Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Jak urządziłbym Polskę, gdybym miał władzę

Polecane posty

Gość darker tylko on
może przestać wierzyć a nawet robić szopkę z apostazją i nikt mu maczęta głowy nie upierdoli :D

Gość Zuzanna Amelia & 24
16:29 [zgłoś do usunięcia] zeeenek A my sie bronimy i wysylamy wojska do Afganistanu. To jest wojna cywilizacyjna Wystawic faszystow kk jako mieso armatnie w walce z Islamem? A wiesz ze to swietny pomysl. Niech sie wzajemnie wymorduja a cala reszta bedzie zyc w spokoju i tolerabcji bez kk i islamu. Popieram.

Do wszystkich tolerancyjnych. Egipt - 90% muzułmanów, 10% chrześcijan Francja - 90% chrześcijan, 10% muzułmanów Jak się żyje chrześcijanom w Egipcie (ludność autchtoniczna) i muzułmanom we Francji (synowie i wnukowie imigrantów)?

Gość MartaKrakow
"A na swój chrzest to zgodę wyraziłeś?" a to fakt chrztu zmusza Cię do chodzenia co tydzień do Kościoła i wiary w Boga? :D równie dobrze możesz stwierdzić, że to był nic nie znaczący fakt, którego nawet nie pamiętasz i żyć po swojemu. Nie rozumiem, czemu ateiści tak przeżywają ten chrzest... przecież dla was on nic nie znaczy.

Gość Zuzanna Amelia & 24
Marta - obejrzyj sobie taki film Bergmana "Jajo Weza"

Gość MartaKrakow
"Wystawic faszystow kk jako mieso armatnie w walce z Islamem? A wiesz ze to swietny pomysl. Niech sie wzajemnie wymorduja a cala reszta bedzie zyc w spokoju i tolerabcji bez kk i islamu. Popieram." tylko, że żaden współczesny przedstawiciel KK nie odpowiedział mordem na mord, więc jakie nawzajem? Islamiście wytną Chrześcijan, a potem wezmą się za Ciebie i tyle... bez sensu, zastanawiasz się w ogóle nad tym, co piszesz?

Islamiści najbardziej gardzą ateistami, bo dla nich to jest najgorsze. Uważają chrześcijan za złych, ale ateistów za jeszcze gorszych, przynajmniej Ci z krajów arabskich. Bo muzułmańscy imigranci nauczyli się, że ateiści to w większości "pożyteczni idioci".

Gość Zuzanna Amelia & 24
Marta - w koncu co za roznica czy wytna mnie Islamisci czy faszysci katoliccy skoro i jedni i drudzy chca mnie "wyciac" ? Jak sie zaczna wycinac miedzy soba to zwykli szarzy zjadacze chleba beda miec szanse dluzej pozyc.

My cie nie chcemy wyciac dopoki nie podniesiesz na nas reki. Oto roznica pomiedzy nami a nimi. Oni cie wytna tak czy siak, nawet jak bedziesz siedziec cicho.

Gość Zuzanna Amelia & 24
Zenek - u faszystow kk tez musialabym siedziec cicho albo won. Sam mi to napisales. Na jedno wychodzi. Widzisz dla mnie i takich jak ja to Wy sie niczym nie roznicie poza tym ze oni maja wiecej kasy i jest ich wiecej.

Gość MartaKrakow
"Marta - w koncu co za roznica czy wytna mnie Islamisci czy faszysci katoliccy skoro i jedni i drudzy chca mnie "wyciac" ? " rozumiem, że w odniesieniu do KK piszesz "wyciąć" w cudzysłowiu, bo czujesz się jakoś potępiana/prześladowana przez wierzących/księży? Współczuje środowiska. Sama będąc wierząca, przyjaźnię się z dwoma ateistami i nigdy nie mieliśmy na tym tle zatargów, jedynie kilka dyskusji w których prawdę mówiąc musiałam bronić swojego stanowiska. Moja siostra też przykładowo na studiach została wyśmiana, że chodzi do Kościoła itd. Radzę albo się nie przejmować takimi ludźmi, albo spróbowac się jakoś dogadać, tak jak ja się przyjaźnię z ateistami, bo zwyczajnie mamy inne wspólne podłoża zainteresowań itd. Natomiast w odniesieniu do islamistów, to "wyciąć" nie trzeba pisać w cudzysłowiu, bo chodzi o dosłowne zamordowanie. Nie jeden przedstawiciel islamu chętnie by pozbawił Cię życia za sam fakt nie przynależności, do ich religii. Widzisz różnicę, czy dalej mam tłumaczyć? Nie da się znaku równości postawić między współczesnymi przedstawicielami KK i fanatykami islamu...

Gość Zuzanna Amelia & 24
Smieszny - i miejmy nadzieje ze kosciol nigdy nie bedzie na tyle mocny aby znowu mogl zaczac mordowac za przekonania religijne. Na razie robi wystarczajaco duzo zlego i bez tego.

W zasadzie Kościół od czasów pierwszych Piastów nie mordował Polaków. Może ostatni był Kazimierz Odnowiciel, kiedy tłumił pogańskie bunty. A tak to Kościół i Polska szli razem.

"Zenek - u faszystow kk tez musialabym siedziec cicho albo won. Sam mi to napisales." No to won to nie zamordowac przeciez. " Na jedno wychodzi." No nie wiem czy "won" i "wyciac" to na jedno wychodzi:) Mysle, ze z twojego punktu widzenia to raczej duza roznica:) "Widzisz dla mnie i takich jak ja to Wy sie niczym nie roznicie poza tym ze oni maja wiecej kasy i jest ich wiecej. ?" A dla mnie i takich jak ja nie ma znaczenia co o nas myslicie, bo my zwyczajnie robimy swoje i tyle.

Za czasów Potopu Szwedzkiego z Polski wyrzucono Arian, których większość kolaborowala ze Szwedami (w zasadzie zostali, bo zmienili tylko wyznanie). Za czasów I Rzeczypospolitej zginął aż 1 człowiek za przekonania, bo ktoś fałszywie doniósł, że jest ateistą.

Gość MartaKrakow
" Smieszny - i miejmy nadzieje ze kosciol nigdy nie bedzie na tyle mocny aby znowu mogl zaczac mordowac za przekonania religijne. Na razie robi wystarczajaco duzo zlego i bez tego." ale czy Ty nie rozumiesz, że współcześnie nie ma ani jednego takiego przypadku, żeby ksiądz w imieniu wiary kogoś zamordował? W tym pokoleniu nie ma ani jednego takiego przypadku. Zarówno w krajach, gdzie są mocni, jak i nie. Islamistów jest więcej niż chrześcijan? są bogatsi? bez sensu piszesz... Islamiści mordują nawet w krajach, gdzie są mniejszością i uwaga!... nie żyją w luksusie! tylko na socjalu, a jakoś nie słyszałam, żeby islamistów mordowali księża, gdzie Chrześcijanie są większością... :D

"A tak to Kościół i Polska szli razem." KK w znacznej mierze zbudowal Polske. A katolicyzm to esencja polskosci.

Gość Zuzanna Amelia & 24
Marta - Wyciac w cudzyslowie odnosilo sie do samego terminu bo wycina to sie rosliny. Widzialas kiedys jajo weza? Jest inne niz jajo kury. I jak ktos wie ze to jajo weza to wie ze wykluje sie z niego jadowity gad. Chociaz na razie jest jeszcze malutki i niegrozny.

Gość Zuzanna Amelia & 24
16:49 [zgłoś do usunięcia] zeeenek A dla mnie i takich jak ja nie ma znaczenia co o nas myslicie, bo my zwyczajnie robimy swoje i tyle. No wlasnie o tym piszemy. Katolicki faszyzm.

Lepszy katolicki faszyzm od tego, co robią postępowi. Oni nie widzą, że doprowadzają do tego, że muzułmanie rośną w siłę, a katole w porównaniu do nich to tylko szczekające psy do głodnych wilków.

Gość zuzanna to naprawdę
leming z wypranym mózgiem. Offerma może i jest chamem i prostakiem ale w tym jednym ma rację :O🖐️

Gość ale ty
- cenzus wiedzy - każdy kandydat na Sejm musi mieć zdać specjalny test dotyczący prawa, ekonomii, gospodarki, historii, czyli kwestie istotne do rządzenia państwem To mi się podoba Skoro istnieją zawody licencjonowane, to tu też powinni wprowadzić taką reformę. Pozbawić posłów niektórych (zupełnie niepotrzebnych im przywilejów) darmowe przejazdy w transporcie państwowym, bo przecież ich na to stać

Gość Zuzanna Amelia & 24
Student - a po co stwarzac kolejnego potwora tym razem katolickiego? Ale przeciwstawienie ich sobie wzajemnie to bardzo dobry pomysl.

Potwór katolicki co najwyżej się na Ciebie obrazi o to, jak zajdziesz w niechcianą ciążę. A potwór islamski za to Ciebie zabije, nie widzisz różnicy?

8. Ubezpieczenia społeczne Dopuściłbym do wolnej konkurencji jeśli chodzi o towarzystwa ubezpieczeniowe i zlikwidowałbym obowiązek ubezpieczenia w ZUSie. Jak nie chcesz się ubezpieczać, to twoja sprawa i co najwyżej zdechniesz, jak będziesz na tym oszczędzał. KRUS połączyłbym z ZUS, niech rolnicy płacą normalnie, bo to jest parodia, że siedzą na garbie społeczeństwa. I zabroniłbym ZUSowi budowania takich pałaców, bo ich siedziby są zajebiste, pytanie tylko z czyich pieniędzy? Bo oni raczej nie produkują PKB, tylko wręcz hamują.

Gość MartaKrakow
fajnie byłoby zrobić ubezpieczenia zdrowotne na tej zasadzie, co w Niemczech :) jest konkurencja wśród ubezpieczycieli, dzięki temu opieka lekarska jest na lepszym poziomie, nie trzeba czekać długo na wizytę itd. No i nie ma tego ograniczenia, jak u nas, że poważne operacje to tylko z państwowego ubezpieczenia spłacane. W tej chwili większość pracujących płaci ubezpieczenie państwowe, a chodzi i tak prywatnie. W Niemczech chodzisz np. do dentysty, do dowolnego gabinetu, który sobie wybierzesz i on ściąga kasę z twojego ubezpieczenia itd.

Gość ale ty
co by było gdyby. ambitne pomysły, ale i tak wszystkim rządzą kolesie i układy. w tym kraju jest jak jest, nie dlatego, że jesteśmy nieudolni czy głupi, czy nie mamy pomysłu, tylko dlatego, że mafia jak robak toczy ten kraj. im (grupie trzymającej władzę) zależy na tym by było tak jak jest, oni z tego trzepią ciężką kasę - taka prawda. więc sobie możemy tu gdybać...

Gość ale ty
prywata, drugi, obok kk, symbol "polskości"

Gość ale ty
a tak w ogóle to tu jest "życie uczuciowe" a nie "życie polityczne" czy "życie utopijno-gdybające" :P ale spoko, przyda tu się ambitniejsza dyskusja i mala odmiana od durnych tematów typu "dlaczego on sie nie odzywa?"