Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onasyneczka

czemu mój szkrab nie przybiera na wadze?

Polecane posty

Gość onasyneczka

hej dziewczyny mój synek ma 5 msc od 3 tyg stoi z wagą nie wiem czemu ;/ czy to jest normalne do lekarza idziemy 15 sierpnia

Gość cuuukierek
dlaczego dopiero 15 sierpnia? zwariowalas? brak przybierania u tak malego dziecka dobrze nie wrozy:O:O 15 sierpnia to jeszcze 3 tygodnie...:O

Gość onasyneczka
ciagle był na 75 centylu a teraz jest z wagą miedzy 10 a 25 zaczynam się martwić :(

Gość onasyneczka
ja go ważę w domu co tydzień iwidze ze stoi z wagą 7 kg od 3 tygodni. ale nie wiem czy lekarz weżmie to do siebie bo przeliczy że od osttaniego razu przybierał po 640 na miesiąc i powie ze to dobrze i tego się boję.

moze przez upały mniej je? mój starszy do 6 mies tył 1-1,5 kg na miesiac! a od 6 do 9 mies przytył 300 g!!! tak 300 gram przez 3 mies. lekarka powiedziała ze czesto w tym wieku dzieciaczki przestaja tyć, wiecej sie ruszaja, jedza nie tylko mleko i mniej tyją. i tak oto jak miał 6 mies wazył ponad 8,5 kg, a jak miał rok 9,5 kg! czyli 1 kg w 6 miesiecy. a teraz jest wielkim 3,5 letnim chłopem - ponad 110 cm i 17,5 kg. mam nadzieje zew niedługo i mój młodszy przystanie z waga bo mi kręgosłup strzeli :P:P:P ale oczywiscie idz do lekarza!

Gość onasyneczka
rozmawiałam przez tel z moją położną i powiedziała mi ze miedzy 3 a 5 msc życia powinno podwoić swoją wagę urodzeniową czyli mój synek ur się z wagą 3.200 to w 5 msc powinien mieć 6400 a ma 7 kg i mam się nie martwić.. ale nie wiem jak tu sie nie matwić skoro widze ze stoi z wagą;/ czy sinlac mogę podawać np 2-3 razy na dzień czy tylko raz bo na opakowaniu pisze 1 dziennie . czy on na prawdę podtucza dziecko ?

Gość onasyneczka
a czy grysik mogę mu wprowadzić czy jest on bardziej tuczący

oj nie radziłabym z sinlaciem cudować! to bomba kaloryczna! dobrze wazy, a skoro tak nie martw sie. waga domowa ma tez spory margines błędu i to tez wez pod uwage.

Gość onasyneczka
mam wagę dla niemowlaków. sinlac daje raz dziennie. a czemu mówisz bomba na niego?

Gość onasyneczka
podobno sinlac jest dla dzieci mało przybierających na wadze

Gość yetichaaa
Jezu co wy macie z tymi normami pprzybierania? dzieciak ciezki,nic mu nie brakuje. Jak zaczniesz go pasc,zeby byl w siatkach wyaoko,to rozepchasz mu lozadek i za pare lat bedziesz miec grubasa. Daj dziecku zyc,chcialabys,zeby ktos w ciebie pchal zarcie w upaly?

Gość onasyneczka
tu nie chodzi o pchanie . ma córe kóra ma problemy z przybieraniem niestety i ciągle latam znią polekarzach . od właśnie 5 msc gdzie wyladowała w szpitalu bo nie przybierała. nie chce by z synem było to samo i chce by więcej jadł bo je mało nie je wcale dużo . o 6 je 125 mm o 9 je mm plus 3 łyzki kaszki 100ml o 12 pół słoika obiadku 15 125 sinlacka 18.30 80 ml mleka mm 22 . 125 mm z kaszką o 1 80 mm o 4 125 mm z kaszką

Gość onasyneczka
a czasami miedzy 9 a 15 nic nie je;/ widzę ze dzieje sie to samo i nie chce by tak było jak wprowadzać mu wiecej jedzenia co moze mu trszke rozepchać ten żołądek by jadł przynajmniej 150 mm albo 180 a nie 100 albo 125;/ tyle mi jadł jak miał 2 msc;/ i zero efektu by jadł wiecej

Gość onasyneczka
up.

Gość Niuniulkai
15 sierpnia cie przyjmnie? a ja myslałam e to jakies swieto

Gość onasyneczka
tak mam szczepienie zapisane kazała jeszcze przedzwonić po niedzieli by potwierdzić czy ono będzie. a jakie jest świeto? pozatym nie o tym jest mowa pytałam jak troszke rozepchać mu żoładek czy wgl się da

Gość dokładnie tak jak pisze
Kobieto, nie tucz na siłę dziecka!!!!!!!!!! Waży bardzo dobrze i nie cuduj. Dziecko w tym wieku potrafi przystopować z wagą z tygodnia na tydzień i jest to normalne. NIe panikuj, nie waż dziecka co tydzień, bo tak waży się noworodka.

Gość onasyneczka
widze ze nie rozumiecie o czym pisze mam córe która od 5 msc co chwilę chodzą znią po lekarzach bo nie chciała przybierać na wadze teraz ma 3 lata i waży 9.600 czyli strasznie mało aż za mało i nie chce by tak było z synem. wtedy też mi mówili by nierozpychać żoładka itp i teraz mam . teraz chce troszke mu rozepechać żołądek by nie było to co z córą