Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdf3

bola mnie jajniki

Polecane posty

im dluzej bedziesz czekac, tym bardziej sie Twoj stan pogorszy :) jesli masz cos w rodzaju dyzuru ginekologicznego, to nawet jutro tam idzie, zazwyczaj nie czeka sie wtedy, a jesli tak Cie boli to nie ma co zwlekac. zazwyczaj takie dyzury sa w szpitalach gin-poł.

Gość uuuuniuniauu
policystyczne jajniki dokładnie się na tym nie znam, ale są to takie pęcherzyki na jajnikach, które w najgorszym wypadku prowadzą do niepłodności kobiety.. Lekarz zapisUje wtedy tabletki anty i pewnie coś tam jeszcze... no i w ten sposób leczysz.

Gość wdf3
i antybiotyk przepisze i po sprawie? kurde krepuje mnie to. wiem,ze to normalne i wszyscy chodza,ale wstydze sie rozebrac

Gość TWARZ jej spuchła bo to
PROWO i koleżanka sobie jajka robi . heheheh ! twarz jej spuchła , akurat . Do łóżka dzieciaku .

Gość wdf3
ahm..rozumiem.. mam nadzieje,ze to nic takiego..

Gość wdf3
gdyby byla prowo,to bym teraz spala,a nie pieprzyla sie na kafe z jakimis pierdolami. mam problem a cb o zdanie nikt nie pyta. NQ.

Co do badania, moja pierwsza wizyta nic nie bolała, byłam w wieku 16 lat (a może 15?), kiedy zaczęłam uprawiać seks. Daję Ci gwarancję, że przy dobrym lekarzu badanie jest bezbolesne. Jedyne co może przeszkadzać to takie poczucie wstydu ale pamiętaj, że to lekarz a nie jakiś zboczeniec. Wybierz może na pierwszy raz kobietę to będzie Ci raźniej. Najpierw jest wywiad a potem badanie. 5 minut badania i po sprawie.

Gość uuuuniuniauu
też się bałam pierwszy raz iść, ale Przestan panikować, bo idziesz tam dla własnego zdrowia i pamiętaj że to lekarz jak każdy inny.. Nie myśl za dużo tylko idź... Mnie jak pierwszy raz badał to zamknęłam oczy ze wstydu..ale to mi pomogło;p

Pierwszy raz jest krępujący, to jasne. Ja ze stresu nawet nie pamiętam jak weszłam do gabinetu, podobno zaprowadził mnie mój facet (miałam 15/16 lat) ale z szoku nie pamiętałam jak tam weszłam. Po badaniu stwierdzisz tylko, że to wiele hałasu o nic a badanie nic nie boli.

Gość wdf3
no ja mam 17 :) to dzieki,wybiore sie chyba btw u mnie na moim zadupiu jest tylko rodzinny

Gość Piksi Diksi Pikaczcz
policystyczne jajniki ? prędzej by, stawiała na zapalenie , któregoś jajnika ...ale wtedy z reguły tylko jedna strona boli

Gość wdf3
no ja mam 17 :) to dzieki,wybiore sie chyba btw u mnie na moim zadupiu jest tylko rodzinny

wybierz sie wybierz bo takie olewcze podejście może doprowadzić do bezpłodności jesli to cos powaznego a Ty nic z tym nie zrobisz.

Gość wdf3
wiec postaram sie o tym tak nie myslec,tylko wejde. wlasnie nawet nie wiem,bo promieniuje ten bol i mysle,zeby tylko przestalo bolec..mozliwe ze jedna str.g

17 lat to nie tak źle a przynajmniej pierwszy raz u gina będziesz mieć z głowy. Serio, taka wizyta to jest tak naprawdę wiele hałasu o nic a po co się męczyć z bólem i zamartwiać się.

Gość uuuuniuniauu
nie wiem, czy to policystyczne jajniki, czy też zapalenie, ale w każdym bądź razie nie powinno się ignorować takich sygnałów.

Gość wdf3
i do tego ten naprawde okropny zapach,caly czas go czuje,inni pewnie tez..

miałam zapalenie jajnika i to wyraźnie sie czuje ból po jednej stronie. Nie przypominam sobie promieniowania na cały brzuch wiec nie wiem co Ci dolega. Tym bardziej musisz sie udac do lekarza bo na kaffe nikt nie ma rentgena/usg w oczach.

Gość wdf3
ehh pojde do jakiegos z calkiem innej okolicy chyba

Gość wdf3
to nie wiem wtf ..

hehe ale czego Ty sie tak wstydzisz ? Myslisz ze dla takiego ginekologa twoja cipka bedzie czyms nowym ? On codziennie widzi mase macic od mlodych dziewuszek bo stare oblesne babcie wiec wyluzuj. To jest lekarz , dla niego to jest nic.

Gość wdf3
no dla niego nic,ale mi samej glupio tak i wgl

no rozumiem no ale musisz sie przemoc...ten wstyd jest tylko w Twojej glowie. Dla lekarza to nic nowego, codziennosc.

Gość gorzata9319
idź lepiej do tego ginka, serio Ci mówię, bo potem przejebka jest

Gość gość
A ja mam tak, że mam w okolicy lewego jajnika górkę i mnie czasami tam boli a jak mam okres to mnie tak boli że wytrzymać z bólu nie mogę nawet tabletki mi za bardzo nie pomagają a wcześniej miałam też bóle ku dołu kręgosłupa po obydwóch stronach :( co to może być ?

Gość gość
Ja miałam raz zaburzenia hormonalne jajników i tez mnie tak bolało ze chodzić nie mogłam a innym razem tez mnie bolały jajniki i czułam bardzo nieprzyjemny zapach z wydzieliny okazało się ze byłam w ciąży i ciąża obumarła choć lekarz prowadzący mówił ze wszystko jest ok to na badaniach prenantalnych okazało się ze moje dziecko od miesiąca nieżyje a mój organizm sam się próbował oczyścić. Skończyło się czyszczeniem w szpitalu wiec lepiej nie lekceważyć takich dolegliwości i jak jeden lekarz mówi ze jest ok to iść do drugiego i zobaczyć jaka będzie jego diagnoza.