Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cchrzesstt

chrzciny, pytanie do was..... pilne...

Polecane posty

Gość cchrzesstt

w tą niedziele bedzie chrzest naszej corki:) i ta pani z kancelarii z kosciola powiedziala ze mamy przyjsc z mezem i dzieckiem do kosciola na jutro tzn na sobotnią msze wieczorna ... i sie teraz zastanawiam, czy ksiądz po tej mszy nas wycczyta z ambony ze np. mamy zostac po mszy by sie dogadac gdzie ma siedziec rodzina na chrzcie jakie lawki zając?? albo moze powiedziec ze mamy zostac po mszy bo chce np. zapytac o cos itp??? nie wiem, moze wg was to glupie pytanie ale sama nie wiem.... ta pani w kancelarii wpisala corke juz w ksiege ochrzczonych a ja dokonalam wplaty co łaska.

Gość SOFTLAN
NAUKI PRZEDCHRZCIELNE BEDZIECIE MIELI JUTRO. CO TO JEST CHRZEST DLACZEGO ITP ... ;) PRZEWAZNIE W SOBOTE WIECZOREM PO MSZY SĄ ;)

Gość witaj :)
My musieliśmy przyjść na spowiedź rodziców przedchrzcielną właśnie w sobotę przed chrzcinami no i u nas w parafii jest też katecheza przedchrzcielna dla rodziców. KSiądz nie wyczytuje, tylko mówi, że rodzice którzy zamierzają ochrzcić dziecko niech zostaną po Mszy.

Gość cchrzesstt
no ale my musimy isc z dzieckiem, cala msze bedziemy z dwuletnia corka na mszy i potem jeszcze po mszy mamy z nia zostac??? o kurcze ona tego nie wytrzyma tyle w kosciele....zakrzyczy sie;(.... aaa MAM PYTANIE WAZNE, CO BYSCIE ZROBILY NA MOIM MIEJSCU; CORKA SPI ZAWSZE OD 13,30 DO 16 W DZIEN A CHRZEST BEDZIE OD 13 DO 17( KOSCIOL+KNAJPA) I JAK ONA NIE POJDZIE SPAC BEDZIE TAM KRZYCZALA ZNAM JĄ A W WOZKU NIE USNIE!!! MASAKRA, AZ SIE BOJE ZE W TEJ RESTAURACJI TO OSZALEJEMY.... BO NAM NAWET NIE DA NIC ZJESC I POSIEDZIEC JAK NIEWYSPANA.... HMMM JAKIS POMYSL???

Gość cchrzesstt
tylko ksiądz nam nie pozwoli sie spowiadac bo nie mamy slubu koscielnego:) wiec nauki tylko albo jakies pytania bedzie nam zadawal pewnie... bo tylko my w tą niedziele dziecko chrzcimy... czyli jak wyczyta ze rodzice dzieci z chrztu mają zostac to podejdziemy do pierwszej lawki i juz... no a jesli nic nie wyczyta to co?????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość cchrzesstt
a jesli nas nie wyczyta i nic nie powie o rodzicach ktorzy chrzcza dziecko to co??? sami mamy podejsc czy jak?????????????????????????????????????????????? a jak u was przebiegal chrzest??jak to jest rodzice trzymaja dziecko czy chrzestni czy jak???corka ma 2 lata...