Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 14msc chłopca

Mam pytanie do mam dzieci 1-2latka

Polecane posty

Gość mama 14msc chłopca

Mój synek ma 14msc. Czy np. jeśli wy chcecie usiąść na 20 minut do komputera a wasze dziecko nie chce sie samo bawić podchodzi i drze się zaczyna histeri dostawać tylko dlatego że ja nie chce zrobić tego co on chce to reagujecie?? Idziecie się z nim bawić czy ignorujecie takie zachowania?

Gość to zalezy jesli np wczesniej
sie bawilam z dzieckiem to ignoruje i tlumacze ze teraz pora by kazdy bawil sie chwile sam, ale jesli dziecko non stop jest smao sobie bo wczesniej odkurzalam, czy gotowalas a teraz siadasz do kompa to bym odeszla i chwile sie pobawila z dzieckiem

Gość mama 14msc chłopca
właśnie cały czas sie z nim bawiłam-nosiłam układaliśmy klocki i książeczka czytaliśmy. 5 minut go zostawiłam i już ryk. Poszedł spać teraz-może był zmęczony :)Ale czasem jak nie jest też sie awanturuje.

Gość moja córka
ja nie reaguje to chwile popłacze i pójdzie sama się bawić.

Gość ola wiola
nie reaguj bo bedziesz miala potem ciezko ;) jak mi corka zaczela takie awantury robic to nawet jak juz zrobilam co chcialam to siedzialam dalej czekajac az sie uspokoi ;) no i raz dziennie, dwa specjalnie szukalam sobie zajecia na chwile zeby sie przyzwyczila.

:) ehh mam podobnie ale ja sie staram na kompa dopiero ja spi:) a jak nie spi to zawsze z rana sprzatam i mu nie przeszkadza to. a czasem jak musze przez telefon pogadac to ma najwiecej do powiedzenia wiec wychodze i wyje pod drzwiami-ja nie reaguje:P

Gość ojtam ojtam
mój ma 21 m-cy i przychodzi bierze mnie za ręke i przeważnie chce tylko żebym mu coś podała albo podniosła - po co mam go mordować i nie iść na siłe - tym bardziej że sam się bawi ale np. niemoże sięgnąc książeczki czy autko mu się przewróci i przychodzi żebym mu pomogła to pomagam i wracam do pisania

Gość przemęczonaMama
Zawsze od poczatku uczyłam (w miarę umiejętności pojmowania takiego malca)że nie jest pępkiem świata i że kocham bardzo mocno)) Mam grzeczne dziecko.radosne wiedzące czego chce,ale tez wiedzące na co kiedy może liczyć.

Gość przemęczonaMama
Ale najbardziej mnie zaskauje efekt tego że od najwcześniejszych miesięcy prowadzam dzieci wsród inne dzieci i obcych ludzi Moje dziecko jest odważne lubi nawiązywać kontakty;)zupełne przeciwieństwo mnie jak byłam dzieckiem(chorobliwa nieśmiałość) dzieciństwo spędziłam na wsi na własnym podwórku z dala od zgiełku miasta.

Gość kamilkaZZZ
To chyba też ten wiek, kiedy dziecko chce być w centrum uwagi. ja staram się bawić ze swoim dwulatkiem, układamy historyjki http://edupomoce.pl/ukladanki/12997-dluga-ukladanka-dla-chlopcow-i.html a potem jak jest sam to każę mu ułożyć samemu, albo obiecuję, ze jak skończę, to pobawimy się, ale tylko jak będzie grzeczny... nie można dać sobie wejsć na głowę...