Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trutuutiiii

Rzucilam prace.Czym sie zajac by nie myslec?

Polecane posty

taa od niedawna robi tam moja znajoma z liceum wczesniej inna miala tam staz (w czasie gdy ponoc nie bylo funduszy) oczywiscie wszystkie to pociotki urzedniczek

Gość kasjopejka123
Dobija mnie to ciagłe gonienie za doskonaleniem...ciagłe kursy, studia podyplomowe - nie stój w miejscu rozwijaj się:) Toż życie takie krótki a Ty wiecznie w takim kieracie, z takim światełkiem na sobą - doskonal się, rozwija się, ucz się:) Pewnie, że samorozwój to dobra rzecz - ale to może być równie dobrze czytanie ksiązek, szperanie w ulubionej muzyce, gry, rozmowa z przyjaciółmi..fotografia a nie wieczne myślenie, ucz się - to Ci się przyda!!rozwijaj się - to takie trendy - mówić że nie mam czas - bo angielski, bo kurs wiżażu, bo exel dla geniuszy a życie przeleci i ggówno z niego będzie:)

Gość snjhujfv
a jak już się tak doszkolisz z każdej strony i dziedziny - to powiedzą ci, ze jesteś za stara

Gość kasjopejka123
właśnie będziesz za stara - ale mądra - bez zainteresowań - bo przecież cały czas się szkoliłaś - ale mądra, bez znajomych - bo przecież studia podyplomowe nie ma czasu wyjść na kawę - ale mądra z iluzorycznym kontaktem z własnym mężem i dzieckiem - bo kiedy czas na rozmowę jak tu marketing, tu grafika za kilka lat odezwą się nieprzespane noce, niedojadanie... ehhhh

Gość snjhujfv
twoja mądrość i doświadczenie nie będą wtedy już nikogo obchodziły

Gość Happy Bezrobotna
kasjopejka - dokładnie tak myślę, dlatego na samym początku napisałam że jestem fanką bezrobocia - bo zwyczajnie od czasu do czasu potrzebuję oddechu, przerwy od kieratu i prawdziwego samorozwoju, a nie tego "pod dyktando kariery". Jaki sens jest zarabiać nawet grube pieniądze, jeśli nie starczy czasu aby je wydawać tak, jak by się chciało? Niedawno widziałam fajny tekst w necie - że tak naprawdę każdy powinien wrócić do szkoły, do tego momentu, przed którym powiedziano mu, że ma się uczyć tego i tego, bo to mu się przyda w zawodzie. Nasze drogi powinny być wyznaczane przez prawdziwe zainteresowania. Wiem, że to brzmi w tym świecie nierealistycznie, ale sądzę że i tak warto próbować.

Gość kasjopejka123
a jeszcze tak po prawdzie to gówno Ci te kolejne kursy, szkolenia dadzą Wyjatek stanowi powiedzmy wymóg odgórny - kiedy Twoje stanowisko wymaga kolejnego papierka - spoko:) ale tak dla siebie samego - bo się przyda??całkowicie bez sensu... ale rozwijaj się, ucz się nowych rzeczy!!!

Gość kasjopejka123
No a później tacy sfrustrowani z językiem sięgającym rynsztoku się panoszą:)