Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowanazdecydowanie

Czy sąd może ustalić kiedy ojciec może widywać dziecko???

Polecane posty

Gość też nie płacę
dewa234- być może jej ktoś tak poradził, dokładnie nie znam jej motywów działania dlaczego wystąpiła z wnioskiem do sądu o ograniczenie praw ale prawnik mi powiedział iż 80% kobiet występuje z takimi wnioskami. Co do nicku to nie płacę ostatniej podwyżki bo według mnie nie była uzasadniona. Ogólnie jest to mała podwyżka bo sąd musiał coś podwyższyć o tak dla zasady ale to już inna historia i dla zasady ja postanowiłem że nie będę płacić. Płacę poprzednio zasądzone alimenty i tyle. jasne jasne jasne-a ja jak będę chciał wyjechać to nie muszę się jej pytać :-) Niedawno wróciłem z synem z Grecji - głupio ci

Gość dewa234
Nie musisz pytać, ale poinformowałeś? Nie wiem czy to takie rozsądne dla zasady nie płacić. Po co Ci komornik?

a powiedz ile placisz teraz ? Bo ja czekam na sprawe o podwyzke...i ile lat ma dziecko?

Gość JajaJakByk
Oby ci nie podwyższyli ani grosza. A jak podwyższą, to OBY płatnik okazał takie jaja jak ten co nie płaci. Oby tak się stało :classic_cool:

Gość dewa234
500 na dziecko. Otrzymuję.

Gość dewa234
11 lat

Gość JajaJakByk
A krowy też hodujesz? Po ile dotacje od sztuki?

bo moja byla dala o 800 zl, syn ma 10 lat... teraz place 600. Ciekawe co sąd na to...

Gość dewa234
Na razie nie.

Gość JajaJakByk
To zacznij. Na krowe dostaniesz dotacje i nadoisz mleka. A na bachora tylko alimenta.....

Gość NicNaSiłe
Witam. Jestem w podobnej sytuacji jak ty tyle ze moj synek ma juz 3 latka i sam sie upomina o tate a tamten ma go gdzies. Ja tez chcialam dziecko na sile do niego zawozic i prosilam zeby czesciej sie z nim widywal ale nic to nie dalo. Teraz skladam wniosek do sadu o wyznaczenie dni i jezeli nie bedzie sie fo nich stodowal to odbiore mu prawa i tyle. Musisz tez pomyslec o sobie i dziecku czy ono dobrze sie z tym bedzie czuc jak bedzie starsze. Z drugiej strony pomysl o sobie bo mnie naprzyklad ta niepewnosc dobija, czy on spotka sie z malym czy nie. Ja mam na tyle jeszcze nieciekawie ze nie mam z nikad doslownie pomocy i ze wszystkim jestem sama ale nie pozwole sobie zeby "dawca spermy" doktowal mi zycie i traktowal dziecko jak zabawke. Pozdrawiam.

Gość Gosc1982
Jestem w podobnej sytuacji i ojciec dziecka ma ograniczone już prawa do córki.Ma 8 lat i tęskni za nim bo do nie dawna był przy niej w dzień i w nocy.Poznał jakąś lafirynde która znalazła rywalkę w mojej córce i nie odwiedza jej.i niewiem czy wyrok sądowy cos zmieni i będzie ją odwiedzał.

Gość gość
A co to za lafirynda ograniczyła mu prawa do córki, przy której jeszcze nie dawno był i w dzień i w nocy?