Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaaa

Matka bez prawa do zasiłku

Polecane posty

Gość takajednaaa

Witam mam pytanie czy może mi ktoś dokładnie opisać czy jakieś świadczenia mi się należą i gdzie to załatwiać oraz jakie dokumenty należy składać.Jestem w związku lecz nie mamy ślubu , urodziłi nam się dziecko lecz tylko partner pracuje ja nie i nie mam prawa do zasiłku bo nie pracowałam przed ciążą , mieszkamy razem sami bez rodziców. Wiem że muszę złożyć wniosek o becikowe lecz znalazłam jeszcze na tj stronie takie informacje http://polki.pl/finanse_praca_artykul,10003590.html czy mam szanse dostać drugie 1000 zł oraz oraz 48 zł i 400 z opieke nad dzieckiem ? czy to nadal funkcjonuje ?? u nas dochód nie przekracza 504 zł

Gość muffins_
jakie 400 za opieke nad dzieckiem? pojebalo cie? rusz dupe do pracy leniwa suko a nie wyciagac rece po zapomogi!!!!!!!!!!!

Gość 111222244444
idź do mopsu to ci powiedzą

Gość takajednaaa
przeczytaj artykuł ....nie pracowałam bo dopiero skończyłam studia :(

Gość muffins_
no to zacznij nierobie

Gość kkkkkkkkkkkkkk
400 zl to masz za urlop wychowawczy pod warunkiem ze przez min rok bylas na umowie o pace!48 zl raczej Ci sie nalezy!

Gość fluffy duffy
Kolejna "samotna mamusia" tylko na papierze. Masz gacha kobieto to niech was utrzymuje, a nie ciagniesz kase jako wielka samotna matka.Zal mi takich kretaczek jak ty, jak dziecko wychowasz? Na takiego samego kręta?Na kolejnego klienta mopsu? Zenada,mlodzi zdrowi ludzie i po mopsach lataja. Dno.

Gość do autorki........,
jak chcesz byc taka samotna-to sobie zalatw alimenty jebana w dupe leniwa pizdo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kkkkkkkkkkkkkk
fluffy duffy zebys ty nie musial/musiala sie kiedys w zyciu do mopsu udac....roznie sie zycie uklada!raz na wozie raz pod wozem...

Gość takajednaaa
kurwa jak się da to dlaczego mam nie skorzystać , państwo i tak nas okrada to dlaczego ja mam nie wyciągnąć coś od niego jesli się da ;/;/;/

Gość takajednaaa
kkkkkkk-dziękuję :)

Gość fluffy duffy
O mnie sie nie martw. Nie zaliczam sie do waszej kategorii nierobow i zwykłych złodziei-kolezanka autorka chyba sama to napisal przed chwila-wszyscy kradna to ona tez. Jej dziecko w przyszlosci tez. Kolejna patologia na garnuszku podatnikow.

Gość kkkkkkkkkkkkkk
nie ma za co :-) i glowa do gory!bedzie lepiej!

Gość takajednaaa
co ja kradne, zabierma komus te 48 zł z portfela , uważaj żebyś nie zbiedniał

Gość kasienka olenkaa
dobrze ci ktos napisal-alimenty masz? bo jesli nie masz to i tak kaza ci spadac na drzewo podajesz faceta o alimenty albo ojciec nieznany i wtedy fundusz ci placi

Gość takajednaaa
kkkkkkk- mam nadzieje , chce posiedzieć z dzieckiem z 4 miesiące jeśli się da , a potem do pracy iść , mam już nawet jedną na oku tylko muszę na mią poczekać , kwestia paru miesięcy :):)

Gość kkkkkkkkkkkkkk
hahah tu sami wyksztalceni bogacze siedza...zapomnialam hahah

Gość kkkkkkkkkkkkkk
powodzenia autorko i zdrowka dla malucha zycze!

Czyli Ty nie masz żadnego dochodu? Powinnaś więc składać wniosek o 2 becikowe i rodzinne czyli te 48 zł. Za opiekę nie będzie Ci nic przysługiwać. Te 400 zł jest dla mam na urlopie wychowawczym którym dochód nie przekracza coś ok 500zł. Idź do MOPS-u bądź GOPS-u, tam Ci wszystko powiedzą co Ci przysługuje a co nie.

sie wtraca, to stary artykul, aktualnie zasilek rodzinny wynosi 68 zł, a od października ma wzrosnac do 74 czy 76 zł

aha i nie wazne czy masz slub czy nie masz, nie jestes samotna matka. samotna matka jest wtedy gdy ojciec dziecka nie zyje badz jest nieznany. do mopsu musisz zaniesc zaswiadczenie o dochodach z ubiegłego roku całej rodziny czyli twoje i ojca dziecka. gdybys miala od niego alimenty wtedy tylko twoje

Gość mmmmmammaa weronkkiiii
a w co w sytuacji gdy juz nie pracuje? a caly zeszly rok pracowalam? co z rodzinnym?

Gość nie chce i się myśleć :D
skoro skończyłaś studia, to teoretycznie jesteś inteligentna ( aczkolwiek , wydaje mi sie ze to pedagogika albo zarzadzanie, zgadlam ) i wiesz, ze współżycie bez zabezpieczenia kończy się ciążą. No a skoro jest ciąża to jest też dziecko. A dziecko to niestety takie stworzenie o które trzeba zadbać, i na które trzeba dużo forsy wydać. No i mogłaś pomyśleć nim rozkładałaś nogi, że skoro twój facio ( pewnie też po studiach ) zarabia mniej niż 1500 zł netto, nie stać was na dziecko! A nie teraz się princessa obudziła i doszła do wniosku, że jednak ja nie stać na dzidziusia... I nie pisz proszę, że tabletki zawiodły, bo spadne z krzesła :)

Gość hmmmm.................
należy Ci się becikowe (jeśli rodzisz w tym roku) bo od 2013 przepisy odnośnie becikowego zmieniają się i jeśli byłaś pod opieką lekarza od 5 tyg ciąży. Rodzinny też powinnaś dostać, ale na nic innego nie licz. Ale fakt, że dziwię się że zaszłaś w ciążę nie zatrudniając się przedtem gdziekolwiek ( w sklepie spożywczym itd) żeby mieć jakiekolwiek inne świadczenia ( l - 4 , macierzyński) zawsze to jakies pieniądze na wyprawkę. Moja wyprawka JUŻ mnie kosztowała 2500 zł a to jeszcze nie wszystko.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp
nie od 5 tygodnia ciaży a od 10.

Gość hmmmm.................
fakt, od 10 tyg. Pomyliłam sie.

mama weroniki - > zawsze daje sie dochody w poprzedniego roku i jezeli ci przekraczaja sume która jest przez mops ustalona to nie nalezy ci sie zasilek. to własnie jest chore, przeciez rok temu moglam pracowac i miec kupe kasy a w tym roku pozyczac na chleb od sasiadow ale to sie juz dla nich nie liczy.