Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodaŻołnierka

Żona żołnierza - udane zwiazki?

Polecane posty

Gość ch-typ
i tak nie odp wiesz

Gość czytam i czytam i czytam
sorry- to nie było osobiście skierowane do Cibeie, ale weszłam tez na jakieś inne forum o byłych zonach wojskowych i to co tam przeczytalam mało mnie z nóg nie zwaliło. Wiadomo, trzeba mieć silny charakter, i wiadomo trzeba meża wspierac. Po prostu czytajac tamte panie odnioslam wrazenie ze wyszły za wojskowych chyba tylko dla checy. Poz atym nie wolno tak uogulniać- ze jak wojskowy- to od razu skurywsyn i zdrajca , i dziwkarz etc... wiem jakich mąz ma kolegów i być może to wynika z tylko naszego "towarzystwa" ale koledzy mojego meza tez maja zony i do każdej odnoszą sie z szacunkiem, i działa to w obie strony. Kiedy naszych mężów nie ma- my sie tez wspieramy i zadnej przez mysl nie przechodzi zeby orbic jakie skoki na bok...:/

NO wlasnie.. ciesze sie ze to nie jets reguła. NIe wiem co bedzie za rok- ale mojego T.Ż kocham... i jestem rpzygotowana na to ze go nie bedze- bardziej boje się ze on sie moze kiedyś zmienic

Gość no niekoniecznie
czytam i czytam i czytam no i wlasnie o to chodzi, tez juz pisalam nie uogolniac, jestes z danym facetem a nie z ogolem :) Twoj maz stacjonuje w Ghanzi?

Gość no niekoniecznie
MlodaZolnierko kazdy czlowiek sie zmienia i przeciez nie wazne czy to wojskowy czy spawacz czy kucharz...i nie sposob sie na to przygotowac :) Ty tez sie zmienisz, a za rok dajmy na to bedziesz miala inny poglad na swiat... My np. nie traktowalismy wyjazdow meza jako proby malzenstwa czy cos w tym stylu, ja kocham jego a on mnie i tyle w temacie :) nie martw sie a moze poprostu porozmawiaj szczerze, bo widze ze strasznie Cie to gryzie...nie ma co gdybac i tak nie przewidzisz co bedzie za rok, dwa lata... nie warto sie zameczac mysleniem :) poswiec ten czas na konstruktywne budowanie zwiazku, czego serdecznie Ci zycze :)

Gość chepri
Witam kobiety, może podzielę się swoimi doświadczeniami z wojskowymi... % lat temu poznałam zawodowego zołnierza, zaczęlismy się spotykać, to była miłość od 1 wejżenia. Wówczas nie miałam pojęcia jacy są mundurowi na prawdę, tyle co z jego opowieści, a nie były one do usmiechu- wiadomo- zdrady pojaństwo, porypane berety. On był po rozwodzie- tak twierdził, najpierw czeste spotkania, potem coraz rzadsze, bez słowa odezwania się dlaczego co i jak, zaczął robic się bez powodu arogancki i traktować nasz "związek" na zasadzie że jak będzie chciał to się odezwie żeby sie spotkac, a ja głupia czekalam proponowalam a on się odzywal kiedy chciał. Potem jak sie dowiedziałam spotykał sie z innymi, choć twierdził że jestem tylko ja. Odstawial też szopki pt "wracam do swojej byłej zony" - przez co go skreśliłam, po czym głupia dawałam szanse. A on po pewnym czasie zachowywal się znowu tak samo... kobiety inne jednocześnie- nawet jedną z nich poznałam - proponował jej malżeństwo... Ja na niego czekałam kiedy wyjechał na roczną misje, po czym po pół roku napisał ż epoznał inną przez neta.... Tak nasze bujanie trwało 2-3 lata, bardzo mnie zranił, byłam zakochana, ale powiedziałam sobie że nigdy więcje już wojskowych pojebów. To notoryczni kłamcy i babiarze. Drugi przykład: Po tym jak postanowiłam ż enigdy więcej wojskowego los podsunął mi innego. Poznalam przez net pana pułkownika z jednostki specjalnej sił wojskowych. Nie byłam chętna na spotkanie po wczesniejszych doswiadczeniach ale skusiłam się, bo jak twierdził ONi a kolesie z żandaermerii to przepaść- ONi są wykształceni kulturalnie etc bajery, a tamci kolesie to plebs ścierwo nic nie warte. Tak mneijwiecej siebie przedstawiał. I faktycznie, na początku pan pułkownik J bardzo o mnie zabiegał, staral sie, ale... Okazał o sie że tez tylko na początku, potem spotykalismy sie rzadko bo twierdził ze ciągle jest zjebany zmęczony, wiecznie nie miał czasu... Nieraz nie widywalismy sie po 2 tyg. Co z tego ze był intelig i w porządku jak ogolnie to był skurywysn zaklamany i babiarz również. Odkryłam potem ze mimo o iż mi oddawal sie na wyłącznosc umawial sie na spotkania z innymi, miał inne kobiety, a ja mu zaufalam... wiedzial o moich okropnych psychicznie doswiadczeniach z byłym zolbierzykiem, i co z tego... Wychodzilo na to ze ja sie ciagle dopominalam spotkania, a on zapewne spotkal by sie raz na 2 tyg pobzykac gdyby mu sie zachcialo, bo tak to nie wykazaywal tego ze mu zalezy... a ni chceci widywania sie... Poza tym lubił sobei wypic. Przyznał sie ze mial 120 kobiet, ale twierdził ze mnie nie traktuje jako 121-wszej. Naiwna byam... Ktoregos dnia oswiadczyl mi ze podjal decyzje o wyjezdzie do pracy do libii na 4 lata, ze niby tydzien nad tym myslał(oczywiscie w tym czasie chcial pobyc sam a ja sobei wlosy z głowy rwalam co sie dziej i przez jego zlewania i milczenie), wyslal mi sucha wiadomosc sms ze wobec tego nie powinnismy sie juz spotykac. Co ja przezylam... Nie miał odwagi, a moze nie chcial, olał... spotkac sie ostatni raz pozegnalnie, tylko przytulic, bo tak powinno to wygladac. Olał mnie z dnia na dzien, bez słowa, zostawil jakbym była rzeczą. Potem okazało sie ze po prostu zmienił obiekt zainteresowania... Tacy są wojskowi, kazdy aki sam , czy ma doktorat czy jest wykształcony czy nie. Kazdy to drań, sukinsyn, i kłamca i kurwiarz. NIESTETY drogie panie. ale taka jest pawda.

Gość ŻonaOficera2
Drogie Panie, jestem ciekawa jak wy wspieracie tych waszych mężów kiedy są tam, na wojnie i kiedy z tej wojny wracają do was. To pytanie do tych które tak narzekają na wojskowych. Ja , zona oficera od 15 lat wiele łez wylałam, ale nie dlatego ze nam się w małżeństwie nie skalda- wręcz przeciwnie- za każdym razem kiedy mój małżonek wyjeżdża na misje czuję jakby mi serce umierało. Nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek , kto ślubuje miłość wierności i uczciwość , potrafił tak bezsensownie i bez żadnych oporów rzucać błotem w tych, którzy jadą tam dla ratowania innych ludzi. A jeżeli takie panie nie widzą celu i sensu tego co robią wasi mężowie to bardzo mi przykro, nie dorosłyście do życia. No, bo jak wam się marzą spacerki, kolacyjki , wyjazdy na wczasy itp.- to trzeba było się może rozglądnąć za jakimś aktorem, albo biznesmenem ( o tak, ci to dopiero są wierni, ze hej!)

Gość mlody maz swojej zony
to wszytsko zalezy chyba od kobiety.. trzeba je baczie obserwowac przed slubem

wiem ze przezywam wszystko- ale boje sie..a rozmowy- prowadze, owszem, ale on zawszemnie wtedy mocno tuli milknie i prosi zebym nie płakała :(

polska armia jest w takiej zapasci ze nikt do nich strzelac nie bedzie. nikt nie traktuje nas powaznie, nawet terorysci... ;)

Gość no niekoniecznie
zbereznik ales Ty glupi, gdyby bylo tak jak myslisz to kazdy nasz zolnierz wracalby do domu, a nie na cmentarz...zastanow sie chwile

no nie, bo jak jest droga zaminowana to nawet z naszych ktos moze wjechac. szkoda gadac na temat naszej armi...

Gość no niekoniecznie
nie bede sie z Toba kłóciła, ja wiem swoje, Ty wiesz swoje.

zbereznik.. ale chcesz cos sensownego moze powiedzieć? bo na razie same pierdoły... patrz uważnie czego szukam... a potem sie wypowiadaj

Gość zisjsjdldldldld
żony zołnierzy nie maja łatwo np wyjazd na misje moja sasiadka tak miała maz pojechał namisje a jak to polki swedziało ja i pół roku niw wytrzymała i się pusciła dzis naszczescie są po rozwodzie. no ale w sumie kto by czekał pół roku...

zapytaj lepiej swojego zolnierza ile w wojsku pociskow wystrzelal, a potem idz na strzelnice i zapytaj 16-letnich chlopcow ile oni wystrzelali... ;)

Gość no niekoniecznie
nie no ja zwariuje zaraz chyba

niech ich tylko do iranu wysla... ;) wtedy bedziecie mogly bac sie o zwiazek... ;)

Gość no niekoniecznie
jesteś nie normalny, moj maz byla na misjach i myslisz ze co? ze tak super kolorowo bylo?? otoz nie bylo, nie bylo milo patrzec jak hummery i rosomaki leca jak domki z kart, nie bylo milo ratowac kolegow, nie bylo milo patrzec jak umieraja!! wiec naprawde przymknij sie i okaz odrobine szacunku i pokaz swoja godnosc jako polaka... nie masz nic sensownego do powiedzenia, nic o misjach nie wiesz, nie wypowiadaj sie, siedz sobie w swoim domku i grzej dupsko

hahahhhaa dobre... wiesz co wez sie ogarnij. jako szef zespolu nie wyslam ludzi na misje jak nie maa sprzetu!!!!!! jako pracownik na uczestnicze w projekcie firmy bakruta. zapytaj sie mena po co pojechal na misje. irak nie mial nawet aprobaty onz.... a ludzie jezdzili w starach i tarpanach. jak klich i tusk chce jechac na wojne niech wysle swojego syna... wiem o misjach wiecej niz ci sie wydaje, tylko mam do nich ogromnie krytyczny stosunek...

Gość no niekoniecznie
moj maz byl w Afganistanie jesli juz, nie obchodzi mnie Twój stosunek do misji polskich zolnierzy. Byles?? Co mozesz wiedziec - gowno, ze sie brzydko wyraze. Skoncz te swoje wywody nie na temat... a swoj krytyczny stosunek schowaj sobie w kieszen, odbyles chociaz sluzbe wojskowa?

zasadnicza sluzba wojskowa jest dla ludzi bez wyksztalcenia. ja jesli mowie ze wiem co i jak na misjach znaczy ze mialem zwiazek z wojskiem. do afgana jechali ludzie tak samo bez sprzetu jak na irak...

Gość no niekoniecznie
nie bede z Toba polemizowala, mysl sobie co Ci sie rzewnie podoba...

wazne zebys byla ze soba szczera. zapytaj mena po co pojechal do afgaa??? to nie byla misja humenitarna jak haiti...

:(:(:(:(::( no niekoniecznie: podziwiam Cie.. ale wiem ze ja też do takiej dezycji dorosłam- poza moim tż nigdy nikgo nie było choć okazje pewnie io y sie znalazły.... czy możesz mi polecic jakieś ciekawe strony n/t afganistanu ? ja kojarze tylko kilka- blogi głównie... chciałabym jeszcze o tym poczytać.

tak daj jej linka do isaf... hahahahahaha... ciekaw jestem czy tam dalej pisze ze jest to misja pokojowa... kiedys wstawialem tu prawdziwe filmy z afganistanu. jak wygladaly polskie samochody po minach, jak wygladal ostrzal, smierc taka ktora dopiero przychodzi... ze strony isaf nic sie nie dowiesz o afganistanie...

Gość no niekoniecznie
Tobie nie musi sie ta strona podobac zberezniku, mnie sie podobala i ta polecilam, jesli znasz lepsze to prosze podaj linki, chetnie poczytam, masz swoja ideologie ok, tylko nie wysmiewaj innych, bo to jest zwyczajnie chamskie i prostackie