Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przed porodem

Która częśc porodu najbardziej boli?

Polecane posty

Jaki to jest ból jak dziecko sie przepycha przez pochwę? Silne rozpierania czy jakby miało się zaraz pęknąc. Co boli - mięśnie, skóra czy kości? Tego się najbardziej boję.

Gość serio mowie
brzydko mowiac ja mialam wrazenie,ze chce mi sie duza kupe;/ hehehe ;P

Gość mnie........
rozwierające bóle parte już nie bolały

Gość krkodylkrokodylkrokody
nie boli, aż tak że masz umrzeć. boli, ale z tym sobie poradzisz, bo skurcz pojawia się i znika i masz chwilę wytchnienia, a jak dziecko wychodzi, ze tak to nazwe nie boli, bo wszystko jest bardzo napięte.

Gość uiuvyy
tak jak by sie chcialo zrobic megaaaaaaaa kupe z megaaaaaaaa zaparciem.

Gość uiuvyy
najgorsze to jest MASOWANIE SZYJKI MACICY ból nie do opisania.

Ja sobie nie wyobrażam jak coś wielkości piłki ma przejść przed otwór wielkości monety. To przecież musi strasznie boleć jak się rozciąga skóra.

Gość mój mąz mi podtyka pod nos
TO JEST TAKI BÓL JAKBY WIELKI KAMIEŃ CHCIAŁ CI SIĘ PRZECISNĄĆ PRZEZ CIPSKO. NAJBARDZIEJ BOLĄ SKURCZE. TZW SKURCZE ROZWIERAJĄCE--BĘDĄ DOPÓKI NIE BĘDZIE ROZWARCIA NA 10 CM WTEDY SIADASZ NA FOTEL,5 MINUT I JUZ NAJBARDZIEJ BOLĄ SKURCZEKIEDY DZIECKO Z KAZDYM SKURCZEM SCHODZI CORAZ NIXZEJ I NIZEJ I SZYJA MACICY SIĘ ROZWIERA. PORÓD TO DRAMAT!!!!! Z CHWILĄ KIEDY WYŚLIZGNIE SIĘ DZIECKO--TO ZNIKA CAŁY BÓL I JEST CI BŁOGO. TO TAKI WYSIŁEK JAKBYS URODZIŁA ARBUZA DORODNEGO:P

NA KIEDY MASZ TERMIN? JA W DZIEN PRODU JESZCZE MIAŁAM STOSUNECZEK:P I ZA 2 GODZINY SIĘ ZACZĘŁO....

a co powiecie na temat naciecia krocza? mnie to najbardziej przeraza.

Gość uiuvyy
dla mnie poród ze skurczami partymi nie byl bólem tak strasznym jak to masowanie. przez to boje sie zawsze u gina na badaniu aby nie bolalo-takie fazy durne.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Najgorsze są skurcze rozwierające od 7cm. Koszmar. Jak miałam bóle parte to w końcu mordę zamknęłam za przeproszeniem. :P Teraz się śmieję jak babki mówią, że będą z mężami cały poród a na parcie on ma wyjsc, bo to najgorsze i najgorzej się wygląda. He he. Parcie to pestka. :P

Gość uiuvyy
nacinanie mnie bolalo bo ra szybki po znieczuleniu mnie przecieli. to mnie klucie przeszlo.

Gość uiuvyy
przypomnialo mi sie wszystko przez was:)

Gość serio mowie ;)
mnie najbardziej bolału skrócze rozw. i nacięcie krocza... mialam niesteyy oxytocyne.bóle parte to serio dla mnie to juz był luz...a jak urodziłam pozniej na koncu łozysko to mi bylo az dobrze ;P

Ja miałam nacinanie. W trakcie skurczu to robią. Ból od skurczy jest tak mocny, że nacinania się nie czuje. Ja nie czułam, nie wiedziałam nawet w którym momencie to się stało.

Ja nie miałam znieczulenia przed nacinaniem i naprawdę nic nie czułam.

ZGADZAM SIĘ --PARCIE TO DROBIAZG,KONCÓWKA PRAKTYCZNIE. NAJGORSZE SA SKURCZE ROZWIERAJĄCE. JA CHODZIŁAM NA KOLANACH(BO TAK SKURCZONA MIALAM JAKĄS ULGĘ W BÓLU) I BŁAGAŁAM LEKARZA,ZEBY MNI EJDNAK WYPUŚCIŁ DO DOMU:P :P :P

Gość misiuniaaaa onjon
to nie jest tak że coś wielkości piłki przechodzi przez coś wielkości monety :) obwód głowki dziecka= 30cm Tak? rozwarcie szyjki macicy 10 cm, czyli średnica koła 10cm, czyli promień koła 5cm. obwód koła= obwód przez jaki w szyjce macicy przechodzi dziecko. obwód koła= 2 pi r obwód koła= 2 * 3,14 * 5= 31,4 cm czyli spokojnie, szyjka się naciąga, główka przechodzi, bolą skórcze a nie "przedzieranie" się dziecka. I NA PEWNO NIE JEST TAK, ŻE PIŁKA IDZIE PRZEZ DZIURKĘ OD KLUCZA BO BYŁOBY TO FIZYCZNIE NIE MOŻLIWE. i raczej nikt by tego nie przeżył ? tłumaczyłam to już kiedyś mojej siostrze ale podejrzewam, że się wyłączyła w połowie :P

mnie najbardziej bolały skurcze to chyba najgorsze ,a naciecie juz nie też sie tego bałam ale jak już dziecko jest na tobie to nie interesuje cie co z toba robia nie boli szycie.

Gość nie wiem jak boli dokladnie
Nie wiem jak boli dokladnie wiec opisze pokolei :D mialam miec porod wywolywany wiec przedzien bylam juz w szpitalu ale bole zaczely sie od godziny 20 byly takie nieprzyjmne jak podczas okresu od godziny 23 zaczely sie bole ktore juz bardziej nie przyjemne byly i byly w odstepach 10 pozniej 7 minut :D i tak sobie lezalam :P rano o 6 zbudzili mnie (choc tak czy siak nie spalam ) ale nie pamietam by mnie jakos nadal bolalo mieszkam w niemczech wiec od razu poprosilam o znieczulenie i tak godzinami lezalam podpieta pod monitoring wiec boli nie czulam ale przy koncowej fazie czulam tak jak bym cos miala wielkiego bardzo wielkiego a co najsmieszniejsze to mnie (za przeproszeniem ) tylek bolal tak jakby dziecko tylkiem wychodzilo :O tyle czulam powodzenia :)

Gość uiuvyy
a ja tych rozwierajacych nie mialam dlatego masowali-wsadza reke z calej sily-szok. a nacinanie mialam nie podczas skurczu tylko po.

Wejście do pochwy ma wielkośc monety więc wydaje mi się, że jego rozciągnięcie do rozmiaru główki dziecka musi bardzo boleć. No chyba że ktoś ma tam gumę a nie skórę :)

Mnie bolały skurcze rozwierające. Gdy przyszły skurcze parte, czułam ogromną ulgę. Jednak gorsze od skurczów rozwierających są bóle krzyżowe przy każdym skurczu - miałam tak przy drugim porodzie i myślałam, że umrę, w końcu skończyło się cięciem :O Nacięcie nie jest straszne - ja akurat czułam nacięcie, bo położna myślała że zdąży mnie naciąć podczas skurczu, a nie zdążyła, ale po 14 godzinach porodu nie było to jakoś szczególnie bolesne :P Dobrze dziewczyny piszą, samo parcie to mały pikuś :P

Gość uiuvyy
a ja mimo wszystko chce miec bardzo drugie dziecko-ale chyba oplace znieczulenie.

Gość ale nie ale nieeee....
nie będzie cię bolało wejście do pochwy.... ten ból jest wewnątrz i nie będziesz czuć rozciągającego się zewnętrznego ujścia pochwy... nawet jak robią nacięcie ( w szczycie skurczu) to tego nie poczujesz... uwierz mi - nacięcie krocza w porównaniu z bólami rozwierającymi to ukłucie komara w porównaniu z odcinaniem kończyny piłą ręczną albo nożem kuchennym;)

Gość misiuniaaaa onjon
jaką średnicę monety? :O twój facet który ci spłodził ma średnicę fiutka przepraszam monety? :O chyba niee. pochwa się rozciąga, ma długość góra 10 cm a penis np 18 cm ją rozciąga właśnie na długośc i szerokość. Poza tym niunia nie panikuj :) na pewno nie zemdlejesz z bólu, nie słyszałam o takim przypadku :) dasz radę!!!!!

Wiec chyba nie mozna sobie wyobrazic tego bolu jesli sie jeszcze nie rodzilo. bo skoro maja mnie naciac na żywca, a ja mam tego nawet nie poczuc, bo skurcz bedzie taki silny to jak silny musi on byc?! nie do wyobrazenia

Gość uiuvyy
bo w sumie tego bólu jest kilka rodzajów