Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 655llo

czy tesciowa ma racje???????????

Polecane posty

Gość TakJuzJest
Moim zdaniem ten kto przychodzi powinien się przywitać. U mnie tak jest. Ale jeśli mówimy o przyjęciu gości, to przyjąć powinna ich ta osoba, która ich zaprosiła- czyli twoja teściowa. W ogóle to na kafe ciągle są tematy z problemami związanymi z mieszkaniem z teściami. Wniosek? Za wszelką cenę nie dopuścić do takiej sytuacji i być panem w swoim domu(czy mieszkaniu) :)

Gość podobnie jak u mnie,.,.
Nawet jesli wszyscy dobrowolnie sie zrzekli praw do domu.

Gość hgfcvghjuythgrfd
oj, żebyście się nie zdziwili!!!

Gość herrr kommendante
fdgdgfdgfd no przyjśc i przywitać się jest grzecznie ale wysiadywać nie musisz jak my odwiedzamy dziadka i babcie męża, to zawsze mieszkający w tym samym domu wujek i ciocia przychodzą na górę, przywitają się to miłe i grzeczne A nie uważasz, że to trochę nie fair, że to starsi ludzie, wujek i ciocia mają latać przywitać się z TOBĄ? ty przyjeżdżasz, ty jesteś gościem oni robią ci UPRZEJMOŚĆ, to miłe i grzeczne owszem TYLKO Z PUNKTU WIDZENIA TZW SAVUAR_VIVREu to gość wita się wchodząc do domu z domownikami i to młodszy wita starszego

Gość hgfcvghjuythgrfd
12:48 [zgłoś do usunięcia] podobnie jak u mnie,.,. Nawet jesli wszyscy dobrowolnie sie zrzekli praw do domu. no, chyba, że wszyscy się notarialnie zrzekli - ale u autorki jest trochę inna sytuacja

TakJuzJest popieram a przywitać się to nie takie kurcze trudne i wielkie poświęcenie nie rozumiem dlaczego robi autorka problem, tak jakby chciała na siłę w teściowej znaleźć coś złego powinnaś się przywitać i już

Gość pamietajcie o ogrodach
każdy testament da się podważyć a ojcowizny nie wolny samej żonie przepisywać bez zgody rodziny

Gość pamietajcie o ogrodach
no chyba że wyjdzie za męża córki

Gość podobnie jak u mnie,.,.
Mnie to juz nic w zyciu nie zdziwi,zreszta mam na to wywalone,bo buduje sie moj maly domek,bo potem wychodza rozne historie.Zamiat inwestowac w stary dom,lepiejwziasc kredyt i mieszkac na swoim,bo zawsze bedziesz obca i zawsze na czyjes lasce.Tak jak mowisz,nigdy by to nie bylo twoje tylko twojego meza,i ja to rozumiem,bo jemu to zapisala matka a mi nic do tego,naturalna rzecz.jak w naszym przypadku,Lepiej ciasne ale wlasne.

Gość fdgdgfdgfd
jeśli oni sa u siebie na dole, mają zamknięte - nie uprzedzałam, że wpadniemy, to nie będę do nich wbijać bez zapowiedzi bo może kurcze np. uprawiają właśnie seks, dlaczego mam im przeszkadzać? słyszą dzwonek do drzwi od dziadków - przeważnie to oni otwierają drzwi by dziadkowie nie musieli schodzić na dół i wtedy się witamy ale jak nie wychodzą od siebie, to ja nie będę im wbijać bez uprzedzenia bo byłoby to niegrzeczne może wujek chodzi sobie w majtach po domu i nie chce mu się ubierać szybko i pędzić bo ja mu zapukam a nie uprzedzałam o wizycie (mają z korytarza wejście do swojej części, drzwi zamknięte ) ale zawsze później przychodzą na górę spytać co u nas, jak się mamy (czy to przywitaliśmy się w drzwiach, czy nie) i to jest grzeczne i miłe

Gość sialalalala.,.vmvh
Jak ktoś lubi towarzystwo lata i sie przysiada, kto nie lubi nie musi schodzic, ja nie schodze do rodziców jak siostra przyjedzie, nie mam wspolnego tematu wiec biegać i całowac sie nie mam zamiaru, może tesciowa to typ wszedobylskiej i uwaza to za dzwine, olej i gdzie mąż? nie moze cie poprzeć?

Gość snjhujfv
teściowa ma rację, bo chce integrować rodzinę - jak to kiedyś dawniej było - do posiłków siadało się razem, razem się rozmawiało - a nie tak jak teraz - każdy sobie!

Również uważam, że uprzejmie jest się przywitać, zamienić kilka słów i wrócić do swoich spraw (oczywiście nie zawsze, bo tez mozna trochę posiedzieć). Ale ktoś, kto wprowadza się do teściów, ma czuć się jak w domu, prawda? więc ma być swobodny, i móc zająć się sobą, swoimi sprawami. porozmawiaj z mężem, że lubisz jego brata, ale też chcesz miec czas dla siebie, moc odpocząc np w weekend i porobić to, na co masz ochotę :)

integracja rodziny - TAK, tylko ze kiedys mielismy wiecej czasu - ja cały tydzień pracuję i do domu wracam wieczorem, więc weekend jest dla mnie świętością, czasem spotykam się z kimś, mam gości itp, ale gdybym miała gościć się ze szwagrem co weekend przez cały dzień? nie dziękuję, tez czułabym się wkurzona!

Gość 655llo
dziękuje za te wszystkie opinie .Macie dużo racji w tym wszystkim.Ja sie czuje jak dama do towarzystwa która ma zabawiać gości. Maż twierdzi ,ze powinnam z jego bratem i bratową sie przyjaznic na maxa bo to jego brat.Twierdzi ze do moich siósr on sie tak nie zachowuje.Tyle ze on z moimi siostrami widzi sie od świeta atych to ja mam na glowie kilka razy w miesiacu

musisz z nim porozmawiać, wyjaśnić - ale na spokojnie i w miłej atmosferze. Albo jak wiesz, ze mają przyjść - zacznij uwodzić męża, jak zrobi się gorocą, a oni przyjdą, powiedz, no kochanie, musimy iść do gości (wredne troszkę, no ale...)