Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fruitttiboo

Waga w ciąży

Polecane posty

Gość fruitttiboo

Jestem w 19 tygodniu ciąży i waże 53,3 kg. Przed ciążą ważyłam 50 przy wzroście 159.Boje się że to za mało. Mój brzuszek lekko się zaokrąglił ale nie wiem czy nie jest zbyt mały. Jak u was?

Gość mkolawer
Mało ważyłaś przed, więc jak mówią powinno ci szybciej i więcej przybywać, ale oczywiście nie ma zasady...mi się waga ruszyła dopiero w 6 miesiącu ciąży, ok. 26 tc...teraz jestem w 31 tc mam 4,5 kg na plusie, też mało...Pamiętaj że w dobie USG, jak wychodzi wszystko z dzieckiem dobrze, rośnie, to waga nie ma znaczenia.

Gość yuppiessss
takie pytania zadaje sie lekarzowi a nie na forum

jesli z maluszkiem wszystko w porządku to wagą się nie przejmuj. zreszta ponad 3 kg na tym etapie to wcale nie aż tak mało. a brzuszek? na razie ma prawo wcale nie być widoczny, poczekaj pod koniec będziesz miała go dość :)

Gość mkolawer
Mi własnie lekarz powiedział że nie ma powodu do obaw, bo dziecko nawet nieco większe niż wynika z wieku ciąży...

Gość no coz..........
3 kg na plusie w 19 tyg. to normalne i wcale nie tak malo. Ile bys chciala przytyc, 10 kg???? jeszcze swoje przytyjesz, to wtedy znowu bedziesz sie skarzyc, tyle, ze z odwrotnego powodu

Gość mkolawer
Tak zgadzam się z tym, że w 19 tc, to spokojnie jeszcze może nic nie być widać, u mnie ludzie na ulicy zaczeli zauważać ok. 25 tc...to są kwestie indywidualne czasem się metabolizm w ciąży zmienia, nie każda ma mega apetyt, ja od początku mam raczej taki sobie, teraz już lepiej, ale dość długo jadałam rano dwie kanapki przez pół h, bo mi nie szło...

Gość fruitttiboo
Mój lekarz jest mało dostępny, jest taki mrukowaty i o co bym nie spytała coś tam powie pod nosem a ja z tego nic nie usłyszę. Ja tez mam mały apetyt, rano jadam nie za wiele a wieczorem potrafię sporo. Nie mam także zachciewajek, dobrze sie tez czuję. Tak jak bym nie była w błogosławionym stanie.

Gość mkolawer
I tak powinno być, że czujesz się normalnie, bo ciąża to naturalny stan dla kobiety, a nie jakaś dziwna choroba trwająca 9 miesięcy ;)...to dolegliwości silne są czymś niekoniecznie prawidłowym niż dobre samopoczucie, tym bardziej że jesteś pod stałą opieką lekarską. Jakby coś było nie tak np. z twoją wagą, to na pewno lekarz by to wyraźnie zaakcentował...

Gość fruitttiboo
jestem spokojniejsza dzięki..