Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość comadoska

jak kupić pierwsze buciki do chodzenia

Polecane posty

Gość comadoska

niebawem córka zacznie stawac pierwsze kroki. jakie kupic buty. gdzie wy kupiliscie i na co zwracac uwagę

Gość georginiaaa
Bartek, Elephanten, Ecco, Primigi... To firmy, które specjalizuja się w obuwiu dla dzieci... Ja dla swoich kupuję głównie elephanteny, na zimę bartki albo primigi... But musi byc przede wszystkim z naturalnej skóry, najlepiej CAŁY, miękki, z dobrze zginajaca się podeszwą, z usztywnioną piętą... to tak w skrócie... no i dla takiego malucha za kostkę...

Gość comadoska
a taka firma befado ? bo te ktre wymienilas nie sa tanie

Gość klaudka16x
Befado jest to firma która robi kapcie, a nie buty do chodzenia po dworze, sa one bardzo dobre jakościowo i bardzo dobrze wyprofilowane, mają wszystko to czego mała stópka potrzebuje od początku aby dziecko prawidlowo stawiało pierwsze kroczki. Jeśli chodzi o obuwie na dwór to ja od początku kupuje w bartku albo w ecco i jestem bardzo zadowolona. Tak jak juz wyżej zostało wspomniane, buciki powinny być całe skorzane, z odpowiednio wyprofilowaną wkładką przeciw platfusowi, usztywnianą piętą pochyloną do przodu i zginającą się podeszwą w 3/4 długości bucika. Te buciki troche kosztują ale nie ma co oszędzać na nóżce dziecka, później będzie miało koślawe kolana albo platfusa. Od tego w jakich butach zaczyna chodzić zależy to jaki nawyk sobie wyrobi i jak ta stópka będzie się układała.

Gość kamcia1507
Autorko, pierwszych butów nie warto kupować zanim dziecko zacznie chodzić, ale dopiero jak chodzi samodzielnie od ok 3 miesiący

Gość Mańkabańka
Podobno dziecko najlepiej się uczy chodzić bez bucików, no ale może się pochorować od zimnej podłogi. Istnieją specjalnie buciki do nauki chodzenia o których można przeczytać w tym artykule http://www.eweko.pl/uroda/pierwsze-buciki-jak-je-wybrac/

Gość gośćMarika35
Na pierwsze buty idealne są buciki Memo. Kupiłam je każdemu mojemu dziecku i jestem mega zadowolona. Znakomicie wspierają małą stópkę.

Gość gość
My kupiliśmy Bartek First steps Jestem mega zadowolona i teraz chcemy kupić również z tej firmy samdalki

Gość gość
Memo rewelacja