Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za chwilę mama

w jakiej temperaturze kąpiecie maluszka?

Polecane posty

Gość za chwilę mama

za chwilę zostanę mamą, mam wiele pytań i brak kogokolwiek, kogo bym mogła o to zapytać... niby w poradnikach wszystko czarno na białym, ale chciałabym wiedzieć jak to jest u innych mam w praktyce. i np: w jakiej tem. kąpiecie niemowlaka i jaka tem. jest najlepsza do spania?

Każda mama ma swój patent. My kąpiemy dziecko w temp 35-36 st a idelana temperatura do spania to 19-20 st jak dla mnie. Zobaczysz z reszta co twojemu dziecku będzie odpowiadało.

za pierwszym razem wykąpaliśmy w 37 stopniach i był ryk jak nie wiem, potem w 39 i nagle kąpiel stała się ulubioną częścią dnia, Młody okazał sie po prostu ciepłolubny :) Sama sprawdzisz jaka temp. mu najbardziej będzie pasować :)

Gość za chwilę mama
aaa to jeszcze może zapytam o to co najbardziej mnie przeraża - po czym poznam, że to już??? :) wiem, smieszne, ale ja serio nie wiem :) tzn wiem, że skurcze, odejście wód. ale jak to dokładnie wyglada? że idę sobie po schodach i spomiędzy nóg nagle zaczyna mi kapać?

Gość lopae
ja kąpie we wrzątku

Gość camerun
w 30 stopniach w pralce

Gość dżina bangla
ja swojego peniska myje w średniej temperaturze

Gość mama dwóch dziewczynek
na pewno będziesz wiedziała, że to już ;-) tego nie da się nie zauważyć. W moim wypadku poród zaczął się skurczami, po prostu skurcze są coraz silniejsze, coraz częstsze i się rozkręca... u mojej siostry z kolei w nocy jak poszła do łazienki odeszły wody i już nie dała rady się wyprostować - wody, skurcze, wszystko na raz... ale spokojnie, przy pierwszym szczególnie dziecku nie dzieje się to wszystko tak szybciutko, zdążysz dojechać do szpitala i urodzić ;-) jeżeli odejdą wody to najlepiej już nie wykonywać gwałtowniejszych ruchów, delikatnie się ubrać i spokojnie iść do samochodu i do szpitala. Lekarz mnie ostrzegał, żeby na to uważać. A co do temperatury kąpieli to u nas powyżej 38 stopni a temperatura w domu około 21-22 stopnie całą dobę.