Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morelkowataaaa

Dziewczyny znacie jakies fajne ksiązki dla 6-latki?

Polecane posty

Gość morelkowataaaa

Moja córka bardzo lubi jak jej czytam,pomau próbuje tez sama.Niedługo ma urodziny i chciałam jej kupic jakąs fajna ksiązke dla dziewczynek w tym wieku,popatrzyłam na allegro ale nic mi sie nie rzuciło w oczy a takich typowych bajek np "jas i małgosia" czy "czerwony kapturek" ma mnóstwo i zna na pamiec.Moze któas mama zna fajne tytuły?

Gość morelkowataaaa
nikt nie wie?

Gość jhjhhhhhhg
z doświadczenia napiszę, że zarąbiście sprawdzają się małe książeczki z pojedynczymi wierszami - moja córka właśnie w wieku 6 lat nauczyła się płynnie czytać na "Na tapczanie siedzi leń" i "Paweł i Gaweł" brzechwy :) Poza tym bardzo spodobał się jej Czarnoksiężnik z krainy Ozz i Plastusiowy pamiętnik :)

Gość ja Ci polecę
Moja córka w tym wieku bardzo lubiła Martynkę /jest wiele różnych opowiadań - pojedyncze lub w zbiorach/, Disney Wróżki - polecam bardzo - moja córka zbiera do dziś i bardzo chętnie sama czyta /opowiadania o wróżkach z Nibylandii - Cynka Dzwoneczek i inne wróżki i bardzo fajne przygody - mądre i ciekawe/

Gość mnie sie w tym wieku podobala
seria o Doktorze Dolittle, ksiazki Grabowskiego o zwierzetach ( ie wiem, czy teraz je wydaja, moze sąw bibliotekach), Kubus Puchatek ( ale nie dusneyowski, tylko oryginalny,

Gość Szpindlerowy mlyn
Moja corka 4latka tez lubi Martynke

Gość morelkowataaaa
dzieki za odp,martynki mamy całą serię,tez moja córa ja uwielbia,zaraz sprawdzę na allegro o tych wrózkach,ona lubi takie klimaty :-)

U nas hity to: seria Holly webb o zwierzaczkach do adopcji. Piękne książki, bardzo pozytywne i wartka akcja ;) Seria magiczne baletki (ja bym jej dala tak 4 plus, ale Mani się podoba) Seria klub Tiary. Tutaj obydwie dajemy 5 z plusem. To jest dla malych ksiezniczek. Problemy z kosmosu pt "jaką wybrać suknie żeby wygladac pieknie"... no ale w koncu to ksiazki o ksiezniczkach i jakieś tam przeslanie z sobą niosą i jest troche "wielkich akcji". Moja ma 5 lat i przezywala bardzo zachowanie "czarnego charaktera" jakim są dwie niegrzeczne ksiezniczki- bliźniaczki jea :D Martynki super, ale piszesz ze znacie. Seria Klub kociaków slodziaków- bardzo pozytywna ksiazka i to nie tylko o kotach, ale o przyjaźni :) Groszka czyli o piesku ktory chciał mieć dziewczynkę. Calkiem zabawna :D:D Julek i Julka - boskieeeee No a teraz planujemy zakup 2 części wznowionego wydania "poczytaj mi mamo". Pamiętasz moze te ksiazeczki? Male kwadratowe pelne opowiadań, wierszyków itd. Teraz je wydali w 2 tomach z pieknymi ilustracjami, w twardej oprawie. Bosko :D Takie wspomnienie dzieciństwa i przy okazji coś dla wlasnych dzieci :D:D:D

Gość mama 6latkaaaaaa
Mój ma za 2 mies 6 lat, a potrafi przeczytać tylko słowa takie 3-4 literowe :( powinnam się martwić??

Doktor dolittle u nas przeszedl bez wiekszej sensacji, kubuś moje dzieci nudzi (choc mnie zachwyca)- ten nie disneyowski oczywiscie. Ale dzieci z bullerbyn są pierwsza klasa. 3 razy czytalam im i za kazdym razem się podobalo. Świetne są też przygody marry poppins- stare ale za to jakie :D

Gość wierrrka
Ja w tym wieku uwielbialam komiksy -tytusa,kajka i kokosza,a poza tym koziolka matolka

Gość morelkowataaaa
wiosenna- Ty kobieto to z nieba ludziom spadasz,zawsze odpowiesz wyczerpujaco,kulturalnie i na temat.Dzieki za podpowiedzi,zaraz wyszukam na allegro i napewno cos wybiorę,póki co w oko mi wpadło ksiązka bajki na 5 minut o ksiezniczkach (jest o belli,arielce chyba itp)

Gość alicja_akacja84
Tak właśnie weszła nowa seria Magic Molly uwielbianej przez 6 latki Holly Webb. Pełno różu, kotki, pieski, króliczki i czary mary:) Uczy jakby co czytać bo duże litery no i bardzo empatyczna. Pokazuje zwierzęta że też odczuwają. Sama zobacz można wejść na stronę i zobaczyć środek. http://www.znak.com.pl/wirtualnaksiazka,id,3543

Gość Iwona8787
Bolek i Lolek i ich niesamowite przygody wciągną zarówno małego i dużego :) Godna polecenia książka, z miłymi dla oka ilustracjami, które przyciągają wzrok dziecka i sprawiają, że łatwiej skupia się na słuchaniu o ich przygodach!