Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masia1991

Rolnicy - nic nie robia i maja kupe kasy z Unii

Polecane posty

Gość gość
Nie zdajecie sobie nawet sprawy jak dużą wiedzę muszą mieć rolnicy! Często też oprócz wiedzy przekazywanej "z pokolenia na pokolenie" młodych wysyła się na praktyki, żeby zobaczyli więcej. http://maciejm.pl/praktyki-u-rolnika/ tutaj możecie przeczytać więcej na temat wiedzy jaką musi posiąść rolnik.

Gość gość
To jest najgorsza i najciezsza robota jaka jest w świecie. 24 na dobe przez cały rok zwłaszcza przy hodowli krów mlecznych. . Niech ja szlak jasny trafi .

Gość gość
Nie rozumiem tego, głąb się nie ubezpieczy a potem rzada od państwa odszkodowania, bo za sucho lub za mokro

Gość Małgosia  z  Opola
Moja siostra mieszka na wsi, ma ogród, grządki, obie jesteśmy z miasta, jesteśmy szczęśliwe! Szanuję ciężką pracę rolników, wspaniale czuję się , gdy coś robię, nie boję się ciężkiej pracy!

Gość gość
Mieszczuchy nic nie robią, do roboty pijakii!

Gość gość
gdyby nie dotacje cholera wie co byśmy żerli.

Gość kornela44
Większej głupoty nie słyszałam, przecież rolnik też ma jakieś zobowiązania, do tego dochodzą kredyt na maszyny, on to sam musi kupić, a do tego dojdzie słaba pogoda i nic nie zarobi, to jest według Ciebie takie fajne? Ja nie sądzę, zobacz z jakimi sytuacjami zmaga się rolnik, poczytaj też na temat https://agrofundusz.pl/czym-jest-cosme/ , taki kredyt rolnik też musi spłacać, czasem trafi się dofinansowanie ale łatwo nie ma.