Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawy_życia

dwa typy kobiet w ciąży

Polecane posty

Gość Ciekawy_życia

Dlaczego niektóre kobiety w ciąży to mają normalną sylwetkę tylko odstający brzuch -czyli wyglądają tak jak zwykła kobieta nie w ciąży, a inne to się robią takie maciory rozpłodowe - otyłe, jakieś pryszcze na twarzy, ogólnie postura niedźwiedzia.

Gość WeVjcvnigx
Podejście faceta....

To chyba sprawa indywidualna i indywidualne predyspozycje.... Na to nie ma reguły i wyjaśnienia. Nawet genetyka nie wiele pomoże, bo moja mama była w ciąży cała grubsza, a ja zaś miałam tylko brzuszek większy....

Jedno jest pewne - kobieta w ciąży jest piękna :P

Gość klmdlfv
eeee nie zawsze :P I mówię to jako kobieta która była już w ciąży :P Nie spasłam się, ale anemia mnie wybladziła i zrobiła ze mnie wypłosza totalnego tak najbardziej koło 8msc, do tego nie mogłam farbować włosów bo na wszelkie mocniej pachnące/śmierdzące rzeczy reagowałam wymiotami i męczyłam się z chujowymi odrostami, pryszcze też mnie nie ominęły zwłaszcza na plecach i dekolcie a było to lato :O Nie byłam piękna :D

Gość Kkkkkkamilllla
Pewnie genetyka i sprawnosc fizyczna w ciazy oraz metabolizm na to wplywaja.

Gość wheidfhw
te które mają tylko odstający na brzuch były szczupłe przed zapłodnieniem

Gość Dust.in.the.wing
Są 3 budowy ciała: ektomorficzna, mezomorficzna, endomorficzna (zarówno u kobiet jak i mężczyzn) Kobieta o budowie ektomorficznej ma tak wysoką przemianę materii, że jej organizm ma problem z odkładaniem tkanki tłuszczowej. U kobiet o budowie endomorficznej i mezomorficznej jest wręcz odwrotnie. Kobieta w ciąży potrzebuje zwiększonej dawki pokarmu do prawidłowego rozwoju płodu. U Ekto. wszystko idzie w płód - stąd też widzisz czasami szczupłe kobiety a brzuch jak balonik :-) U pozostałych kobiet tkanka tłuszczowa odkłada się wszędzie gdzie popadnie jako żródło energetyczne. Jest to pozostałość po naszych pra-przodkach i prawde mówiąc tylko endo i mezo były w stanie donieść płód do końca...warunki jakie panowały w jaskiniach w okresie epoki lodowcowej zdalsza odbiegały od typowego Sheratona :-p Stąd też niegdyś ideałem kobiecości i płodności była wenus z willendorfu a nie Carmen Electra :-D Chciałeś naukową odpowiedź to masz!!!

Gość Co za debilne pytanie
Na to jak wygląda sie w ciąży ma wpływ wiele czynników: - genetyka, budowa ciała, kościec, umięśnienie, rozkład tkanki tłuszczowej, metabolizm, hormony, ilość ruchu, sprawność fizyczna, ilość przebytych ciąż, dolegliwości ciążowe, dieta i apetyt, waga przed ciążą, nabyte kilogramy w czasie ciąży, typ sylwetki, wielkość dziecka i jego ułożenie, proporcje poszczególnych części ciała, sposób ubierania, higiena osobista, samopoczucie, itd itd. Ta sama kobieta może wyglądać różnie w kolejnych ciążach. Kobieta może mieć mnóstwo pryszczy z powodu pewnych hormonów i to ją przynajmniej tłumaczy. Ja znam pełno obleśnych, tłustych i pryszczatych facetów którzy zdecydowanie nie są w ciąży... tak że ich nie tłumaczy nic.