Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka ... 321

płeć waszego dzidziusia :)

Polecane posty

Gość magdalenka ... 321

HEJ! Jestem w 35 tyg bede miała chłopczyka w wy??? Co do zachcianek strasznie ciągnie mnie do słodyczy :)

Ja jutro zaczynam 35 tydzien, tez bede miala chlopczyka i tak naprawde juz nie ciagnie mnie do niczego ;-) Chce juz urodzic!!!!!!!

Gość magdalenka ... 321
Hm no w sumie ja tez juz bym chciała... :) mój maluch waży 1700g a wasz? W sumie to nie jestem pewna co do chłopca bo lekarz nie powiedział mi w 100 % ale wkońcu jest lekarzem i wie najlepiej :)

Gość fffeqsedrta
albo chlopczyka albo dziewczynke, zbyt wielkiego wyboru tu nie ma:Oco za temat.....:O

ja też 35 tc, bede miala córeczkę i ciągnie mnie do wszystkiego co słodkie, ale muszę wytrwac na diecie :(

Gość obsdd
ja również jutro zaczynam 35 tydzień :) tylko że u mnie dziewczynka :)

Gość magdalenka ... 321
Nie wiem czy mam sie czego obawiać bo w sumie nie wiedzac ze jestem w ciazy brałam silne leki na nerki ;/ książkowo malec powinien juz wazyć 2500g jak wyczytałam... Boje sie ze mój wazy troche za mało

Gość obsdd
u mnie mała waży 1979

Gość obsdd
mała nie wazy dużo więcej niż u Ciebie a lekarz mi powiedział że jest to dobra waga więc myślę że nie ma czym się martwić :)

Lekarz mi mówi ze mój wazy bardzo duzo wiec wydaje mi sie ze Twój wazy ok. U mnie to jest genetyczne bo wszystkie dzieci w rodzinie rodza sie powyzej 4kg.

Gość magdalenka ... 321
A co do zachcianek wcale w tonie wierzę ze mozna od nich przewidziec płec dzidziusia. Ja mam ogromna ochote na słodkie i mam chłopca

U mnie w 32 tc córcia ważyła 1750, teraz ile podrosła w 3 tyg to nie wiem :) Pewnie waży już z 2200 - bo kopniaki to bolesne trzaska. ;)

Gość Jowinka
Paulinka a córeczka ile ważyła po urodzeniu? Jak synuś będzie miał na imie?

magdalenka ,a masz wymiary z ost usg ..szczegolnie obwod brzuszka ,bo z niego wynika waga !!! miescisz sie w tej normie dni co do brzuszka ?? bo jesli tak ,to waga ok ,choc na 35 tc dosc niska ,ale w koncu dzidzie sa mniejsze i wiwksze jak i.dorosli..jedne dzidzie rodza sie 4,5 kg a drugie 3 kg ps.tez bede miec chlopczyka ,jestem 32 tc

Zla kobieta, a moze za malo jesz, dlatego brzuszek dziecka zbyt maly? co dzis jadlas?

Gość magdalenka ... 321
a wierzycie w zachcianki sprawdziło wam się to... no u mnie jak widać nie :)

Hania urodzila sie na tydzien przed terminem i wazyla dokladnie 4kg. Miala 50cm. Przy niej mialam ogromny brzuch i wazylam o 10 kilo wiecej niz teraz!!! Teraz mam brzuch o wiele mniejszy i bardziej upakowany ale lekarz mówi ze dziecko rosnie szybciej i dzie na 4,5kg. Jak bedzie rósl za szybko to lekarz rozwazy wczesniejsze wywolanie porodu bo twierdzi ze 4.5kg to dla mnie absolutne maksymum jezeli chodzi o pród naturalny (juz przy córce trzeba bylo uzyc przyssawki). Co do imienia to jeszcze sie nie zdecydowalismy. Mieszkamy w Irlandii. Rozwazamy: Aleksander, Marek, Oskar i Jakub.

niko ,to fakt nie jem zbyt duzo ,ale glodna nie chodze ;-) jesli chodzi o dzis to 2 kanapki sniadanie ,banan,jagodzianka i zupa pomidorowa i jogurt ,na kolacje tez ze 2 kanapki przekasze ;-)

Gość Jowinka
Paulinka to ładna klusia jak 4 kg przy 50 cm. Bo króciutka a ciężka :) A Ty jakiej jesteś budowy?

A tyjesz? Moze postaraj sie jesc wiecej weglowodanow zlozonych? Typu makaron brazowy, ryz, kasza, chleb razowy. Z jagodzianki dziecko wiele nie wyciagnie, chociaz na pewno byla pyszna. :) U mnie dla porównania: śniadanie: - 3 kanapki z chlebem razowym (małe te kromki, takie kwadratowe), sałatą, wędliną, serem i jajkiem przekąski: - jogurt naturalny - 3 śliwki - nektarynka obiad: - zupa pomidorowa - ryż, kawałek kurczaka, fasolka przekąski: - serek wiejski - big milk Na kolację zjem jakąś kanapkę z razowym chlebkiem, może z twarożkiem.

Też w sumie niewiele i 8 kg na plusie, ale brzuszek o 2 dni większy niż powinien :)

ja juz mam cos ok 11 kg na plusie ,ale ja jem duzo slodyczy ogolnie ,czazem na kolacje cala czekolade ;-)

No ja nie moge, dieta cukrzycowa - czasem na bigmilka sobie pozwole bo tylko 13 gr cukru :) to moze te czekoladke po kolacji a nie zamiast :) slodycze to puste kalorie, dziecko niestety z nich nic nie wezmie, chociaz teoretycznie powinno od nich jak my tyc - ale nie jest tak :P

Nooo.... Hania wyglądała jak mały pączuszek :-) Tak naprawdę jak się urodziła to od razu wyglądała jakby miała ze 2 miesiące. Ale teraz jest bardzo szczupła i bardzo drobna. Ja jestem drobnej budowy ale mam ogromne tendencje do tycia. Przed pierwszą ciążą leczyłam się hormonalnie i przytyłam w kilka miesięcy 15 kilo!! W ciąży z córką 21kg. W tej ciąży 15kg. Nie mam cukrzycy i tak naprawdę nie jem jakoś strasznie dużo. Dzisiaj jadłam płatki kukurydziane z mlekiem, 2 kromki chleba z serem, 1 cukierka, 1 jabłko. Na obiad nie mogłam nawet spojrzeć. Może jeszcze zjem kilka truskawek i jogurt,

Kurcze, dziewczyny, a ja przezywalam, ze prawie nic nie jem, to w porownaniu z wami sie normalnie obzeram :P nie obawiacie sie ze jecie za malo?

Ja jadłam wcześniej więcej ale uczciwie powiem że po prostu nie mam miejsca. Wypiję kubek herbaty i wszystko podchodzi mi do gardła. Zjedzenie porcji obiadowej to koszmar. Dlatego raczej podjadam. Jak mam dobry dzień to jem więcej. A jak mam zły dzień to mogę dosłownie wcisnąć w siebie kilka łyżek zupy, jakiś owoc, kanapkę, szklankę mleka. Dlatego mam już dosyć tej ciąży i męczę się. Przy córce byłam większa ale szczęśliwsza, piękniejsza i miałam więcej energii.

No na pewno ciezko z takimi kluseczkami, zwlaszcza ze jestes drobnej budowy. Mi 8 kg juz ciezko nosic. Bym sie chyba polamala jakby przyszlo np 20... chociaz do 11-12 chcialabym przybrac.