Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luiza1988

femibion i inne ..pomocy dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

mysle nad zmiana tabletek na femibion 2 i tam odrazu w skladzie jest dha ...myslicie mozna tak sobie witaminki.zmieniac kiedy sie chce i jak sie chce ?? ma to jskies znaczenie ?? to prawda ,ze po femibionie rosna duze dzieci ?? wy femibion 2 bierzecie codziennie ?? czy co 2 ?? od wszystkich witamin wtabletkach rosna duze dzieci ,czy tylko po femibionie ?? czym jego sklad rozni sie od prenatalu classic oprocz tego ,ze femibion 2 ma dha czy rzeczywiscie po femibion sa najwieksze dzieci ?? od jakiego okresu ciazy bierzecie je ??

Gość marysyjanka
ja biore femibion natal clasik od pól roku, teraz jestem w 9 tygodniu ciąży, zastanawiam się na zmianą, ale ogólnie hcyba nie jest konieczne, ważne żeby dostarczac odpowiednich witami zwłaszcza kwasu foliowego.

Ja femibion 2 brałam od 12 tyg tak mi lekarz kazał odstawiłam kwas foliowy a zaczełam brać femibion, co do wagi dziecka na poniedziałek mam termin porodu a jakieś 2 tyg temu dziecko ważyło 3400-3600 zweryfikuje się to po porodzie bo wiadomo sprzęt może zawyżyć bądź zaniżyć wagę. Natomiast tabletki brałam codziennie nie wiem czemu miała bym brać co drugi.

Gość idel
tak namoncilas z tymi pytaniami ze nie wiem na co odpowiedziec nie wiem czy akurat po femibionie rodza sie duze dzieci i cy to ma jakikolwiek wplyw, ja bralam 2 od 14 tyg,bralam codziennie witamine i ta kapsulke dziecko urodzilam w 39 tyg waga 3,450 i dluga byla 57cm czyli taka w normie,

Gość idel
zeby nie bylo od pierwszego dnia gdzie mozliwe bylo ze bede w ciazy bralam kwas foliowy potem jak lekarz potwierdzil bralam f.natal a od 14 tyg lekarz kazal brac 2

tez cos slyszalam ,ze po femibionie i maternie duze ,po prenatalu nie wiem ..a czym sie rozni ich sklad w ogole ??

Gość nie słyszałam nic
Biorę femibion 2 od 12 tyg., ale nic nie słyszałam o tym, że dzieci są większe. A nawet gdyby to chyba lepiej jak dziecko ma bliżej 4 kg niż poniżej 3 i takie drobne? Wiadomo, że może być ciężej urodzić większe dziecko, ale też nie jest powiedziane bo to indywidualna sprawa każdej kobiety. Znajoma całą ciążę nie brała witamin bo jej lekarka nie zalecała i urodziła córkę niecałe 2500, czyli niedużo. Ja się cieszę jak widzę na usg, że moje maleństwo rośnie.

dziewczyny ,a bierzecie podczas posilku ,czy kiedy Wam sie przypomni???? i popijaciewoda ?? odrazu jak bierzecie tabletke dk ust ,czy pod koniecjedzenia ,a prrzelykacie slina ??

Gość gość
Przez całą ciąże brałam najpierw femibion 1 a potem femibion 2, nie wiem czy akurat witaminy miały wpływ na wielkość naszego synka, czy to, że mąż i ja jesteśmy wysokimi osobami ale dziecko po urodzeniu ważyło 4860kg i miało 64cm, więc całkiem sporo. Generalnie polecam te witaminy, przez całą ciąże czułam się bardzo dobrze, nie miałam żadnych zachcianek i przytyłam 14kg.