Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OnaSzalonaa

Pomórzcie :poprawa wygladu skóry młodej

Polecane posty

Gość OnaSzalonaa

Mam pewien problem mam 21 lat i zrobiły mi się zmarszczki wokół ust i między brwiami. Moja skóra jest cieniutka.. nie opalam się praktycznie w ogóle, mało się maluje , używam drogich kremów nawilżających ale mimo to w tak młodym wieku mam zmarszczki. Czy jest jakiś zabieg kosmetyczny oprócz kwasu czy botoksu który poprawi wygląd mojej skóry? Polećcie mi coś błagam :((

Gość OnaSzalonaa
Jeny a ile to będzie kosztowało mniej więcej ? czy serio coś pomoże?

Gość tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
w lecienie jest czas na takie zabiegi. Musisz dobrze nawilżać skórę, na jesieni możesz spróbować retinów.

Gość jestem na TAKk
pij bratek:)

Gość OnaSzalonaa
tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa- słyszałam coś o tych retinach powiesz mi coś o nich więcej? słuchajcie zna się ktoś na tym bardziej profesjonalnie, czy byłby ktoś w stanie mnie pokierować czego spróbować może jakieś kwasy , laser co co pobudzi produkcje kolagenu? sama jestem w tych tematach laikiem

Gość erhthregh
jennifer wsadź sobie w nos takie porady , ni hu hu się nie znasz kolagenu skóra nie wchłonie, bo on ma za duże cząsteczki więc się możesz smarować do woli, powodzenia. kolagen w kosmetykach to pic na wodę, jeśli już to powinno się go stosować od wewnątrz

Gość OnaSzalonaa
jennifer8787*** - ok dziękuje Ci Jeny :) na pewno wezmę to pod uwagę Nadal proszę o propozycję zabiegów

Gość OnaSzalonaa
jestem na TAKk- a czy bratek ma jakieś właściwości odmładzające ?:D czy pomoże mi na zmarszczki ?;/

Gość OnaSzalonaa
erhthregh- łykałam chwile tabletki które miały w sobie nieco kolagenu ale cóż z tego to wiem to w moim wieku kolagenu mam wystarczająco dużo i łykanie mi nie pomoże .. :o

Gość a najtanszy to bedzie
korzeń z żywokosta mozna kupić można samemu wykopać i zrobić

Gość erhthregh
tym bardziej nie pomoże ci smarowanie się nim. w twoim wieku to najprędzej masz przesuszoną skórę, jeśli kosmetyki nie pomagają idź do kosmetyczki ona ci doradzi jakiś zabieg nawilżający. zadbaj też o odpowiednia dietę, ilośc płynów i sen

Ty się nie masz odmłodzić tylko nawilżyć. Poszukaj na necie biochemia urody na wizażu jest sporo wątków o retinach tu na kafe pewnie na kosmetycznym również.

Gość erhthregh
retinoidy nie retiny :-O

o dzizas witamina A

Gość erhthregh
pochodne witaminy A :-O

Gość OnaSzalonaa
Kupiłam sobie maść z witaminą A smaruję się nią na noc pod oczy najczęściej . Nawilżam skórę tak jak mówiłam. Mam skórę atopową co dodatkowo utrudnia bo jest sucha i ciężka "do współpracy". Rzecz w tym że nikt mnie chyba nie zrozumiał ja używam różnych kremów maści łykałam suplementy mające na celu "nawilżanie od wewnątrz" ale zmarszczki mi od tego nie znikną. Żadna maseczka u kosmetyczki też mi ich nie zlikwiduje i chciałam poprosić kogoś o rade dotyczącą zabiegu który zlikwiduje mi te zmarszczki. Jestem już wstanie zrobić wszystko żeby zniknęły nawet wchodzi w grę kwas hialuronowy, ale kurcze czy to nie za wcześnie .. może są jakieś "łagodniejsze" metody jakiś zabieg laserowy jakiś peeling nie wiem jak mówiłam jestem laikiem i potrzebuje rady

Gość OnaSzalonaa
Up

e że co chcesz z tym kwasem hiauluronowym robić? Kolagen i kwas h. praktycznie się nie wchłania smarowidłami naskórnymi. Retinoidy (erhthregh :P) pomogą, ale to jest cała kuracja i to na okres jesienno-zimowy z równoczesnym stosowaniem wysokich filtrów. Dziewczyno poszukaj trochę i poczytaj. Zobacz albo raczej wczytaj się w to forum: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/

Gość OnaSzalonaa
tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa- dziękuje za linka na pewno poczytam o retinoidach czytałam chyba zdecyduje się zamówić :Avene Diacneal, teraz Triacneal Co chce robić z kwasem hialuronowym? no chce go sobie wstrzyknąć :D

Gość OnaSzalonaa
Z chęcią a co to za kosmetyki ?

to raczej zdecydowanie za wcześnie. Poza to są koszta i to spore. YYY że nie wspomnę, że trzeba mieć również sprawdzonego lekarza który to zrobi. Mnie się raczej wydaje, że Twój problem to przesuszenie i problematyczna skóra. Zawsze do jesieni możesz łykać witaminę E + kwasy omega. Na tym forum gdzie podałam linka są wymienione wartościowe suplementy. Jednocześnie polecam serum z witaminą C z biochemii urody.

Gość OnaSzalonaa
Dziękuje serdecznie za wszystkie rady:) na pewno kochana przemyślę każdą z nich :) Co do kwasu tak jest on drogi ale jak mówiłam jestem w desperacji .. racją jest jednak że to za wcześnie .. Także czas zająć się moją skórą

Gość Beata

Robiłam zabieg karboksyterapii na poprawę wyglądu skóry. Miałam bardzo zniszczoną twarz i teraz super to wygląda. Z zabiegu jestem  mega zadowolona. Zabieg robiłam w Lumiere w Kielcach  ul. Żeromskiego 15/2 https://gabinetlumiere.pl/ i poleca bardzo dobra klinika.

Gość Monika

Do Kliniki Art Derma w Rzeszowie wybieram się już trzeci raz na Dermapen. Zabieg petrada! Skóra naprawdę wygląda świeżo i jest jak nowa. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona. Polecam szczególnie wykonywanie jesień/zima.