Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaaaaaaa888

tak sie martwię o córkę -pomóżcie !!!

Polecane posty

Gość olaaaaaaa888

córka ma 2 lata i od jakiegos miesiac czesto chwyta sie za plecki na wysokosci pampersa-wygląda to tak jakbym ją tam swedziało albo w chwiilach co nie ma co z rękami zrobić-co ja mam zrobic? mocz badany i wyszedł ok.Moze wasze dzieci tez tak robią?

Gość Zchv
Opisz dokładniej.jak to robi? Bo mój maluch ma 14 miesięcy tez tak robi zwłaszcza jak mu zdejmie sie ubranie ale ja nie widzę żadnych powodów do paniki czy nie uważasz ze troche panikujesz?

moze uciska ja pampers i wtedy wiadomo jak sie poluzni to swedzi bo wraca krazenie

Gość olaaaaaaa888
wygląda to tak ze zaklada te rączki do tyłu i sobie tam grzebie przez chwile, zazwyczaj to robi jak się skupi na czyms i nie ma z co z rękami zrobić.Oczywiście panikuje ,ale juz taka jestem :(

Gość olaaaaaaa888
moze ktos jeszcze cos pomoze

Gość do asiamt
piekna dziewczynka. to napewno zwykly odruch, spokojnie. a poobserwuj moze na golaska, bez pampersa, czy tez tak robi? dowiesz sie wtedy, czy to od uciskania pieluchy.

Gość olaaaaaaa888
asiamt a powiedz jak ci się widzi to zakladanie raczek do tyłu? bo ja juz szaleje :(

Gość a wygląda..
jakby ją tam bolało? swędziało? jakieś zaczerwienienie, stwardnienie?... jeśli nie to czym się przejmujesz? Mój synek najpierw miał manię tarmoszenia sobie jednego ucha (walczyłam z tym długo, bo nie chciałam żeby miał odstające jedno ucho)...zawsze wtedy gdy był zamyślony, albo skupiony na czymś, albo nie miał co z rękoma zrobić... teraz się przerzucił na siusiaka (!) ... o rany... nie wiem, czy wszyscy chłopcy tak mają, ale też muszę go od tego odzwyczajać... Ty nigdy nie miałaś jakiegoś "natręctwa" - kręcenie loka itp? Ja bym się nie przejmowała o ile nie ma w.w. objawów

i fajny kolor ścian kobieto przestań do asiamt ma rację, zdejmij jej wszystko i zobacz zachowanie, moze to jakieś uczulenie w tym miejscu, albo tak lubi mój tata uwielbia tak spacerować

Gość a wygląda..
rany - jaka śliczna dziewczynka !!!

mój tez przerzucił się na siusiaka, gania bez majciochów i tarmosi tego biedaka, mąż sie smieje, zeby go zostawił bo jeszcze się w życiu moze przydać

Gość do asiamt
hej asiamt :-) normalnie wyjdzie, ze Cie przesladuje hehe dzieki za odpowiedzi

Gość spokoooojnie
dzieci rozne rzeczy wymyslaja kiedy mysla :p moj brat nie mogl sie obyc bez macania swego siusiaka, kuzyn "chowal" sobie uszy do srodka, i mozna by tak podawac mnostwo przykladow, ja np "pykalam" sobie szczenką bo tak lubilam, a ze twoja cora, swoja droga sliczniutka:), chwyta sie za plecki to nie ma sie czym martwic wg mnie :)

Gość Ante....
Mój synek też tak robił. Zmieniłam pampersy i przeszło! Okazało się że te które używaliśmy do tej pory musiały go zacząc uwierac mimo że nie było żadnych śladów typu obtarcia itp. Po prostu było mu niewygodnie.

ale ślicznotka :) a tak wracając do tematu,chyba pora pozbyc sie pieluchy co ;) problem zniknie,u nas było identycznie,daruj sobie badania bo to nie o to chodzi ;) mój tak robił w szczególności gdy nosił pieluchy,potem po tym jak się oduczył wpychał trochę w majtki ale już mu to minęło ;)

Gość otwarłam temat i co
i jakbym czytała siebie. Moja córka ma 21 m-cy i robi dokładnie tak samo. Oprócz tego drapie się bardzo po szyi. I na pleckach za pampersem ma aż wydrapane rany, na szyi to samo. Pudrowałam jej to leciutko mąką ziemniaczaną i pomogło. Przypuszczam że to może być od potu, bo odkąd skończyły się upały przestała się drapać i plecy doszły do normy :D Także się nie przejmuj bo to nic poważnego - ja też jestem histeryczką ale wiem ze nie ma się czym przejmować.

Gość No to może...
Ale słodziak wiesz nie jestem ekspertem i albo tak jak dziewczyny tu radzą zrezygnujcie powoli z pieluch, a drugie co przychodzi mi do głowy to taki nawyk, moja siostra pocierała nos ciągle w tym wieku, a brat ciągnął sobie ucho, ja pewnie też coś robiłam ale nie pamiętam :) spokojnie to minie

Gość d77uuy77
po co założyłaś drugi raz ten sam temat?!?!??!?!??!?!?!? Nie spamuj!!!!!!!!!!!

Gość olkaaa8888
wlasnie lata bez pieluchy-mam nadzieje ze jakos pojdzie z sikaniem do nocnika :)

Gość panikujesz ja jako dziecko krę
panikujesz ja jako dziecko kręciłam sobie włosy, robiłam loki i zwijakjałm je aż do bólu aż strzelały, teraz też czasem tak robię , taki odruch , każdy ma jakiegoś swojego mola

Gość olkaaa8888
no pewnei panikuje ,ale wiecie trzymanie sie za plecki kojarzy mi się z jakims bólem.Chociaz jak ją pytam to mowi że ją nie boli

Gość lalalum!
moja mała tak robiła - przez myśl mi nie przeszło, że to coś złego... to u niej był taki objaw nieśmiałego zawstydzenia.

Gość superowyyyy
Moj syn strasznue ciagnal sie na siusiaka ,chodzilam do lekarza ,robilam badanie moczu i nic wszystko bylo ok a on dalej sie ciagnal,przyszlo lato i nawet nie wiem kiedy przestal to robic,dodam,ze ma 4 lata.

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jak ją moze bolec jak sie usmiecha robiąc ten gest!! kobieto jestes przewrazliwiona. Albo pocą jej sie tam plecki od tej glupiej pieluchy albo po prostu ma takie natrectwo, ktore minie. Nic zlego sie z nią nie dzieje. odzwyczajaj od pieluchy, a w upaly to juz w ogole kisić takie duze dziecko w pampersie to porazka. zamiast latem dziecko miec przewiew i bawelniane majteczki to odparza dupe w pampersie. Jak jestescie w domu to przeciez nic sie nie stanie jak sie nawet zsika na podloge

Gość moze matka chce po prostu zeby
czy to nie psie cjrupki tak leżą i nie w nich jest kubek dziecka? ale musi być smród w domu. a dziewczynka bardzo łądna, ale nie boisz sie dawac do netu jej zdjec?