiepsze:)

Gość junn
Spokojnie, nic na szybko a będzie dobrze. :)

Gość Podobnie
Jak masz swój ogródek to super, ale pamiętaj że młodą marchew możesz podać dopiero pod koniec sierpnia, bo teraz zawiera zbyt dużo fosforanów. A z glutenem to co lekarz to inna szkoła.

Mam pytanie odnośnie rozszerzenia diety, czy któraś z mam podawała dziecku jako pierwsze jabłuszko ale skrobane/tarte a nie ze słoiczka? Mam dylemat czy podać, dziecko ma 4,5 miesiąca.

Gość Grażyna Kowalska
ja podawałam jabłuszko skrobane łyżeczką ale odrobinkę i czekałam co będzie dalej, czy wyskoczy alergia , czy będzie biegunka.Moja mała super przyjmowała wszystkie wprowadzane pokarmy i nie było podejrzeń ze ma leniwe jelita..dopiero jak skończyła 2 lata coraz rzadziej robiła kupkę Lekarz przepisał nam dicopeg junior przeciwko zaparciom i jest ok .Ale nie wiem jak bedzie to w starszym wieku..

Gość gość
Ostatnio obejrzałam filmik https://www.youtube.com/watch?v=I5ILCo8Ytog Mnie zainteresował, może Wam też się spodobał. Bardzo przydatne rady :) Dlaczego tak ważne jest, by niemowlę poznawało nowe smaki, zapachy i konsystencje oraz od czego zacząć rozszerzanie diety malucha.

Ja też sama gotuję. Poradziła mi to moja sprawdzona lekarka z przychodni dziecięcej na Rzeczypospolitej 1 (Warszawa). Powiedziała, że słoiczki można podawać ale jeśli masz możliwość to gotuj sama. Na początku nie można doprawiać.