Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nsfvnajlbv

ZWARIUJĘ!! TAK STRASZNIE MI CÓRKA ZĄBKUJE!! WEJDZCIE I POMÓŻCIE!

Polecane posty

Gość nsfvnajlbv

hej,nie mam już siły mała ząbkuje od ponad tygodnia chyba wychodza jej te tylne zeby problem jest taki ze miala tez od poniedzialku trzydniowke i dawalam czopki mala dostawala szalu dentinox w ogole nie pomagal ale jak goraczka zeszla to jest tez straszna no ciagle placze nic nie pasuje dentinox pomaga na moment zadnych gryzakow ani nic nie chce jesc to juz w ogole i pic tez nie konczy sie tym ze pada ze zmeczenia a spiaca jest ciagle czopki mam paracetamol ale jak widzi go to tak sie drze i wyrywa jakby ja ze skóry obdzierali.naprawde nie mam sily jestem wykonczona nie spie po nocach bo mala i w nocy daje koncerty to ja na rece biore i przytulam i smaruje i zasnie i za godzine znowu sie budzi.tak mi jej szkoda nie wiem jak jej pomóc dodam ze ma 1 i 2 gorne i 1 i jedna 2 dolne i te zeby wychdzily prawie na raz ale az tak nie wariowala

Bardzo dobry jest Ibufen! On jest przeciwbólowy i troche jej ulży. Jak moja ząbkowała to jej podawałam i spokój był. Można go podawać co 4 godz.Powodzenia!

Gość nsfvnajlbv
a to jest syrop,zel czy czopki?

Gość nsfvnajlbv
tak mi sie spac chce potwornie. jeszcze nigdy nie bylam tak zmeczona.a i ją to pewnie boli okropnie.

Gość Agusia2402
idź do apteki po syrop przeciwbólowy. Są różne ale ja osobiście polecam nurofen. Nie wiem czemu wcześniej już nie poszłaś do apteki poprosić żeby ci coś polecili...

Gość nsfvnajlbv
przepraszam ma tez paracetamol w syropie i w czopkach. i nie pomaga to za bardzo

Gość nsfvnajlbv
i to wlasnie z polecenia farmaceutki

Wiem co przezywasz bo ja jesczze niedawno przechodzilam to z mlodszym synkiem. U nas sprawdza sie panadol ale w syropie - ladnie schodzi goraczka, moja bol i ogolnie dziecko sie uspokaja ( nie wolno dawac cesciej niz 8h i dluzej niz 3 dni) Ja czasem w ekstremalnych sytuacjach dawalam przed melkiem wieczorem do snu i ladnie zasypial. Nie wiem po co dawalas te czopki jesli tosamo mozesz dac w syropie. :O U nas sprawdzaja sie jeszcze smoczki ktore wkladam do zamrazalnika - na chwile schladza bolace dzisala i dziecko sie uspokaja.

jesli nie dziala panadol to ja juz nie mam pomslu :( moze idz do pediatry to Ci cos mocniejszego przepisze...

Gość dsgfewgtwt4rg
hahhahahha

Gość ojtam ojtam
proponuje panadol i ibum - naprzemiennie co 4 godziny podawaj - do buzi roztwór camille czy jakoś tak - ząbki można też smarować tantum verde w sprayu na gardło działa znieczulająco nam pediatra polecił smarować dziąsła..

Gość Wczasowiczna Next
kup żel sachol w aptece jest bardzo mocny i skuteczny,

Gość lubię Jabłka
u nas najlepiej pomaga Pedicetamol.

Ibufen jest na bazie ibuprofenu więc jest mocniejszy niż paracetamol. A po za tym paracetamol moze na nia nie działać - na moją np nie działa wogóle albo bardzo słabo. Panadol jest na bazie czego?

Gość nsfvnajlbv
czopki dawałam jak miała tą trzydniówkę i 39st gorączki a syrop musiałabym dawać strzykawką a ona nie chce buzi otworzyć. a żeby dać czopek trzeba było ja przytrzymać strasznie płakała ale musiałam dać na goraczkę bo pomagało a teraz jak gorączki nie ma to i siły jej wróciły i jak widzi ten czopek to się zaczyna piekło więc czopka nie daje a jak dawałam paracetamol w syropie jak mi się udało to żadnej różnicy nie widziałam. koleżanka powiedziała abym kupiła sachol ale nie bede eksperymentować na dziecku jak to jest dla doroslych. co ma najwięcej leku przeciwbólowego w jednej dawce albo co działa najdłużej?

Autorko ja próbowałam tylko paracetamol i Ibufen i u nas sie spradza świetnie Ibufen - ma specjalną strzykawke do podawania dzieciom:) Ibum tez chyba powinien pomóc bo słyszałam że też skuteczny.

Gość pielegniarka
spróbuj viburcol , mamy chwala , choc to lek homeopatyczny

Gość nsfvnajlbv
to kupię ibufen. w paracetamolu jest łyżeczka więc normalną strzykawką podawałam.i sobie cos kupie na ból głowy bo nie wytrzymam. teraz śpi jak się obudzi to z płaczem więc wyjdę nie wiem kiedy no ale do 17 muszę.

Gość zonaKraka
Mój synek też dostaje Nurofen jeśli jest już taka ekstremalna sytuacja, jak szału dostaje z bólu, ale teraz ma 16 mcy i niby może brać dawki po 5 ml, ale ja jeśli daję to po 2,5 dalej bo skoro tyle pomaga to po co mu pchać więcej. Nurofen jest też pewnie w czopkach, ale ja daję w syropie- jest pomarańczowy i chyba truskawkowy, do tego pipetka do podawania leku. Innych środków nigdy nie brał, więc nic innego nie polecę, a ten działa przeciwbólowo bezbłędnie, bo przy trzydniówce średnio się sprawdził (chociaż może bez niego byłoby gorzej). Też mu wychodzą czwórki, górne przeszły jakoś mnie boleśnie a z dolnymi się biedactwo męczy... Żel bobodent też pomaga, ale na moment. Mój na szczęście je i pije w normie, czasem dostawał lody i też mu troszkę schłodziło dziąsła. Gryzaczków raczej nie chce, za to ostatnio dostał taką drewnianą ozdóbkę- zawieszkę i bardzo chętnie ją gryzł. No i smoczek, niestety coraz częściej- wcześniej był tylko do spania.

Gość jhajdh
Ten Ibufe, nurofen itd to jest to samo. Dzieciom daje się dwa środki przeciwbólowe:paracetemol i nurofen. U Twojej córki Paracetamol nie pomaga (słabszy jest) więc spróbuj czegoś na bazie nurofenu. Może być np. Nurofen w syropie lub czopkach. Ibufen, Ibum itd. w syropie.

Gość nsfvnajlbv
no smoczek to ma ciągle nie można wyciągnąć dlatego smoczek smaruję dentinoxem i kręce nim w ustach bo inaczej nie można .ma roczek i ją to bardzo musi boleć bo nauczyła się mówić a raczej wołać aj aj aj i ała ałałała nawet ze smoczkiem i jak płacze.

Ojejku biedactwo:( Weź ją ze sobą moze na polu - o przepraszam!;) na dworze troche się uspokoi?

Gość nsfvnajlbv
grzenia87 moja córka też ma na imię Aleksandra a na dworze byłyśmy rano może 15min i wróciłyśmy bo się darła

Gość lady bronka
ja podawałam przy intensywnym ząbkowaniu milifen, chyba najsmaczniejszy. córka spija syropek z łyżeczki, strzykawki nie chce widzieć. na szczęście nie mam problemów z podawaniem leków.

Myslę że lekarstwa zawierajace ibuprofen są skuteczniejsze od paracetamolu. Z tym, ze ostrożnie z nimi bo jak mówił mój pediatra one wpływaja na szpik. My wogóle mamy je zakazane - ale to przez to ze mój synek ma problemy hematologiczne.

Gość Betty Q
Mnie tez sie wydaje, ze leki z ibuprofenem lepiej działają, bo sa tez przeciwzapalne, a przy zabkowaniu darzaja sie nadkażenia dziąsełek. U nas tak było dlatego stosowałam Milifen. Jak było bardzo tragicznie to podawałam przez strzykawke, a w ciagu dnia Camilia. Na tym etapie ząbkowania klasyczne żele nie pomagaja.