Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciastolina

Wyjazd mojego faceta na wakacje. Potrzebna rada.

Polecane posty

Znam się z moim chłopakiem blisko 7lat, jednakże wcześniej byliśmy tylko przyjaciółmi, później kontakt się urwał i oboje byliśmy z kimś związani. Po latach zarówno mój jak i jego związek się rozsypał a nasze drogi ponownie się zeszły. Wybuchło między nami uczucie, świetnie się dogadujemy i jesteśmy razem bardzo szczęśliwi. Staram się być wyrozumiała, otwarta ale jest sprawa, która zaprząta mi głowę. Mój facet zaplanował sobie tygodniowy urlop nad morzem z kuzynem. Urlop ten zaplanował w czasie gdy jeszcze nie byliśmy razem i tym się tłumaczy, że nie może tego odwołać, zmienić bo obiecał ten wyjazd kuzynowi a my pojedziemy gdzieś razem w innym terminie. Jesteśmy dorosłymi ludźmi a nie gówniarzami dlatego zanim poczynię jakieś kroki, chcę zapytać osób postronnych, czy mam prawo się denerwować i awanturować, czy jednak wszystko jest ok i nie powinnam być zaborcza?

Gość gregW
Pogoń dziada, widocznie nie jest Ciebie wart skoro mu w głowie kawalerskie wyjazdy, gówniarz z niego.

Gość kamel0d
rozne rzeczy dzieja sie na wakacjach...alkohol=kobiety (nie u kazdegp ale przewaznie) Mysle ze powinnas pojechac z nimi:-)

No właśnie sęk w tym, że to nie wchodzi w grę. To ma być wyjazd chłopaków, kuzyn też zapowiedział swojej wieloletniej dziewczynie, że jedzie bez niej. Mój mówi, że nigdy by tak nie zrobił będąc w związku ze mna ale że decyzja zapadła wcześniej to nie mam o co się denerwować...Mówi też, że on nie ma również nic przeciwko żebym ja pojechała bez niego, razem pojedziemy kiedy indziej...

Gość kamel0d
Znam to. Moj tez chce wszedzie sam jezdzic... I mowi ze ja oczywiscie tez moge pojechac sama. I kiedys pojechałam na urodziny do kolzanki i awntura była przez cały tydzien...Ale jezeli tak Ci mowi ze moszesz jechac itd. to moze wez jakies kumpele i sie gdzies wybierzcie...;-) Moze tez nad morze..?;-)

On się tłumaczy od początku tym, że zaplanowali to dużo wcześniej, zanim przewidział że będziemy razem. Ja jestem niepoprawną romantyczną, to nasze pierwsze wspólne wakacje i ciężko mi to przeboleć, nawet jak potem gdześ skoczymy razem to tylko na parę dni bo nie będzie mieć więcej urlopu przez ten wyjazd z kuzynem. Wiem, że mu zależy na mnie, że chce być ze mną, ale przeraża mnie to że nie będzie moich wymarzonych, romantycznych wakacji...Jestem po ciężkim związku i rozstaniu z toksycznym człowiekiem i na prawdę bardzo bym chciała spędzić taki super czas we dwoje...

Gość z grubej rury
Jesteś glupia, faceci wolą suki a nie romantyczne, oddane nunie.

Gość wakacje sie zaczely
i dzieci szukaja problemow

Gość Bombaaa
Mnie się wydaje, że wyjazd z kumplem zawsze oznacza chęć zabawy, skosztowania innych panienek itd. Dorosły facet, będący w poażnym zwiazku i traktujący swoją kobietę jako przyszłą żonę nie robi takich rzeczy ale to moje zdanie. Ja bym się awanturowala i prawdopodobnie rzuciła gościa.

Gość francowata
Jedź z nimi, ja innego wyjścia nie widzę. Jak nie będzie chciał to koniec i po krzyku.

Gość kamel0d
a nie mozesz go poprosic o to by zrezygnował z tego wyjazdu bo to wasze pierwsze wspolne wakacje i chcesz spedzic je romantycznie tylko z nim...

Gość upupupupp
podbijam

Jego argumentem na to, że to nasze pierwsze wakacje jest to, że każde kolejne spędzi ze mną, oraz że możemy gdzieś wyskoczyć po tym jego urlopie z kuzynem. On chce żeby wilk był syty i owca cała, żeby kuzyna nie rozczarować i abym ja się nie czepiała. Mnie to martwi. Może myśli, że dziewczynę można mieć nie jedną, a z rodziną trzeba trzymać sztamę.

Gość kfajl
przesadzasz.

Gość kamel0d
wiesz jak tak czytam to widze podobienstwo do mojego narzeczonego;-)

Gość kamel0d
jakos jeszcze znosze... poprostu przywykłam... po tyle latch da sie przyzwyczaic i juz to mnie tak nie rusza...

Gość ooooooo macarenaaaa
Przesadzasz, niech jedzie. Jak jest podatny na zdradę, to zdradzi niezależnie od tego, a jak nie jest, to dlaczego nie masz do niego zaufania? Pewnie nie macie po 10 lat, tylko już trochę więcej i pewnie on wie, czego chce od życia mniej więcej. Gdyby mnie facet zabronił jechać w takiej sytuacji albo upierał się, że pojedzie ze mną, to bym się porządnie zastanowiła - a właściwie nie, pogoniłabym bez zastanawiania. Jestem dorosła i nikt nie będzie mi dyktował, jak mam żyć, do cholery. W ogóle nie rozumiem czegoś takiego, jak zabranianie czegokolwiek partnerowi, to żałosne. Albo to jest człowiek, z którym mamy wspólne zasady moralne i niczego zabraniać nie ma powodu, albo należy się rozstać.

Gość ]=[-p0
Takich to lubicie! A porządny mężczyzna będzie sam przez całe życie!!

Gość swinkakrumkrum
Ja jestem w takiej sytuacji. Nim poznalam obecnego faceta mialam juz zamowione wakacje zagraniczne, na ktore jade z kolezanka. Nie moge znich zrezygnowac, bo strace kase. Bez sensu, poza tym chce jechac. I tyle. Nikt nie ma pretensji. wyluzuj laska. jak ma odstawic jakis numer, to lepiej jak najwczesniej. lepiej dla ciebie.

Gość Selkiskia
Nie chodzi o awantury zazdrość i inne akcje. Wtedy kiedy planował był sam, teraz nie jest, niech dokupi jedno miejsce więcej i Ciebie zaprosi, łaski nie robi, a kuzyn kuzynem, kuzyn z nim reszte zycia nie spedzi więc niech zrozumie co jest wazne a co wazniejsze

Gość swinkakrumkrum
a gdzie on jedzie, ze moze tak nagle dokupic miejsce?

Gość swinkakrumkrum
aaa nad morze... to z transportem problemu nie ma. ewentualnie w pokoju ktos musialby spac na glebie... ciekawe na ile taki trojkat bylby satysfakcjonujacy i dla kogo najbardziej, a adla kogo najmniej,.

Gość swinkakrumkrum
dokladnie tak- niech jedzie. a ty tez gdzies jedz. a potem pojedziecie razem. sztuczny problem.

Gość bardzo dobrze zrobilas
powinien pojechac, ale na krocej wg mnie zeby miec czas na wakacje z Toba

Gość kejeijf
Nie moga oboje zabrac swoje dziewczyny? Moze niech jedzie tylko na weekend, a ty wtedy wyskocz z kolezankami? Na il planuje ten urlop???

Moim zdaniem powinien jechać.Sama napisałaś,że miał ten wyjazd zaplanowany wcześniej.Znacie się długo a związek opiera się głównie na zaufaniu.Jeśli będzie Cię kiedykolwiek chciał zdradzić to może to zrobić idąc wyrzucić śmieci ;). Partnera/ki nie powinno się zamykać w złotej klatce i mówić:"teraz tylko ja dla Ciebie mam być najważniejsza",bo to na dłuższą metę nie działa.Każdy ma swoje pasje,znajomych,rodzinę i trzeba pójść czasem na kompromis.

Moim zdaniem powinien jechać.Sama napisałaś,że miał ten wyjazd zaplanowany wcześniej.Znacie się długo a związek opiera się głównie na zaufaniu.Jeśli będzie Cię kiedykolwiek chciał zdradzić to może to zrobić idąc wyrzucić śmieci ;). Partnera/ki nie powinno się zamykać w złotej klatce i mówić:"teraz tylko ja dla Ciebie mam być najważniejsza",bo to na dłuższą metę nie działa.Każdy ma swoje pasje,znajomych,rodzinę i trzeba pójść czasem na kompromis.