Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martinnn

kobieta chce rzadzic w zwiazku

Polecane posty

Gość martinnn

Witam. W jaki sposob poradzic sobie z wladcza kobieta ktora chce rzadzic w zwiazku?

Gość piekne kobiety i zgrabne
zarabiaj wiecej od niej

Gość teraz to masz tylko jedno wyjś
trzeba być samcem alfa Ty nie jesteś

Gość martinnn
Zarabiamy mniej wiecej tyle samo. Co to jest samiec alfa?

Gość SAMIEC ALFA-BRAVO
Kobieta jest najszczęśliwsza jak facet ją poniewiera zapamiętaj to sobie

Gość samiec alfa-bravo
dam Ci wskazówkę, kobieta lubi być poniewierana

Gość 4.99%
Martin bo tak jest było i bedzie podporzadkuj sie Swojej Pani i uzala Nam sie na kobiecym forum:D Martinek

Gość martinnn
Fiku Miku jak to kobieta zawsze rzadzi w zwiazku? Nie zgadzam sie z tym. To ze napiszesz to kilka razy to nie znaczy ze tak jest

Gość martinnn
Nie uzalam sie i nie mam zamiaru sie podporzadkowywac

Gość Znam jak to jest
Nikt nie lubi byc rzadzonym, najlepiej jak ktos umiejetnie potrafi wynajdywac sposoby, zeby dana osoba 'sterowac' (ale nie manipulowac).

Gość Rzadzonym Lubia kierowniczki
Znam ten typ, malo ktora robi to dobrze.

Gość martinnn
Bellawitabella ale dlaczego mam sie z tym pogodzic skoro mi to nie pasuje?

Gość bellavitabella
To zmień kobietę na inną i tyle skoro Ci to nie pasuje. Nie zmienisz jej a jeśli to zrobisz to będzie nieszczęśliwa. Dziki lew w cyrku wygląda załośnie. Taki ma charakterek i taka jest, znajdzie się facet któremu się będzie taka kotka podobać i będzie umiał ją ujarzmić, ona trochę porządzi a on i tak będzie miał nad nią przewagę tylko niewidoczną. Jesteś za głupi na to Ja jestem rządząca ale dla mojego Pana zrobiłabym wszystko, tylko to trzeba umieć

Gość martinnn
Bellavitabella ale ja nie chce jej zmieniac bo mi na niej zalezy. Wiec co powinienem zrobic?

Gość bellavitabella
Pozwolić jej rządzić sobie. A niech sobie rządzi na zdrowie, jak Cię kocha to krzywdy Ci nie zrobi. A Ty bądź stanowczy. Niech sobie rzadzi wybierając knajpę, szklanki świeczki, co Ci szkodzi? Prawdziwa mądrość jest właśnie w stanowczości i jak przyjdzie co do czego w trudnych decyzjach przyjdzie do Ciebie potulna jak baranek, wiem bo sama taka jestem Na codzień sobie rzadzę trochę, powiem co ma mój Pan zrobic, poproszę go o to tamto, ale w głębi serca skaczę nad nim, obiadek, lodziki (niekoniecznie te z algidy) żeby go uszczęśliwić A on jest sprytny i tyle i poprostu spokojny ale stanowczy. Tu chodzi o szacunek a nie rządzenie kimkolwiek. Uczyń ją szczęśliwą, ale nie pozwól wejść na głowę, bo kobiety tego nie lubią nawet te dominujące. Sam wyczujesz granicę :)

Gość bellavitabella
Musisz zaakceptować że ma taki charakter i umiejętnie ją podejść a osiągniecie jakiś kompromis. Ja takim pseudo samcom alfa od razu dziękowałam za współpracę jak ktoś na mnie cokolwiek wymuszał więc uważaj! Lepsza taka laska niż cizia misia co na wszystko się zgadza, będziesz miał ogień w życiu i w sypialni i przynajmniej nie wieje nudą. Albo zaakceptuj albo odejdź

Gość martinnn
Ok dzieki moze masz racje. Tylko mi czasem ciezko to zaakceptowac ale postaram sie wziac do serca Twoje rady. Chociaz z drugiej strony nie chcialbym zostac jakims pantoflarzem

Gość do martinn
nie rozumiesz jeszcze co ma na mysli bellavitabella ...

Gość bellavitabella
Proszę Cię mój Pan przy kolegach się śmieje "a bo ja jestem pantoflarzem" i ma zdrowy dystans do tego bo wie że tak nie jest i ja bym wszystko dla niego zrobiła. Opinią się przejmujesz? pantoflarzem będziesz wtedy kiedy sam tak będziesz o sobie myśleć i pozwolisz sobie zupełnie wejść na głowę. Tak jak mówiłam, trzeba wyczuć granicę, jak przeginam, wystarczy jedno spojrzenie albo gest, spokojny i ja wiem, że przesadzam i kulę uszy. Skoro taka Ci się ona podoba to po co cchesz ją zmieniać?Jak by była inna to by Ci się możliwe że mniej podobała, zastanów się. Mam znajomych które mają nudne grzeczne panienki i po czasie uciekają gdzie pieprz rośnie. Unosisz się jakąś głupią dumą a trochę sprytu i dystansu i mógłbyś być bardzo szczęśliwym facetem :)

Gość martinnn
Calkiem madrze piszesz:)

Gość bellavitabella
oczywiście jest różnica między dominującym charakterem a despotyzmem! Jeśli jest po prostu uparta i musi być na jej, nawet jak źle robi+ niezdolna do jakichkolwiek kompromisów to niezależnie od płci ciężko się z takim człowiekiem zyje. ja tu mówie o przypadku kobiety, która lubi sobie postawić na swoim i ma swoje zdanie oraz jakieś ambicje a nie o lasce która jest rozpieszczoną despotką, żeby była jasność!

Gość martinnn
Bellavitabella ale niektorzy mowia ze prawdziwy facet nie powinien dawac soba rzadzic kobiecie

Gość bellavitabella
bo to są głupie powiedzenia, tak jak byś się kierował tym, że kobieta powinna żyć w kuchni albo idąc dalej jeszcze- służy tylko do rodzenia dzieci i nie powinna być wykształcona. Albo chcesz partnerkę, osobę z która możesz porozmawiać, dowcipną, rezolutną, która może Cię przez swój charakterek wyrwac z opresji albo chcesz niemotę i fleję, to już zależy od Ciebie. Skoro taka Ci się podoba, to nie wiem po co kierujesz się jakimiś stereotypami plus głupimi powiedzeniami i pewnie jeszcze opinią kumpli, którzy nota bene sami w duchu mogą Ci zazdrościć. Osoby wyraziste to fajne osoby, z którymi dobrze spędza się czas. Plus kobieta taka w życiu się przydaje bo i umie coś załatwić i postawi na swoim i dla dziecka coś wywalczy a nie całe życie będzie kładła uszy po sobie- jak będzie uległa w stosunku do Ciebie to i w stosunku do pani w recepcji w szpitalu itp itd. Ja bym z taką niedorajdą nie dała rady :) Mój Pan dawno przestał się przejmować jakąkolwiek opinią, on jest raczej na pozór uległy i spokojny ale jak przychodzi co do czego z jego zdaniem liczę się bardziej niż ze swoim (ironia?) plus radzi się mnie w wielu sprawach i wielokrotnie mu pomogłam a nie na zasadzie- nie wiem kochanie rób co uważasz, jesteś taki mądry. nie raz tupnęłam nóżką a później mi dziękował. Tylko to zależy czy szukasz partnerki czy służącej, a już jakimiś opiniami najmniej bym się przejmowała, to Ty masz być szczęśliwy!

Gość martinnn
Swiezalatte stara sie postawic zawsze na swoim, nie lubi sprzeciwu, organizuje wszystko za 2 osoby nie zawsze pytajac o zdanie, masa rzeczy

Gość bellavitabella
Nie wiem w jakim stopniu ona jest dominująca a w jakim despotyczna, zawsze możesz z nią o tym porozmawiać i zobaczyć rekację. Powiedzieć, że też czasem chcesz mieć jakieś zdanie w danej kwestii i tyle. Albo sam coś poorganizować, nie znam Jej, ująłeś sprawę baaaardzo ogólnie :) Pogadaj z nią o tym, na spokojnie z uśmiechem. Jak jest jakąś despotką i się obrazi to odpuść ją sobie

Moim zdaniem tylko silniejszy charakterem facet da radę utemperować taką kobietę. Musisz byś stanowczy i nie ustępować. Choć posłuszni są wygodni, to jednak czasami fajnie byłoby trafić na kogoś, kto umie się przeciwstawić.