Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdsdsdsdsdsds

Rownouprawnienie - jestescie za czy przeciw?

Polecane posty

Gość temat zaraz poleci
frustrat bo napisał prawdę?

Gość xvxv
w równouprawnieniu nie podoba mi się , że kobiety stały się takie wyzwolone w sprawach seksu. Puszczają się niemiłosiernie.

Gość k.fotograf
panowie nie dyskutujmy z tym czymś bo i tak nie przegadasz.

Gość wdsdsdsdsdsds
fiku idiotko kobiety pracuja krocej niz mezczyzni! dotarlo!

Gość temat zaraz poleci
fotograf co tu gadać. podałeś prosty przykład, a jej kontrargument to "ja się nie zgadzam"

faceci pracuja w biurach, bankach itp kobiety zyja dluzej bo bardziej dbaja o zdrowie, mamy je za to akrac, że stoja w kolejkach do lekarzy, robią mamografie itp.?

Gość wdsdsdsdsdsds
kobiety dluzej pracuje, bo maja lzejsza robote... mnie niebezpieczna i lzej pracuja ogolnie dlatego mniej zarabiaja i to jest normalne

Gość wdsdsdsdsdsds
pracuje krocej, wiec nie ma rownuprawnenia! zrozumiano?

Kobiety pracują krócej, a emeryturę biorą dłużej- fakt niezaprzeczalny i na tym możemy zakończyć dyskusję. Tak wiem rodzicie... nikt nie zmusza :)

Gość mam propozycję,,,
fiku nie rozmawiaj z czymś co udaje że jest facetem poziom rozmowy prezentowany przez dzieci jest poniżej normy

Gość Gabrielle Fleschar
niestety w PL jest rownouprawnienie a tego nie ma na wschodzie. zalezy od pracodawcy

tajemnica, wypomiansz babciom, ze krócej pracowały i biorą dłuzej emeryturę? :O moje babcie nei żyją ale ja innym nei wypominam, że neisprawidliwie pobeirają świadczenia :D:D:D trzeba być żałosnym człowiekeim by babulkom wypominać te grosze :O my, młode kobeity będizemy pracować tak jak wy zakompleksieni pseudofaceci

Gość fika mikaaa
jeżeli faceta żyje 20 lat i pracuje 10 to pracuje 50% życia jezeli kobieton żyje 30 lat i pracuje 10 to pracuje 33% życia alem jestem mundra już wiem że kobietony pracujące do 67 i żyjące 80 pracują krócej od facetonów pracujących do 67 i żyjących 70 a facetony żyją krócej bo mają większy teseron i kobietony ich wykańczają

fika mika, taaa trzeba zatrudnic jasnowidza, ktory stwierdzi iel bedzie zyla dana kobeita i ustalic jej ze emerytura dopiero po 70-siątce :D:D:D

co ma statystyka do sprawiedliwosci (czyli rownouprawneinia)? to tak jakbys teraz stwierdzil ze polowa studentow mechaniki to beda kobeity, bo mamy przeciez rownouprawnienie :D i wyrzucil polowe facetow ze studiów :D równouprawneinei nei oznacza po równo, tylko równe mozliwosci, a ze ktos żyje dłużej czy jest madrzejszy to juz jego zasługa

Gość ma to że musi być
OBIEKTYWNY PRZELICZNIK i np z racji posiadania CIPY będziesz płacić niższą składkę za ubezpieczanie takiego samego samochodu co ja. Zakładając że cała reszta warunków będzie identyczna. A do emerytur ma to, że trzeba jakoś wyliczyć śwaidczenie. Więc się dzieli kapitał przez oczekiwaną długość pobierania emerytury. Kiedyś to było o tyle prostsze, że jak się coś urwało tu ZUS miał na plusie, a teraz np. można dziedziczyć kapitał. Co nie zmienia faktu że wielkośc świadczenia ustala się w oparciu o przewidywana średnią długość życia

Gość ma to że musi być
jesteś taka głupia czy udajesz? Kto to pisał? - co ma statystyka do sprawiedliwosci (czyli rownouprawneinia)?- a teraz zagadka na wieczór. Przeczytaj swój cytat i się zastanów co ma do czego i jak

Gość wdsdsdsdsdsds
fiku mikuu przestan sie osmieszac....

Gość jak nic///
śmieszne te wasze argumenty mające postawić kobiety w szeregu za facetami, fiku świetnie dała sobie ze wszystkimi radę :) popracujcie nad retoryką:) słabo gimbusie słao

Gość sasasaas
ty sie fiku osmieszssz, piszac brednie i pytajac sie co ma statystka z rownouprawnieniem

Gość Tak, oczywiscie, ze jestem za
rownouprawnieniem. Choc oczywiscie wolalabym zrownanie w druga strone i podniesienie emerytur... coz trzeba sobie samemu zapracowac na starosc, bo w tym kraju ciezko bedzie

Gość ciekawskifacet
co ma statystyka do sprawiedliwosci (czyli rownouprawneinia)? duzo ma idiotko jesli statystycznie w 99% przypadkach to zona dostaje opieke nad dziecmi, to jest to cholernie zwiazne z rownouprawnieniem a raczej jego brakiem

"jesli statystycznie w 99% przypadkach to zona dostaje opieke nad dziecmi, to jest to cholernie zwiazne z rownouprawnieniem a raczej jego brakiem" akurat w tym wypadku się zgadzam, że sąd powinein być bezstronny, a czesto stoi po stronei kobiety

Gość no może
ma jednak rację, ten sąd ? kobiety zdecydowanie lepiej opiekują się dziećmi niż mężczyźni, choć przyznaję że są wyjątki potwierdzone przez poddane wyżej dane statystyczne mieszczące się w 1 procencie