Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirandiki

Skąpy facet

Polecane posty

Gość Mirandiki

Witam, chciałam podzielić się z Wami pewnym problemem który mnie nurtuje...Nie chciałabym żebyście pomyślały że jestem jakąś materialistką czy coś w tym stylu, po prostu jestem ciekawa co myślicie o takim zachowaniu faceta! Otóż rok temu kupiłam na urodziny mojemu chłopakowi zegarek, zapłaciłam za niego 250zł (dla mnie jest to na prawdę duża suma, musiałam sporo czasu odkładać na niego) ale było warto. Prezent bardzo spodobał się mojemu lubemu i ja również byłam zadowolona że sprawiłam mu trafny prezent. Mięło kilka miesięcy i nadszedł czas moich urodzin... I tak właściwie oprócz "najlepszego" wysłanego przez sms nie dostałam nic... Najgorsze jest to że najpierw wciskał mi ściemę ze prezent idzie pocztą, później że siostra ma go kupić a następnie kazał mi wybrac sobie bluzkę. Jednak kiedy to zrobiłam nie zamówił jej... Nie wiem po co zbywał mnie miesiąc czasu i obiecywał skoro na dobra sprawe juz dawno było po urodzinach i zapomniałam o tym prezencie! W tym roku było podobnie ja również kupiłam mu prezent bo lubie sprawiać mu przyjemność i wychodzę z założenia ze skoro jest moim facetem to powinnam kupić mu nawet najmniejszy upominek. On niestety nie;/ Chociaż wielokrotnie wspominał że musi mi coś kupić i tym razem nic nie dostałam od niego w prezencie. Jest mi przykro bo ja caly czas robię dla niego małe upominki, niespodzianki a on nawet nie może mi kupic kwiatka za 3 zł na urodziny! Nie wspominam już o innych okazjach, czy czekoladkach, kwiatkach bez okazji. Nie wiem co o tym myslec... Swojej mamie na urodziny kupił upominek mi nie, nie wiem czy wynika to z jego skąpstwa czy z tego że nie jestem dla niego ważna. Pewnie sama się też do tego przyczyniłam ponieważ nigdy nie pozwalałam za siebie płacic itp. Jesteśmy ze sobą już prawie 6 lat, planujemy ślub, martwię się ze po ślubie będzie jeszcze gorzej:/ A co Wy o tym sądzicie?

Gość Kira987986
Co Ty głupia jesteś autorko? Prezenty bez przerwy robisz komuś kto się nawet z kwiatkiem do Ciebie nie pofatyguje?! Po pierwsze - przestań mu cokolwiek kupować. Może coś do niego dotrze. Po drugie - powiedz mu co Cię boli. Po trzecie - z tym ślubem to poczekaj aż się ta sytuacja wyjaśni.

Gość Anoniimowaa
Skąpiradło i tyle!

Gość 868686
wyobraz sobie ze u mnie jest podobnie.. ja jej kupuje np buty balerianki pumy, drogie perfumy itd na rozne okazje a ona przed moim urodzinami sie pyta co mi kupic.. pod choinke to samo.. wczesniej wogole mi nic nie kupowala tylko jak zaczolem jej coraz drozsze rzeczy kupowac chyba cos ją ruszylo.. strasznie to irytujące jest... jak by nie mogla kupic nie pytając obojetnie co

Gość 868686
a jak juz cos kupi lub da to mam wrazenie ze z wielkim bolem

Kira dobrze prawi To już o zwykłą kulturę chodzi, bo mnie by było głupio, że ktoś się stara, daje mi prezenty z i bez okazji, a ja daję od siebie jedno wielkie nic.

Gość Mirandiki
No własnie u mnie jest podobnie... Jak kupi to poźniej niby w żartach wypomina! Jak kiedyś zaprosił mnie na pizze żalił się ile to pieniędzy nie wydał itp:( Zwróciłam mu uwagę że bolą mnie takie słowa i że jak nie chce to nie musi mnie nigdzie zapraszać na co on odp że jestem przewrażliwiona bo to tylko żarty!

takie osoby nei nadaja sie do zwiazków, tlyko potrafia brać a dac z siebi to juz dla nich za wiele, odpuscie sobei takie "zwiazki"

Gość 9089
po jaką cholerę zegarek za 250. Ja Ty mu robisz takie prezenty to ewidentny znak, że oczekujesz od niego prezentu dużo droższego niż 250 zł. Jesteś ukrytą materialistką.

Gość Mirandiki
Wiecie, to nie jest tak że jest Nam ze sobą źle. On jest naprawde świetnym facetem, czułym, opiekuńczym, inteligentnym... Tylko właśnie to jego skąpstwo! Mam tysiące sytuacji które mogłabym przytoczyć jeżeli chodzi o tą kwestie, ale przecież pieniądze, upominki i prezenty to chyba nie wszystko?

Mirandiki Powiedz następnym razem swojemu facetowi, żeby założył własny kabaret, bo jak z niego taki żartowniś jest, to szkoda żeby marnował taaki potencjał.

Droga autorko - przeczytałam kilka zdań i pomyślałam, że post napisała jakaś nastolatka, która jest z facetem miesiąc a później zobaczyłam, że jesteście razem 6 lat... współczuję Ci. Skąpiradło okropne. Ja mam takie podejście - jak kogoś kocham i mnie stać to "ozłocę", zrobię prezent bez okazji, zaproszę na kawę. a w złych chwilach jak nie mam kasy to oddam ostatni plasterek ulubionej szynki :) :) piszesz o ślubie - a czy przypadkiem nie będzie tak, że sama za wszystko zapłacisz? skąpstwo to okropna cecha i po ślubie nic się nie zmieni - tylko będziesz słyszeć, że kupiłaś płyn do mycia naczyń za drogi o 50 gr, bułki za drogie o 5 gr i po co Ci nowy tusz do rzęs ( nawet jeśli kupisz za własne). Nie ma co czekać - spróbuj go zmienić już teraz! porozmawiaj z nim otwarcie . pozdrawiam

Gość Agula88
Ja bym na Twoim miejscu nic mu już nie kupowała a zaoszczedzoną kwotę wydała na własne przyjemności hehe. A tak całkiem poważnie to powiedz mu ze chcesz dostawać prezenty na urodziny nawet kwiaty, liczy sie gest :) a po ślubie wszystkie wady się zaostrzają.

Gość Lopezik1982
Tak czasami bywa, różni ludzie rózne charaktery! Może się kiedys przejechal na jakiejs babie

Gość jeden z przykładów
przestań się poniżać, idiotko :O Oczywiście, że on ma ciebie w doopie (jakoś mamusi upominek kupił), a ty kretynko za nim łazisz i skomlesz o prezenty zamiast kopną w doopę debilego capa :O Co ty, honoru swojego nie masz, godności ? I jeszcze z kimś takim ślub planujesz ? Szok. Niektórych bab to aż żal nie robić w trąbę, jak słowo daję.

Gość kipka
Też miałam kiedyś takiego faceta :/ Na wszystko żałował, nigdzie nie zaprosił! Na początku mi to nie przeszkadzało ale z dnia na dzień było coraz gorzej dlatego zerwaliśmy! Nie da sie żyć z takim mężczyzną.

Gość Na żywo
Egoistyczny dupek!

Gość napoje litrowe a soki w dzbank
jak możesz znosić takie zachowanie 6lat?