Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agiantkaa

Problem z wypadającymi włosami.

Polecane posty

Polecacie może jakieś kosmetyki, tabletki, szampony na wypadanie włosów? Jestem młoda, a lecą mi garściami przy myciu, czesaniu, układaniu itd. Wystarczy, że teraz lekko przejade ręką po kitce i już 6 włosów na ręce. Co robić???

Gość jiu
mam tak samo z tego co zdążyłam się zorientować to należałoby zadziałać od wewnątrz, łykać odpowiednie pierwiastki przyłanczam się do tematu

Wiesz, wszelkiego rodzaju kosmetyki zawierają jednak chemię więc bądź ostrożna. Może jakieś masaże głowy? Najlepiej coś z naturalnych sposobów.

Gość jiu
kucyk obciąża włosy, więc dobrze by było dać im odpocząć w innej fryzurze

N to już mówię; Dziś 9 dzień picia drożdży, 12 dzień picia; skrzypu polnego, pokrzywy i rumianku. Masaże głowy przy każdym myciu. Szampony z czarną rzępą, Radical - wszystko od wypadania. Maseczka z L'bioticy ; Biovax, balsam na wypadające włosy, odżywka przeciw wypadaniu, nafta kosmetyczna, olej rycynowy. Co dalej? Żadnych efektów, a dodatkowo tak mnie krostkami na twarzy wysypało, że masakra jakaś.. mimo tego, że rumianek na cerę piję. Już ręce opadają wraz z cyckami ;(

Wiem, że kucyk obciąża i w miejscu gumki włosy się łamią, ale mam bardzo lekko związane, duża gumka przełożona na 2 razy. Ledwie co się trzyma. Niestety od kilku dni tylko tak chodzę, bo mam długie włosy, a nie mam co z nimi robić :(

Kurcze... A moze problem tkwi w prostownicach/suszarkach, farbach albo po prostu w szamponach zawierających sól?

A może odżywić je w inny sposób- po prostu podciąć. Nie końcówki, lecz troszkę więcej.

Gość jiu
a od kiedy stosujesz to swoje zabiegi? czytałam ze po 2 mies widać pierwsze efekty dopiero...

No może i tkwi w tym, ale ja już od 3 tygodni używam prostownicy może 1-2 w tygodniu i suszyłam przez 3 tyg może z 2 razy włosy. Więc o co chodzi?

No rzeczywiście to nie jest często, więc nie powinno być to bezpośrednią przyczyną... hmm..

Masz ten sam problem? Ja boję się domowych maseczek. Ostatnio położyłam czosnek na twarz to 2 dni męczyłam się z zaczerwienieniem, a wszystko cholernie szczypało, więc nie wyobrażam sobie czosnku na włosach! Chyba by mi wyleciały.. mają długość ok 52 cm. Ścinać nie zamierzam, bo dopiero co je odbudowałam. Nie wierzcie, że po podcięciu nie będą wypadały itd, to tylko stereotypy. Macie może jakieś sprawdzone rady?

Gość a może jesteś chora,
wpadłaś na to? :o

Tak wpadłam, wiesz ? Rozważam i taką opcję, ale żadna grzybica nie ma tu miejsca.. skórę mam ładną, zadbaną i nawet łupież się nie pojawia.

Gość jsbankj;csbnksjbnsd
Ja mam grube bardzo długie i gęste włosy (za doopę ;) ) Do tego niedoczynność tarczycy ;) Swego czasu bardzo mocno wypadały :( Grzebień po czasaniu był czarny (mam czarne włosy).Zaczęłam jeść tabletki VITAPIL jedną raz dziennie :) I po miesiacu łykania zapomniałm co to wypadanie włosów :D Polecam!

Gość vvvvvvvvvvvvkkkkkkaaaaaaaaaaaa
mnie vitapil nie pomógł:( raz w tyg stosuję maseczkę i tak już od miesiąca widzę poprawę dalej ja stosuje i zobaczymy robie ja tak: pół łyżeczki soku z cytryny jajko całe olejek rycynowy 1 łyżeczka nafta kosmetyczna 1łyżeczka wszystko wymieszać i wmasować w skórę głowy owinąć w folię i ręcznik na 30min ja chodzę tak nawet godz

Gość gbtgr
nafty kosmetycznej nie wolno trzymac godzine na wlosach :o

Gość a co mi tam!
ja piję pokrzywę. używam też maski wax, ją polecam szczególnie bo nie dość, że włosy wypadają mniej to rosną nowe

No chyba ty jesteś kobieto durna, czemu wlazłaś na mój wątek i mówisz o swoich mądrościach? Byłam u lekarza jakiś czas temu i wykluczył anemie itd, robiłam badania, jednak myślę, że mam lekka niedoczynność.. nafte trzymam 20 min

A co Ty myślisz, że wypadanie włosów nie może być jedną z oznak grzybicy skóry głowy? Do Ciebie nie mówię tylko ogólnie i zapewne więcej od Ciebie. Osoby, która od razu wyzywa Cię od durnych.. mhm.. Zmień wątek i swoje mądrości.

O masce Wax słyszałam, kupują ją osoby po chemioterapii. Podobno działa cuda, ale słyszałam, że jednej dziewczynie wypadały po niej włosy. Podzielne zdania..

Gość 25 lat mam
szampon bez silikonów np babydream z rosmana maseczka do włosów biovax firmy l'biotica najlepszy efekt daje do suchych i zniszczonych ( używać raz w tygodniu na ok 1,5 godz minimum wtedy widać ładne efekty a jak za często bedziesz używać to włosy godzej wypadną), preparat piloxidil do wcierania plus tabletki merz special, i do tego serum na włosy wit a i e tez z lbiotica. rezulatat po 3 mcach używania tego wypada może 1 włos dziennie.

Dzięki, niestety ja mam bardzo zniszczone i suche włosy, więc zakupuję takie specyfiki. No właśnie ten szampon bez silikonów, szukałam go w aptece, ale powiedzieli, że owych nie ma.